Avensis vs Corolla E140

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
nov
Автомобил: XA30 3ZR-FAE,B6304T4
Благодарил/а: 51 пъти
Получена  благодарност: 40 пъти

Avensis vs Corolla E140

Мнение от nov » 20 Яну 2013 17:36

Здравейте колеги, наближава времето когато ще сменям колата и съм се замисл смао за два автомобила, всъчщност три но третия не е обект на коментар в темата.Интересува ме с коя от двете от горе исканите коли ще ми е по-лека поддръжката.Едната е Авенсис от 2005 до 2007 макс, която ще е бензин 1.8 ввт-и и ще и се сложи ГИ.Другата е Корола от тия последните с 1,4 д4д 90 коня мотора.Не говорим за + и - на купетата, комфорт и т.н. а като цени на части, ремъци, ролки , масла, всички консумативи.На този Авенсис ако му се сложи газ трябва ли да му се прави реглаж на клапаните през определени километри, че на една Мазда имаше нужда на всеки 20к.Попринцип въртя вече по около 20к. на година смесено градско извънградско.Знам че Авенсиса при всички положения е по-добър вариант, но пък Королата ще бъде по-нова.Как се представя тя с този двигател и примерно 4 човек аи багаж.Какви разходи дават на градски условия и всичко като цени на части и консумативи ще съм ви благодарен.За Авенсиса проверих ГИ-то ми е към 1100 лева.При дизела на Королата това го нямам, но пък ако стане гаф от лоша нафта ще е кофти.Мерси предварително за отговорите.
NO PAIN, NO GAIN!
Дизел САМО дънки!!!

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Re: Avensis vs Corolla E140

Мнение от zi_zi_top » 20 Яну 2013 18:35

И двата варианта са добри. Купи по-запазен автомобил, а другото е Божа работа.
И бензин с ГИ и дизел имат подводни камъни. И при двата варианта ремонтът няма да ти хареса като цена.
Остава въпросът - належаща ли е смяната на автомобила с друг??? Ако не ти създава проблеми сегашната кола и не са ти се променили нуждите, не виждам защо трябва да си отваряш мисли, проблеми и разходи.
Ти си решаваш, но пак си направи сметката дали някакъв ремонт на сегашната Тойотка е съпоставим с разходите за купуване на нов за теб употребяван автомобил. За нов от магазина изобщо не коментирам. :thumbsup:
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
nov

Мнение от nov » 20 Яну 2013 19:06

Ако трябва да съм честен смяната не е належаща, но ми "омръзна" тая Карина за толкова каране как пък нищо не и се прецака,да чукна на дърво.Просто имам желание да се метна на нещо по-ново и комфорта е друг и екстрите и всичко.Има наченки на ръжда само и това не ми допада, а и родителите ми искат да си взимат неква евтина кола и мислят за Голф-та директно ще им оставя Карината.А за мен ще търся нещо по ново та това е причината.
Конкретно какво може да му се случи на този 1,8 мотор за какво да гледам и да внимавам.Как се държи на тежкото купе на Авенсис, знам че се сглобяват в Англия което мен лично много ме дразни но няма как.Другия вариант е Мазда 6 но са големи ръждилници.И третия вариант е Пасат Б5,5 с 1,8 Т , но като чета там каква цифромания е мисля да не изнверявам на марката.Та за този Авенсис примерно накрайници, носачи, ремъци ролки, некви цени да споделите.И най вече понася ли се с газта, че това ми е основен приоритет.Мисля че корозията не е чак такъв проблем като при Маздата.Има ли нужда от реглаж на клапаните след определен пробег, отзад с независимо окачване ли е или цял мост?Примерно съединителя на точно този двигател с 129 коня с демпферен маховик ли е, ако да цената му за смяна каква е?И все такива общи неща които след рано или късно се налагат при един автомобил.
NO PAIN, NO GAIN!
Дизел САМО дънки!!!

Аватар
zi_zi_top

Мнение от zi_zi_top » 20 Яну 2013 20:11

По-големият комфорт и повечето екстри вървят заедно и с повече проблеми. Да не стане "Нямала си баба беля, купила си коза!". laugh.gif
Според мен най-комфортния автомобил е здравия. Колкото по-съвременен е автомобилът след 2000 година, толкова е по-трошлив, независимо от марката.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 20 Яну 2013 20:27

zi_zi_top написа:Според мен най-комфортния автомобил е здравия. Колкото по-съвременен е автомобилът след 2000 година, толкова е по-трошлив, независимо от марката.
Зи-Зи, когато си взимах моят Авенсис от Германия, един собственник на сервиз в Берлин ми каза, че всеки следващ модел на VW е все по-зле и по-зле, което, обаче не се отнася за Тойота. При тях е обратното.
Това ми го каза германец! wink.gif
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!

Аватар
nov

Мнение от nov » 20 Яну 2013 22:00

Kiki, може и да е бил прав човека.Ако пък има някакъв линк със цените на частите и като цяло мнения и съвети за този двигател и на това ще съм благодарен.
NO PAIN, NO GAIN!
Дизел САМО дънки!!!

Даниел Чобанов

Мнение от Даниел Чобанов » 21 Яну 2013 07:26

За Авенсис 1,8 ремъци и ролки няма с верига е, съйденител 220лева комплект от добър производител.Карам от една година такъв и съм доволен.Единственият проблем при мен беше че попаднах на този с маслен проблем на двг.но си го оправих с нови оригинални бутала и сегменти.Сега карам и си свиркам за една година изминах 40 000км.Много добра динамика и много добър разход.Като пример мога да дам че последно изминах 1300км от които към 800км магистрала и изгори 90л бензин като по магистралата се караше постоянно 140км.ч. а по другите пътища 120-130км.ч.По окачване още нищо несъм правил всичко е здраво.Газова уредба нямам и немисля да слагам.

Аватар
nov

Мнение от nov » 21 Яну 2013 10:07

Даниел Чобанов написа:За Авенсис 1,8 ремъци и ролки няма с верига е, съйденител 220лева комплект от добър производител.Карам от една година такъв и съм доволен.Единственият проблем при мен беше че попаднах на този с маслен проблем на двг.но си го оправих с нови оригинални бутала и сегменти.
Колега това беше много полезно за мен , какъв проблем имат ОТНОВО с този двигател , знам че при първото поколение бяха калпавите сегменти на Колбеншмит, сега пак ли го има този проблем?Лично аз ако се наложи да сменям бутала и сегменти-директно тази марка не бих я погледнал повече (зависи и от състоянието и разбира се).Ти на диагностика не я ли закачва, не можаха ли да видят този проблем или знаеше и я купи с него?Какви пари ти легна целия ремонт?
NO PAIN, NO GAIN!
Дизел САМО дънки!!!

mirott
Благодарил/а: 14 пъти
Получена  благодарност: 16 пъти

Мнение от mirott » 21 Яну 2013 12:52

Kiki написа:
zi_zi_top написа:Според мен най-комфортния автомобил е здравия. Колкото по-съвременен е автомобилът след 2000 година, толкова е по-трошлив, независимо от марката.
Зи-Зи, когато си взимах моят Авенсис от Германия, един собственник на сервиз в Берлин ми каза, че всеки следващ модел на VW е все по-зле и по-зле, което, обаче не се отнася за Тойота. При тях е обратното.
Това ми го каза германец! wink.gif
Абсолютна глупост!!!

Даниел Чобанов

Мнение от Даниел Чобанов » 21 Яну 2013 12:54

Значи аз първо си купих Тойотата тогава почнах да чета форума за евентоални причини за този проблем.Наученото от тук че в начален стадий на произвотството на този ввт-и мотор е била допусната конструкторска грешка при въпросните бутала и сегменти като маслените сег.запичали на определен пробек и се появява голям разход на масло.Моята е Авенсис 2003г и когато я копувах беше в перфектно състояние не че сега не е.Правих и тест около 1.5часа и повярвай ми по нищо неможах да разбера че гори по 1литър масло на 1000км.Колкото и газ да и даваш не пуши и не ще явно двата катализатора добре си вършат работата.Така ремонта не е болка за умиралка.Поръчах си оригинални комплект бутала и сегменти-имам познати които се занимават с авто части и затова не ползвах услугите на нашите представители.Не помня колко ми излезна комплекта но с работата ми излезна 1600лв.Имайте в предвид че ползвам отстъпки и за частите и сервиза.
Коплекта оригинални пак е Колбеншмит но това да неви притеснява защото като сравнихме старото с новото бутало имаше доста доработки и промяни.И другото което знам е че след фейса на този модел коли проблема е премахнат имам приятел с такава купена от магазина и в момента на 115000км маслото си стои там кадето е оставено е вече и аз съм така,имах педвид от смяна до смяна.Друг пример ще дам относно харчовете по дадена кола,пак приятел купи си дизелов Авенсис.Ми той наля повече пари от мен без да прави ремонти.Като я обслужи от-до и смени съйдинител те му отидоха към 2000лв пък аз хем по евтино хем двигателя нов.

Даниел Чобанов

Мнение от Даниел Чобанов » 21 Яну 2013 12:58

http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?f=2&t=21489

Можеш да прочетеш и това ако не си го чел.

Аватар
nov

Мнение от nov » 21 Яну 2013 21:38

Колега мерси за линка, сле дпрочетените коментари в него а и от сверка с един познат който на същия мотор сменял бутала!!! wacko.gif , чак не ми се иска да го вярвам това, май нямат нищо общо с баба Карина.Ще проверя как седят нещата с Октавия и със Соната и ще правя изводите тогава.Благодаря на далите съвети.
NO PAIN, NO GAIN!
Дизел САМО дънки!!!

Аватар
zi_zi_top

Мнение от zi_zi_top » 21 Яну 2013 22:29

Бъди щастлив и благодарен на Карината! smile.gif Една боя и малко борба с ръждата са нищо пред проблемите, които се каниш да си създадеш.
Колкото до Октавия - не си губи времето и бегай далече от тази барака. cool.gif

Аватар
nov

Мнение от nov » 21 Яну 2013 23:00

zi_zi_top написа:Бъди щастлив и благодарен на Карината! smile.gif Една боя и малко борба с ръждата са нищо пред проблемите, които се каниш да си създадеш.
Колкото до Октавия - не си губи времето и бегай далече от тази барака. cool.gif
За съжаление си адски прав, но лошото е, че си остарява колицата иначе ми служи много вярно, как няма сега такъв здрав модел като нея.За пребоядисване ми искат 1000 лева които мисля е безмислено да давам.А на Октавията какво не ти допада или от кое си разочарован (естествено като изключим че са замесени великите инженери на ВАГ)?
P.S.Колеги може ли да споделите дизела на Авенсис 1 надежден ли е 2.0 който е?
И при Авенсис 2 този който е със 116 и 126 коня кой от тях двата е по-безпроблемен и тези 116 коня не му ли идват малко малко на това голямо купе?Там и при двете поколения предполагам става въпрос за демферни маховици?Турбо,помпа,дюзи-дават ли проблеми?Нещо все към Тойота ме тегли мисълта. punk.gif
NO PAIN, NO GAIN!
Дизел САМО дънки!!!

mirott
Благодарил/а: 14 пъти
Получена  благодарност: 16 пъти

Мнение от mirott » 22 Яну 2013 10:09

http://fakti.bg/avto/57528-kolite-s-nai ... =firstpage
Поогледай се за Хонда... biggrin.gif

Публикувай отговор