Кола с пълномощно как да се отърва от нея?
Кола с пълномощно как да се отърва от нея?
Колеги ,ако някой е бил в моята ситуация да сподели как се е оправил.На кратко моя случай е такъв.Преди 12г продадох колата си с пълномощно,до този момент те не са си я прехвърлили или препродали на друг.Колата по документи все още е моя.Издирих ги свързах се с тях, но по телефона не звучаха че са въодушавени че ще трябва да оправим документално колата.В друг град са и нямам физическа възможност да ходя през ден там да ги издирвам къде живеят или къде е колата ,само телефон имам.Че ще се ходи ще се ходи ,но поне да съм стигнал до някаде до някакво решени дали ще я прехвърляме или бракуваме.Дали има някаква възможнаст да ги накарм по законен път да направя нещо по въпроса?.Адвокат ли да хващам или в полицията да ходя.Мислех какво ли не, да сваля номерата ако я намеря или да я обява за открадната ,но това не ме съветват за сега да го правя.Пишете кой и как се е справил ако има тук такива колеги като мен в тази ситуация.Просто като идеи.Даже им предложих данаците аз да ги платя или да отида да я бракувам аз,всичко на моя сметка.Нямам категоричен отговор да не ги занимавам ,но и не казаха идвай да оправяме документите.По телефона ме излъгаха че са я продали на други. Щели да ги търсят и тогава ще ми звъннат,казвам излъгаха защото знам че те я карат,имам роднина който ми помогна да ги издиря и ми съобщава понякога къде я вижда и кой я кара а а я карат те.Но не искам да го намесвам човека с моя случай защото живее в един град с тези типове,а на тях им се носела славата на семейство мутри някакви.Мерси предварително ако някой сподели как си еоправил проблема.
- Toyo_driver
Re: Кола с пълномощно как да се отърва от нея?
Колега имаш няколко варианта :
1. Ако пълномощното е срочно - отиваш и си прибираш колата то е валидно само за срока за който си го издал.
2. Отиваш при нотариуса където си издал пълномощното и го оттегляш чрез нотариална покана и чакаш да те нападнат мутрафони и да си искат парите, ти пък искаш да си запишат колата на тяхно име. Подробности виж тук:
http://www.segabg.com/article.php?issue ... id=0001401
3. В случай, че освен пълномощното си сключил договор за покупко-продажба и си отписал колата в данъчното на общината(местни данъци и такси) както и би трябвало всеки съвестен продавач да направи...отиваш в полицията и подаваш жалба срещу хората с искане да бъде отписана от твоето име.
4. Може да има и други варианти за които не се сещам.
П.П.При всички случаи трябва да предприемеш някакви действия, защото помисли си в какъв филм ще влезеш ако утре извършат атентат срещу Ахмед Доган с твоята кола.
(Това между другото е и целта на твоите хора - да разполагат с автомобил който се води на чужд човек и за който не плащат данъци и не ги търсят за фишове за превишена скорост). Успех в битката
и недей да повтаряш грешката...кола се продава с договор, а не с пълномощно 
1. Ако пълномощното е срочно - отиваш и си прибираш колата то е валидно само за срока за който си го издал.
2. Отиваш при нотариуса където си издал пълномощното и го оттегляш чрез нотариална покана и чакаш да те нападнат мутрафони и да си искат парите, ти пък искаш да си запишат колата на тяхно име. Подробности виж тук:
http://www.segabg.com/article.php?issue ... id=0001401
3. В случай, че освен пълномощното си сключил договор за покупко-продажба и си отписал колата в данъчното на общината(местни данъци и такси) както и би трябвало всеки съвестен продавач да направи...отиваш в полицията и подаваш жалба срещу хората с искане да бъде отписана от твоето име.
4. Може да има и други варианти за които не се сещам.
П.П.При всички случаи трябва да предприемеш някакви действия, защото помисли си в какъв филм ще влезеш ако утре извършат атентат срещу Ахмед Доган с твоята кола.

-
- Получена благодарност: 1 път
Колега, може,би е най добре да се разберете с купилите и ползващи автомобила да го прехвърлите при нотариус. Подводни камъни : неплатени данъци, гр.застраховка. Ако откажат опитай с нотариална покана за извършване на сделката. Понякога това действа... Опитайте първо с добро, както се казва.
Успех!
Успех!
Мерси колега,идеята е с добро уж.Изчаквам ги до другата седмица ,поне така говорих с тях по телефона те да ми се обадят като ги намерят на които са я препродали според тях,аз не им вярвам .Те предложиха така.Другия проблем е ,че не съм я обявил в даначното продадох я в двумесечния срок който имах за регистрация в даначното и така не я обявих там.В такива лайна не се бях вкарвал.scorpion написа:Колега, може,би е най добре да се разберете с купилите и ползващи автомобила да го прехвърлите при нотариус. Подводни камъни : неплатени данъци, гр.застраховка. Ако откажат опитай с нотариална покана за извършване на сделката. Понякога това действа... Опитайте първо с добро, както се казва.
Успех!
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Аз все още се чудя, как може да се продаде кола, без да се прехвърли нотариално.
Няма никакви оправдания.
Последствията могат да бъдат дори непредвидими.
Да не говорим, ако се извърши с нея някакво престъпление.

Няма никакви оправдания.

За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
Това са лайната ,въпроса е как да изляза от тях. Иначе благодаря за подкрепата.Kiki написа:Аз все още се чудя, как може да се продаде кола, без да се прехвърли нотариално.![]()
![]()
![]()
Няма никакви оправдания.
- Kiki
Единственият начин да се оттървеш, при условие, че не срещнеш никакво разбиране от отсрещната страна, е да я обявиш за издирване, въпреки всички мегативи, които ще изтърпиш впоследствие.alalexll написа:Това са лайната ,въпроса е как да изляза от тях. Иначе благодаря за подкрепата.Kiki написа:Аз все още се чудя, как може да се продаде кола, без да се прехвърли нотариално.![]()
![]()
![]()
Няма никакви оправдания.
Не ти завиждам.
Последно промяна от Kiki на 22 Яну 2013 21:12, променено общо 1 път.
По скоро смятам ако не се разберем с добро да изчакам пак да се появи някаде и да сваля номерата.Но това като предпоследен вариянт.Kiki написа:Единственият начен да се оттървеш, при условие, че не срещнеш никакво разбиране от отсрещната страна, е да я обявиш за издирване, въпреки всички мегативи, които ще изтъпиш впоследствие.alalexll написа:Това са лайната ,въпроса е как да изляза от тях. Иначе благодаря за подкрепата.Kiki написа:Аз все още се чудя, как може да се продаде кола, без да се прехвърли нотариално.![]()
![]()
![]()
Няма никакви оправдания.
Не ти завиждам.
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
След като свалиш номерата веднага отиди в КАТ и я отпиши от регистрация, а оттам в данъчното за да я отпишеш като данъчно задължение. Даже ти препоръчвам да започнеш с това без да ходиш да се разправяш с ползвателите, които очевидно подхождат недобросъвестно. Колкото по-малко говориш, толкова по-спокойно ще решиш проблема.
"На зла круша, зъл прът!"
П.С. Имам един приятел, който винаги казва "Колкото по-малко говориш, толкова по-спокойно живееш!". Да знаеш, че е много прав!

П.С. Имам един приятел, който винаги казва "Колкото по-малко говориш, толкова по-спокойно живееш!". Да знаеш, че е много прав!

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
- Kiki
А неплатените данъци и такси за всичките тези години кой ще му ги плати?zi_zi_top написа:След като свалиш номерата веднага отиди в КАТ и я отпиши от регистрация, а оттам в данъчното за да я отпишеш като данъчно задължение. Даже ти препоръчвам да започнеш с това без да ходиш да се разправяш с ползвателите, които очевидно подхождат недобросъвестно. Колкото по-малко говориш, толкова по-спокойно ще решиш проблема.
Да не говорим за евентуалните глоби за нарушенията които са извършени с тази кола.
- zi_zi_top
Да не мислиш, че онези ще кажат"О! Извинявай, забравили сме, че се плащат данъци и глоби!" и ще се завтекат да ги плащат. Най-много да му навъртят още дължими суми. Колкото по-бързо приключи с този автомобил и дължимите суми, толкова по-малко ще има да плаща. И това ще му е за урок за в бъдеще! 

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
-
- Получена благодарност: 1 път
За изповядване на сделка пред нотарисуса на колегата ще са му необходими: голям и малък талон, документ за платен пътен данък (за тази година е валиден и този за платен за миналата година), валидна гражданска отговорност, документ за платена такса за прехвърлянето (обикновенно се плаща на самия нотариус и той си урежда отношенията с бюджета), естествено и таксата за нотариуса. При липсата на тези документи няма как да стане изповядването. Ако отсрещната страна не желае да поеме разходите по прехвърлянето също ще има проблем. В крайна сметка за каква цена говорим, защото автомобил може да се прехвърли и за 500 лева и за 50 000 лева.
Колега, направете си сметката и ако смятате, че риска в бъдеще от това, че не сте прехвърлили автомобила е голям, то може би трябва да поемете част от разходите ! Общината в която се числи автомобила ви начислява вече 12 години данък и лихва !?! Как не са Ви потърсили през тези години или когато плащате други данъци да са Ви уведомили !?!
Прио всички случаи се заемете с този въпрос и пак Ви съветвам да направите една консултация с нотариус за нотариална покана, ако нещата с добро не вървят.
Успех !
Колега, направете си сметката и ако смятате, че риска в бъдеще от това, че не сте прехвърлили автомобила е голям, то може би трябва да поемете част от разходите ! Общината в която се числи автомобила ви начислява вече 12 години данък и лихва !?! Как не са Ви потърсили през тези години или когато плащате други данъци да са Ви уведомили !?!
Прио всички случаи се заемете с този въпрос и пак Ви съветвам да направите една консултация с нотариус за нотариална покана, ако нещата с добро не вървят.
Успех !
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Той човека си написа, че не е регистрирана в общината biggrin.gifscorpion написа:Общината в която се числи автомобила ви начислява вече 12 години данък и лихва !?! Как не са Ви потърсили през тези години или когато плащате други данъци да са Ви уведомили !?!!
При записването в общината сега ще има и глоба

Последно промяна от Vesko на 23 Яну 2013 09:54, променено общо 1 път.
-
- Благодарил/а: 14 пъти
- Получена благодарност: 16 пъти
И като свали номерата как ще я отпише без да има документи?!zi_zi_top написа:След като свалиш номерата веднага отиди в КАТ и я отпиши от регистрация, а оттам в данъчното за да я отпишеш като данъчно задължение. Даже ти препоръчвам да започнеш с това без да ходиш да се разправяш с ползвателите, които очевидно подхождат недобросъвестно. Колкото по-малко говориш, толкова по-спокойно ще решиш проблема.
- zi_zi_top
Ще каже, че ги е загубил или са му ги откраднали и ще си извади нови. Така или иначе автомобила се води на негово име и може да си извади нови документи, с които да го спре от движение и да го отпише от регистрация.
От друга страна ползвателите не могат да вземат нови номера, защото не е техен и поне няма да могат да го ползват дори и нищо друго да не предприеме за бракуването на колата.
От друга страна ползвателите не могат да вземат нови номера, защото не е техен и поне няма да могат да го ползват дори и нищо друго да не предприеме за бракуването на колата.