Проблем със скорости
Проблем със скорости
Здравейте,
От 2 дни имам проблем с превключването на скорости на моето Версо - 2.2 D4D. Неиска да включва на 1-ва и 2-ра и задна, трябва да ги изредя от 3-та надолу. Съединителя и маховика са сменени преди 30 000км.
Едното съмнение е, че някоя от помпите на съединителя не създава достатъчни налягане е не отделя докрай.
Другото е, че нищо чудно съединителя да е пак за смяна.
Някой имал ли е подобен проблем ?
Моля за препоръка на добър сервиз във Варна, в който да са сигурни какво правят !
От 2 дни имам проблем с превключването на скорости на моето Версо - 2.2 D4D. Неиска да включва на 1-ва и 2-ра и задна, трябва да ги изредя от 3-та надолу. Съединителя и маховика са сменени преди 30 000км.
Едното съмнение е, че някоя от помпите на съединителя не създава достатъчни налягане е не отделя докрай.
Другото е, че нищо чудно съединителя да е пак за смяна.
Някой имал ли е подобен проблем ?
Моля за препоръка на добър сервиз във Варна, в който да са сигурни какво правят !
Re: Проблем със скорости
Здравей, колега. Чувал съм за добър сервиз в Аспарухово, момчето е работило в сервиза на Тойота преди да си отвори собствен сервиз. Чувал съм добри отзиви, но не ми се е налагало да го посещавам. Ако желаеш ще попитам къде се намира сервиза.
Corolla Verso 1.8VVTi SOL 2006, Honda Jazz 1.4 CVT
www.polivni.com
www.polivni.com
Ето го и решението, дефект във феродовия диск. След като останах на пътя, вече нямаше накъде. Отвориха съединителя и изненада ! Пружините са се разтегнали, начупили и разхвърчали. Имаше парченца и в притискателния диск.
- Прикачени файлове
-
- DSC_0543.JPG (156.38 KiB) Преглеждано 1609 пъти
-
- DSC_0544.JPG (176.68 KiB) Преглеждано 1609 пъти
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
- Обратна връзка:
Верно е доста странен тоя диск. Все пак колата би трябвало да е с демпферен маховик, освен ако не е някое трудово обучение.
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Колата си е с демпферен маховик, на него нищо му няма.
Хайде да се посмеете :( Миналата година колата беше на 18 хил. км. и пак скъса съединител, само че тогава липсваха зъбите на втулката на феродовия диск. Смених всичко - съединител и демпфер. Година след това / 37 хил. км./ се получава това.
Хайде някой да измисли има ли причина за това, че догодина ако пак даде дефект направо незнам.
Мерена е оста на скоростната кутия, няма изкривяване.
Хайде да се посмеете :( Миналата година колата беше на 18 хил. км. и пак скъса съединител, само че тогава липсваха зъбите на втулката на феродовия диск. Смених всичко - съединител и демпфер. Година след това / 37 хил. км./ се получава това.
Хайде някой да измисли има ли причина за това, че догодина ако пак даде дефект направо незнам.
Мерена е оста на скоростната кутия, няма изкривяване.
- Прикачени файлове
-
- DSCN2744.jpg (198.73 KiB) Преглеждано 1546 пъти
- max-2
- Благодарил/а: 42 пъти
- Получена благодарност: 110 пъти
Направо си е за смях при толкова малък пробег да има такива поражения. Защо не се свържете с колегата Toyota Forever
http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?f=5&t=11597
или да потърсите Aisin или Exedy, Лук е добра марка, но може би при тази кола съединителя е много натоварен възел...
http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?f=5&t=11597
или да потърсите Aisin или Exedy, Лук е добра марка, но може би при тази кола съединителя е много натоварен възел...
Carina E 4AFE LB 1992
- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Max. Не е натоварен възел, защото съединителя е същия като на 2.2 D-Cat. ... на такова версо го сменихме на 180 000км, при това е пренесло дооооста багаж. Съединителя е як, явно колегата е карък или майстора нещо. .... нява раелна логика да късаш съединители като кифли с мармалад. ... има някаква друга причина, не е само дефектни части, не че ги няма, нооо... трудно да нацелиш всичките каръшки части... а Люк са за първично вграждане на 2.0 и 2.2 двигателите.... и оригинална част от Тойота да вземеш пак ще дойде Люк 

- max-2
- Благодарил/а: 42 пъти
- Получена благодарност: 110 пъти
Мечо, този първия феродов диск, който сигурно е заводския явно е имал проблем с материала или профила на шлиците. Втория пък е със здрави шлици (все пак са работили на една ос и горе-долу еднакви километри), но е друг тип с някакви смешни пружинки за дози голям въртящ момент. За мен най-добре е да се смени марката на съединителя, явно Лук (Люк) не е това, което трябва да е там. Ако пак се получи подобен проблем, причината трябва да се търси в детайлите около съединителя, което е доста трудна задача за експерти. Или да се смени задкормилното устройство, но не смятам, че е от него, освен ако не кара постоянно с 1200 оборота на двг.
Carina E 4AFE LB 1992
Днес като пристигна новия съединител, се оказа, че този който съм сменил миналата година и сега е разбит е с различен феродов диск. По принцип не е трябвало да има пружини. Как е доставен такъв, как е паснал и за каква кола е , неможаха да ми отговорят. Новият който дойде е точно като този който е бил първоначлно сложен. Надявам се това да е проблема и поне до 200 000 да не се повтаря.
Благодаря на всички !
Благодаря на всички !
- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
- lederman
- Получена благодарност: 1 път
И с верен каталожен номер номер ( http://www.toyodiy.com/ ) тук можеш да проверяваш. Двата диска които си снимал са с различни номера.jim_beam написа:колега внимавай с тия резервни части,само ориг. търси!
успех с новия!
Много често търговците проверяват в калпави програми и излизат глупости !!! ма мен се опитаха да ми продадат спирачни дискове с 100 mm междуболтово разстояние, а моите са 114.3, но до последно се кълняха, че са тези и накрая почнаха да се почесват учудено

успех с ремонта.
Поздрави
T25 2AD-FTV /2007
Началната грамотност, е овладяване на четенето и писането в едно с разбиране на смисъла на написаното.
В процеса на писане се цели оформяне на съдържанието за постигане на определена комуникативна цел.

T25 2AD-FTV /2007
Началната грамотност, е овладяване на четенето и писането в едно с разбиране на смисъла на написаното.
В процеса на писане се цели оформяне на съдържанието за постигане на определена комуникативна цел.
Резервните части които съм купувал са оригинални / или така казват /. Всъщност самия феродов диск като размери съвпада на 100 %, само дето не е трябвало да има пружини.
Това че имат различни номера го видяхме, но чак сега, поне сега монтират правилния.
Това че имат различни номера го видяхме, но чак сега, поне сега монтират правилния.
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Кой е този мойстор, който ти е слагал предишния съединител?
То и баба знае, че при двумасов притискателен диск не трябва и на феродовия да има пружини.

То и баба знае, че при двумасов притискателен диск не трябва и на феродовия да има пружини.
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!