кой двигател на Т.Аурис е най добър 2.0, 2.2 или 1.4 кубика
кой двигател на Т.Аурис е най добър 2.0, 2.2 или 1.4 кубика
Здравейте ! До скоро карах пежо,а сега искам да си купя Тойота Аурис .Искам да е дизелов двигател и моля ви да ме насочите кой от изброените 1.4 , 2.0 или 2.2 кубика е за предпочитане ,а именно най-здрав и най икономичен . Много ви благодаря
)

Re: кой двигател на Т.Аурис е най добър 2.0, 2.2 или 1.4 куб
Здравей колега.За мен най-удачния вариант от тези 3 двигателя е 2.0 D4D.Един от недостатаците, за който се сещам е че е с демпферен маховик.2.2 Dcat също е с такъв маховик,но и със други дюзи,много чувствителни към горивото(особенно към нашата хубава ''нафта'').Това е може би най-често срещаният проблем при този двигател,а ремонта на дюзите не е никак евтин.Ако не се лъжа също има катализатор с филтър за твърдите частици,познат още като FAP филтър на двигателите HDI(САЖ ДЕ И
) при Лайното и Сутиена .Според мен най-здравият от трите изброени двигателя е 1.4 D4D,но и той си има своите недостатъци 1-доста е спънат(но все пак не може да очакваме много от 1.4-90 коня),турбото започва да се усеща след 2000 оборота,2-ако е по новият двигател 1ND...харчи масло(2.0 и 2.2 също,но за тях това се води за ''нормално''),3-разхода,който според мен е доста за 1.4.На мен ми дава около 7,2-7,3 само градско(с нормално каране,без много ''ръчка'').
За това смятам,че най-удачният от трите е 2.0(като се преглътне маховика и пътния данък).Рзхода му е минимално по-висок спрямо 1.4,но вървежа и динамиката го компенсират.Също имай предвит,че Ауриса е доста пластмасов и твърдо возещ автомобил(може би единственото, което ме дразни).Не знам при другите колеги как е,но при мен интериора пука и скъраца доста стабилно,а колата е на 30 000км.Може би трябва време,да се свикне
.Според мен най-добре е да тестваш и трите варианта, и сам да решиш.Надявам се да съм ти помогнал,а не навредил при избора.Успех 

За това смятам,че най-удачният от трите е 2.0(като се преглътне маховика и пътния данък).Рзхода му е минимално по-висок спрямо 1.4,но вървежа и динамиката го компенсират.Също имай предвит,че Ауриса е доста пластмасов и твърдо возещ автомобил(може би единственото, което ме дразни).Не знам при другите колеги как е,но при мен интериора пука и скъраца доста стабилно,а колата е на 30 000км.Може би трябва време,да се свикне

- JapCar
- Автомобил: Yaris 2010г., двг 1.33/1NR-FЕ
- Благодарил/а: 7 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Re: кой двигател на Т.Аурис е най добър 2.0, 2.2 или 1.4 куб
Нима само този е с демпферен маховик? Не са ли всички съвременни дизели (не само Тойота) с такъв?coce написа:Здравей колега.За мен най-удачния вариант от тези 3 двигателя е 2.0 D4D.Един от недостатаците, за който се сещам е че е с демпферен маховик.
А Dcat определено е с DPF филтър...
Живей широко и художествено!
Yaris, 1,33, 2010
Yaris, 1,33, 2010