Грешки P0663 , P0627 Gorola 2004 D4D 2000 90HP
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
- Обратна връзка:
Re: Грешки P0663 , P0627 Gorola 2004 D4D 2000 90HP
P0627 - Fuel Pump Control Circuit / Open - казано иначе, прословутите SCV клапани. Сваляне и почистване са най-евтиния вариант.
Р0663 - Intake Manifold Tuning Valve Control Circuit/Open - http://www.permoveo.ltd.uk/tabid/122/OB ... fault.aspx
Р0663 - Intake Manifold Tuning Valve Control Circuit/Open - http://www.permoveo.ltd.uk/tabid/122/OB ... fault.aspx
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Благодаря много за бързия отговор!Как се почистват SCV клапаните? В сервиз ли трябва да се ходи или мога да ги почистя сам.TATI написа:P0627 - Fuel Pump Control Circuit / Open - казано иначе, прословутите SCV клапани. Сваляне и почистване са най-евтиния вариант.
- veso_hds
- Благодарил/а: 51 пъти
- Получена благодарност: 39 пъти
Колега,опитай с почистване,защото струват около 600лв.Моите в Бургас ги свалиха,поизчистиха ги на ръка и после ги издухаха със сгъстен въздух.Механика ми каза,че това върши работа в 50% от случаите.Аз изкарах късмет и вече 2г. колата върви без грешка.Дано стане и при тебе,иначе трябва да купуваш нови.ЗАДЪЛЖИТЕЛНО с тая процедура си смени и горивния филтър.
Тойота РАВ 4 D4D-2002г.
Здравевй!Смених всички филтри и масло преди 600 км .Преди смяната нямах проблем.Преди 2 дни запали много трудно и светна чека.Проверих свещите и две бяха за смяна.Смених ги с нови, изчистихме грешката и на другата сутрин си запали от първия път ,но чека светна отново.Двигателя работи безупречно,но чека свети и на диагностика показва тези две грешки.Вчера ги изчистихме и днес на първо палене пак светва.До преди смяната на масло и филтри не ми е светвала лампата.Не знам какво става при условие че колата си върви както и преди да дава тези грешки.....veso_hds написа:Колега,опитай с почистване,защото струват около 600лв.Моите в Бургас ги свалиха,поизчистиха ги на ръка и после ги издухаха със сгъстен въздух.Механика ми каза,че това върши работа в 50% от случаите.Аз изкарах късмет и вече 2г. колата върви без грешка.Дано стане и при тебе,иначе трябва да купуваш нови.ЗАДЪЛЖИТЕЛНО с тая процедура си смени и горивния филтър.
- veso_hds
- Благодарил/а: 51 пъти
- Получена благодарност: 39 пъти
Тук ще трябва да се намесят по-компетентните.Аз просто споделих моя проблем с клапаните и как беше решен в сервиза на Тойота в Бургас.При мен обаче,освен че светеше чека,колата гаснеше във високите обороти и минаваше в авариен режим.За съжаление познанията ми стигат дотук.Успех!
Тойота РАВ 4 D4D-2002г.
Благодаря ти много!Жив и здрав!veso_hds написа:Тук ще трябва да се намесят по-компетентните.Аз просто споделих моя проблем с клапаните и как беше решен в сервиза на Тойота в Бургас.При мен обаче,освен че светеше чека,колата гаснеше във високите обороти и минаваше в авариен режим.За съжаление познанията ми стигат дотук.Успех!
- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
P1228 са SCV клапаните - това е 99,9% сигурно. Възможно е и тази грешка да е заради тези клапани, но пък защо две грешки за тъпите клапани !?
Прегледай това - http://www.permoveo.ltd.uk/tabid/122/OB ... fault.aspx Първо продухай с въздух буксите, пръсни ги със шпрей за по-сигурно, изчисти грешката и ще си каже, АКО се появи пак. Но май ще се окаже виновна първата грешка - тази за IMTV open circuit....
Много е вероятно да са последователни грешки - едната да е причина за другата, но до сега всички коли, които са за SCV клапани дават Р1228 грешка. Короли, Авенсиси, Рав4-ки.... Разгледай хубаво първо букси, кабели. А този тунинг клапан май ще дойде да е дросела.... Може и да се бъркам, но не виждам особена логика в тази грешки.
П.П. Един англичанин с Рав4 с такъв проблем, го решил като сменил с оригинален горивен филтър.... Дано само това ти е проблема. Има логика де, нисък поток на гориво, може въздух да вкарва и дава липса на дебит примерно.... Това е пак лесно решение като идея, дано не стигаш до клапани
Прегледай това - http://www.permoveo.ltd.uk/tabid/122/OB ... fault.aspx Първо продухай с въздух буксите, пръсни ги със шпрей за по-сигурно, изчисти грешката и ще си каже, АКО се появи пак. Но май ще се окаже виновна първата грешка - тази за IMTV open circuit....
Много е вероятно да са последователни грешки - едната да е причина за другата, но до сега всички коли, които са за SCV клапани дават Р1228 грешка. Короли, Авенсиси, Рав4-ки.... Разгледай хубаво първо букси, кабели. А този тунинг клапан май ще дойде да е дросела.... Може и да се бъркам, но не виждам особена логика в тази грешки.
П.П. Един англичанин с Рав4 с такъв проблем, го решил като сменил с оригинален горивен филтър.... Дано само това ти е проблема. Има логика де, нисък поток на гориво, може въздух да вкарва и дава липса на дебит примерно.... Това е пак лесно решение като идея, дано не стигаш до клапани

Здравей!Благодаря ти много че пишеш!Me4oKyX написа:P1228 са SCV клапаните - това е 99,9% сигурно. Възможно е и тази грешка да е заради тези клапани, но пък защо две грешки за тъпите клапани !?
Филтрите са оригинални на около 1000 км.вече.Вчера при първо запалване светна чека и го изгасих с одометър и контактен ключ. Карах си през деня без никакви проблеми.Колата си върви бе забележки.Днес за пръв път от няколко дни не е светвал чека при първото палене(той и през другите дни светваше само при първо палене).И съвсем се смаях ....Не знам какво да мисля...
Има ли и нещо на колата или не !Мисля си да изчистя грешката от компютъра( ако не светне утре сутринта).И да се надявам да не светне отново на другия ден.При всички положения ще пиша какво става.Благодаря ви много засега !
pogledni gorivnia filtar i cialoto podkachvashto ustroistvo imah go tozi problem i kato svetne cheka zapisva tochno tezi klapani kato greshka moje i ot gorivnia filtar da e i tova mi se sluchi nekachestven(makar che e originalen) imat partidi koito sa nekachestveni i sveti cheka ot tiah i kolata ne moje da digne 3000 oborota i sveti cheka kato go zakachiha pokazvashe tezi dva klapana.Ne gi rovi da ne si otvorish problemi zorlem.
Благодаря ти!vladika написа:pogledni gorivnia filtar i cialoto podkachvashto ustroistvo imah go tozi problem i kato svetne cheka zapisva tochno tezi klapani kato greshka moje i ot gorivnia filtar da e i tova mi se sluchi nekachestven(makar che e originalen) imat partidi koito sa nekachestveni i sveti cheka ot tiah i kolata ne moje da digne 3000 oborota i sveti cheka kato go zakachiha pokazvashe tezi dva klapana.Ne gi rovi da ne si otvorish problemi zorlem.
За сега нищо не предприемам.Днес не светна ,а вчера светна чека.....Няма да бързам , както казваш и ти да не си отворя зорлем работа.А и колата си върви без забележки.