трудно влиза 1,2 и 3 скорост
трудно влиза 1,2 и 3 скорост
Колеги,моля за съвет.1,2 и 3 при превкл. влизат трудно.Педала на съединителя при натискане скърца.Има ли вариант да е от горна помпа на съединител?БлагодарностиPS сменено масло на скорости а колата е на 180 000км.Не е съединител,отделя нормално, не буксува.Само има едно скърцане на педала,винаги когато го натискам и отпуска
м.

Re: трудно влиза 1,2 и 3 скорост
Благодаря на колегата Alligator за бързия отговор
.След тази интервенция,третиране с препарат против ръжда и после течна смазка педала стана по лек и скърцането изчезна.За проблема с горната помпа на съединителя мисля че за сега щте го отложа.Обясниха ми че трудното влизане най вероятно е смяната на маслото в скоростите.Смисъл при по рядко масло синхронизаторите си вършат своето а с по гъсто масло се получава сабавяне на действието на синхронизаторите и е нужно малко изчакване при превкл. на скоростите,една идея по плавно.Ще видиме на пролет как ше се вкл. 

-
тая 1,2 и 3 скорост на какво са:
кола
влак
самолет
кораба Ентерпрайс ......
кола
влак
самолет
кораба Ентерпрайс ......
ex Toyota Carina E 2.0/16V AUTOMATIC
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V
Да споделя и аз. По-миналата коледа ми отваряха скоростите заради проблем с пета и ми слениха маслото с тойотско, тъй като интервенцията беше в тойота.След това установих подобен проблем най-вече с първа и втора и то 10-20 минути след старт на двигателя. След това проблема изчезваше. Н еизтърпях и смених маслото с кастрол като за ръчни скорости и до момента вклщчва като със старото масло преди смените.
75W90 с добавка.Дали да не го сменя само с масло без добавка.Авенсиса е на 178000км.Мисля че това му беше първата смяна на маслото в скоростите. 

- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Какво масло и каква добавка си сложил !? Маслата за скорости последно време са много зян, при това "доказани" марки .... Затова питам. А и като цяло, всичките ни Тойоти сложих 75W80 Морис масло и всичките са по-добре. Но дай идея какво си сложил 

Пепи,некво немско и добавката е немска ма като не го запазих.Ше се обаждаме май на твоя човек за добавките 

- asyordanov
здравйте колеги,
и аз имам много сходен проблем - основно 1,2,3 скорост влизат доста трудно.
Смених маслото с 75w80 като преди е било 75w90 и няма никаква разлика.Все така като натисна скоростния лост сякаш му трябва малко време да размести некви работи и тогава влиза....
Само да вметна, че съединителят съм го сменял преди 500 км с оригинален японски.
Чувам некви неща, че имало някви гумени ли, пластмасови ли , и аз не знам какви оплътнения под скоростния лост, които можели да правят проблем.
Има ли нещо вярно в това и въобще какво може да е?
Мерси
и аз имам много сходен проблем - основно 1,2,3 скорост влизат доста трудно.
Смених маслото с 75w80 като преди е било 75w90 и няма никаква разлика.Все така като натисна скоростния лост сякаш му трябва малко време да размести некви работи и тогава влиза....
Само да вметна, че съединителят съм го сменял преди 500 км с оригинален японски.
Чувам некви неща, че имало някви гумени ли, пластмасови ли , и аз не знам какви оплътнения под скоростния лост, които можели да правят проблем.
Има ли нещо вярно в това и въобще какво може да е?
Мерси
Toyota Corolla 1.8 vvtl-i
2ZZ-GE
2ZZ-GE
-
- Получена благодарност: 1 път
При мен още от нула км показания на одометъра превключването между 1 и 2 и особенно обратно, превключването е тегаво докато не позагрее .... и на пфедишния ми авенсис 2 но с пет ск.кутия имаше този "проблем ". Говорил съм с хората от ТМ и специално за 6 ск.кутия признанието е, че го има този проблем, както и че е малко шумна. Вече съм отработил техниката с превключването но според мен изработката не е прецизна ...
Утре влизам в бокса за ТО тип Б. Нямам изминати 60 хил, но имам 4 г. По телефона при записването на въпрос за маслото ми отговориха, че не е нужно да се сменява. Важело за автоматици. Дали е така
Утре влизам в бокса за ТО тип Б. Нямам изминати 60 хил, но имам 4 г. По телефона при записването на въпрос за маслото ми отговориха, че не е нужно да се сменява. Важело за автоматици. Дали е така

- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
- Обратна връзка:
Така е, спокоscorpion написа:При мен още от нула км показания на одометъра превключването между 1 и 2 и особенно обратно, превключването е тегаво докато не позагрее .... и на пфедишния ми авенсис 2 но с пет ск.кутия имаше този "проблем ". Говорил съм с хората от ТМ и специално за 6 ск.кутия признанието е, че го има този проблем, както и че е малко шумна. Вече съм отработил техниката с превключването но според мен изработката не е прецизна ...

Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
- iovkito
- Благодарил/а: 17 пъти
- Получена благодарност: 95 пъти
Много се чудих дали да го сменям това масло в скоростната кутия , но така като чета мненията , ще си оставя това , което са сложили в завода , а кутията да изкара колкото и е писано. На предната си кола го смених , с оригинално опелско , кутията започна да вие леко и скоростите да се включват по-трудно , когато е студено. В едната книжка на колата пише , че не трябва да се сменя изобщо , а в другата пише , че се сменя при тежки експлотационни условия.
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
iovkito написа: ... пише , че се сменя при тежки експлотационни условия.
това е истината,затова вече 2 пъти го сменям за всеки случай на 50к.и аз съм със скапаната полска 6 ст. кутия,но се свиква.
под утежнени експлоатационни условия се разбира>преобладаващо теглене на ремарке,по-голяма надморска височина,градско,движение с висока скорост и т.н.