Проблем с пръскалките
- sentor
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 1 път
Проблем с пръскалките
След наливането на зимна течност пръскалките на предното стъкло пръскаха 3-5 см и не стигаха дори до стъклото. Сега (след като налях доста вода) пръскат малко веднъж първия път, а след това трябва да изчакам няколко минути, докато решат да пуснат нещо. Все едно с времето събира някакво налягане течността и пуска веднъж... малко. Пробвах с игличка да ги чистя, но няма ефект. Възможно ли е да е от помпата или трябва да сменям пръскалките (май бяха доста скъпи в Тойота)?
Re: Проблем с пръскалките
Имах го този проблем.При мен нещата се оправиха след двудневно киснене във разтвор на солна киселина 10%, като от време на време, през шлаух надувах разтвор през дюзата с помоща на спринцовка.За сега има ефект на 80% едната дюза работи но не ми харесва как подава струя една такава на капки /но това може и да е от това, че съм надрал повърхността и със игла кламер или кавото се опитвах да натикам на това място/.Дюзите ми ги свалиха в сервиз за боядисване на автомобили аз не успях,тогава проверих и мотора/помпата/ напълних с вода догоре и задържах лоста докато спря да хвърля /при мен на 6=8 метра/.Цена ми дадоха 50 кинта броя.Успех.
На мен подобно ми се случи от клапан4ето на маркуча ,в него имаше попаднал буклук и неможеше мембраната да освободи протичането на течност.
TOYOTA RAV 4 2.0D4D
OPEL Zafira 2.2 dti
Alfa Romeo 146 ti
lancia libra 2.4 jtd-ex

цены на грузоперевозки
OPEL Zafira 2.2 dti
Alfa Romeo 146 ti
lancia libra 2.4 jtd-ex

цены на грузоперевозки
- sentor
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 1 път
незнам на твоита каде се намира точно но по пътя на логиката понеже го играе и разпределител би трябвало да е кадето се разделят маркучите за двете пръскалки т.е от помпата варви един маркуч които около преди 1 та пръскалака се дели на 2 там е клапан4ето.Дано да сам бил полезен
TOYOTA RAV 4 2.0D4D
OPEL Zafira 2.2 dti
Alfa Romeo 146 ti
lancia libra 2.4 jtd-ex

цены на грузоперевозки
OPEL Zafira 2.2 dti
Alfa Romeo 146 ti
lancia libra 2.4 jtd-ex

цены на грузоперевозки