Определяне на цвета на ксенон система
-
Определяне на цвета на ксенон система
На Celica-та(T20) имам ксенон(така като го гледам е от най-масовите, и най-евтините), обаче днес едната ми крушка изгоря, някой би ли ми казал как да определя цвета на крушките(колко келвина са) при положение, че кутиите не са в мен и никъде по "запалката" или по крушката не пише(поне не забелязах), ще ви бъда много благодарен ако ми отговорите, мерси предварително. 

- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Re: Определяне на цвета на ксенон система
Ще ти е доста трудно но око, особено при положение, че не е ясно на колко години е, колко е светила системата и т.н.... На крушката трябва да има етикет принципно, на който пише Н4 6000К и други работи. Винаги има принципно. А щом едната е изгоряла, най-добре ще е да смениш и двете с нови, а старата за резерва. Няма как нова и стара крушка, дори едни келвини да светят еднакво. Не и ако са минали 6 месеца примерно и 100 часа светене. А може и повече да са били за толкова време
Но не си взимай пак най-евтини, защото смяната си е играчка на Селиката, а отварянето и затварянето може да прецака кабелите, ако не ги фиксираш като хората. Много случаи разни ксенон "центрове" са отказвали монтажи на Селика, пък до ден днешен ни една срязана няма дет съм правил ... Не е ракетна физика, ама явно мисленето е трудно нещо .....
Ако искаш, звънни, дори по телефона ще трябва да успея да помогна, ако не се справяш сам - 0899 868618 - Петър 

-
Според мен смяната на крушката не е нищо особено, защото аз вече я свалих biggrin.gif , просто я слагаш и завърташ, монтажа не ми е проблем, а за цвета значи днес отивам в магазина и поръчвам 2 на 6000К така или иначе са си комплект, мерси за отговора.

Просто исках да си спестя едната крушка, но явно няма да стане.

Просто исках да си спестя едната крушка, но явно няма да стане.

да не отварям нова тема , при мен от скоро при пускане на ксенона едната крушка ми премигва 2-3 пъти и след това запазва стабилна светлина .. на какво може да се дължи .. крушка или баласт ?
Toyota Corolla E12 2002 1.6 vvti
3ZZ-FE
3ZZ-FE
-
Преди малко ходих до един магазин за автоаксесоари и продавача гледа гледа и ми вика твоята крушка е 8000К, и на мен ми стана интересно как така докато видя и позна и го попитах, каза ми, че се познавали по "шлауфката" отстрани на лампата, ето снимка с "шлауфката" по която се познава цвета.
https://www.dropbox.com/s/189z4yfhnochm ... .05.02.jpg

https://www.dropbox.com/s/189z4yfhnochm ... .05.02.jpg
-
Ами пробвай ако можеш да намериш крушка от някъде смени я ако не прави така, значи е от крушката, а ако продължава е от баласта, виждам, че си от Велико Търново, ако искаш мога да ти дам крушка да пробваш, ако крушката ти е същата де. 

- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
БигБой - сложи си 6000К, защото твоята е с лупа - по-добре ще свети. Дори 5000К може да сложиш, а по шлауфката може да каже сигурно и кой е сглобил крушката, на колко години е производителя, мъж ли е, жена ли е.... Как да е..... Всеки производител слага какъвто наличен цвят има, някои спазват цветове, ама не винаги... Може и да е прав, ама ако знае точно кога е поръчана и от кой производител
Любо - смени местата на баластите и виж дали ще запали пак кофти. Може да е баласт, но много вероятно и да е крушка. Или за най-лесно се виж с колегата ти от града, вземи излишната крушка, вържи е на баласта, която пали съмнително и виж какво става. И двата варианта стават, не е нужна още една Н7 крушка, за да тестваш. На селиката е НВ4/9006 но ще свърши работа за теста, дори извън фара, ако светне без проблеми - значи е крушката остаряла и разредила газта и трудно пали.... Ако е баласта и нещо се бизъки, ще светне и от селиката крушката по-криво

Любо - смени местата на баластите и виж дали ще запали пак кофти. Може да е баласт, но много вероятно и да е крушка. Или за най-лесно се виж с колегата ти от града, вземи излишната крушка, вържи е на баласта, която пали съмнително и виж какво става. И двата варианта стават, не е нужна още една Н7 крушка, за да тестваш. На селиката е НВ4/9006 но ще свърши работа за теста, дори извън фара, ако светне без проблеми - значи е крушката остаряла и разредила газта и трудно пали.... Ако е баласта и нещо се бизъки, ще светне и от селиката крушката по-криво

мерси за предложението колега TheBigBoy045 , но в момента нямам и много свободно време ,ще разменя баластите когато имам малко повече време и ще си покаже 

Toyota Corolla E12 2002 1.6 vvti
3ZZ-FE
3ZZ-FE