Авенсис 2007 2.2 D4D пали и гасне
Авенсис 2007 2.2 D4D пали и гасне
Здравейте колеги,
От около месец имам странен проблем с Авенсиса. Понякога, горе-долу в 50% от случаите, пали без проблем, работи 1-2 секунди и изгасва. Ако паля с натиснат педал на газта, всичко е наред - пали, натискам 2-3 пъти газта и оттам нататък двигателя си работи без проблем. Това се случва и при студен и при топъл двигател. Понякога усещам, на празни обороти, като паднат на 800, сякаш двигателя работи леко нестабилно. Също, като паля без газ при студен двигател, ако не изгасне, първите 20-30 оборота сякаш бачка на два цилиндъра и после се стабилизира.
Като изключим този проблем, двигателя си работи без грешка, има мощност и динамика, не глъхне и не прекъсва, не пуши необичайно, не гори масло, харчи малко нафта.
Не знам дали е съвпадение, но за първи път се случи това след като бях заредил на Ромпетрол.
Мислех си, че може да има проблем с подгревните свещи, но доколкото зная, те не играят роля, когато двигателя е топъл... или бъркам.
Моля за мнения ако някой се е сблъсквал с нещо подобно.
Благодаря предварително!
От около месец имам странен проблем с Авенсиса. Понякога, горе-долу в 50% от случаите, пали без проблем, работи 1-2 секунди и изгасва. Ако паля с натиснат педал на газта, всичко е наред - пали, натискам 2-3 пъти газта и оттам нататък двигателя си работи без проблем. Това се случва и при студен и при топъл двигател. Понякога усещам, на празни обороти, като паднат на 800, сякаш двигателя работи леко нестабилно. Също, като паля без газ при студен двигател, ако не изгасне, първите 20-30 оборота сякаш бачка на два цилиндъра и после се стабилизира.
Като изключим този проблем, двигателя си работи без грешка, има мощност и динамика, не глъхне и не прекъсва, не пуши необичайно, не гори масло, харчи малко нафта.
Не знам дали е съвпадение, но за първи път се случи това след като бях заредил на Ромпетрол.
Мислех си, че може да има проблем с подгревните свещи, но доколкото зная, те не играят роля, когато двигателя е топъл... или бъркам.
Моля за мнения ако някой се е сблъсквал с нещо подобно.
Благодаря предварително!
-
- Получена благодарност: 1 път
Re: Авенсис 2007 2.2 D4D пали и гасне
Провери, дали не ти засмуква въздух.
Corolla Verso 2,2 D4D 2008г.
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
- Обратна връзка:
Горивен филтър кога е сменян? Вижте за омазняване около и по маркучите на горивото.
Проверете свещите!
Проверете свещите!
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Здравейте,
Благодаря за препоръките! В понеделник ще ходя в Тойота да сменям масло и филтри и ще я погледнат и за този проблем.
За засмукването на въздух, четох по разни форуми на други марки, че можеш да разбереш ако преди да запалиш се опиташ на ръка да подкачиш гориво. Ако това е вярно и при нас, значи може би засмуква въздух, защото сутрин, на ръка мога да припомпя 3-4 пъти, преди помпичката да стане твърда.
Горивния филтър е сменян преди около 27-28000 км. Свещите не са проверявани.
А това за омазняването е интересно... Махнах пластмасовия капак на двигателя и огледах хубаво. По маркучите не видях омазняване, но видях такова на първия цилиндър (отляво), точно там където е завита металната тръбичка за нафтата (не зная дали това е дюзата или преди дюзата).
Благодаря!
Благодаря за препоръките! В понеделник ще ходя в Тойота да сменям масло и филтри и ще я погледнат и за този проблем.
За засмукването на въздух, четох по разни форуми на други марки, че можеш да разбереш ако преди да запалиш се опиташ на ръка да подкачиш гориво. Ако това е вярно и при нас, значи може би засмуква въздух, защото сутрин, на ръка мога да припомпя 3-4 пъти, преди помпичката да стане твърда.
Горивния филтър е сменян преди около 27-28000 км. Свещите не са проверявани.
А това за омазняването е интересно... Махнах пластмасовия капак на двигателя и огледах хубаво. По маркучите не видях омазняване, но видях такова на първия цилиндър (отляво), точно там където е завита металната тръбичка за нафтата (не зная дали това е дюзата или преди дюзата).
Благодаря!
- TATI
- Обратна връзка:
Да, най-добре е да се погледне колата.
Според мен филтъра си е доста старичък, имайки предвид качеството на нашите горива. Аз лично сменям масла и филтри (маслен, въздушен, горивен и купе) на всеки 7500км.
Според мен филтъра си е доста старичък, имайки предвид качеството на нашите горива. Аз лично сменям масла и филтри (маслен, въздушен, горивен и купе) на всеки 7500км.
Хм... да, така е, по-често по добре. Аз досега все на 13-15000 сменях масло, а на 30000 филтри купе и горивен, но май ще зачестя и аз. В понеделник ще пиша какво са ми казали в Тойота.
Благодаря за мненията още веднъж!
Благодаря за мненията още веднъж!
Здравей,
ако още си с оригиналния акумулатор, там ти е проблема. Слагаш нов и проблема ти е решен!
В Тойота юнаците ше ти кажат - клапан за налягане на горивото - 700 лв. Не се връзвай!!!
Другия вариант е да ти кажат "Дюзите са заминали - няма налягане! Не се връзвай!!!
Проблема е в акумулатора и то в ЕГНто му, а не че има изгоряла клетка!
ако още си с оригиналния акумулатор, там ти е проблема. Слагаш нов и проблема ти е решен!
В Тойота юнаците ше ти кажат - клапан за налягане на горивото - 700 лв. Не се връзвай!!!
Другия вариант е да ти кажат "Дюзите са заминали - няма налягане! Не се връзвай!!!
Проблема е в акумулатора и то в ЕГНто му, а не че има изгоряла клетка!
- TATI
- Обратна връзка:
Да смени и резервната гума!
Как изгаря клетка на акумулатор?
И какво отношение има акумулатора и неговото ЕГН?
Как изгаря клетка на акумулатор?
И какво отношение има акумулатора и неговото ЕГН?
Повярвай ми ЕГНто(на колко години е) има значение за акумулатор, особено при палене на дизел 2,2 през зимата! Ако тук, по тази тема се изказвате на база предположения и хипотези, аз минах през същия проблем със същия автомобил преди 2 месеца!
- iovkito
- Благодарил/а: 17 пъти
- Получена благодарност: 95 пъти
Имах подобна случка с оригиналния акумулатор Mutlu. През един слънчев летен ден си паля колата ( без никакви проблеми ) , тръгнах към едно село и точно по средата на пътя , когато бях понамалил , за да избегна една дупка , колата просто изгасна и си останах там. Смених акумулатора и всичко се оправи. Разликата е обаче , че моят вече не ставаше за нищо и след като изгасна колата дори не можах да я заключа , нямаше никакъв ток. Беше на почти 4 години/.
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
Здравейте,
В крайна сметка се оказа, че две от подгряващите свещи са загинали, смениха ги и засега всичко е ОК. Иначе акумулатора съм го сменял преди няколко месеца.
Благодаря за мненията!
В крайна сметка се оказа, че две от подгряващите свещи са загинали, смениха ги и засега всичко е ОК. Иначе акумулатора съм го сменял преди няколко месеца.
Благодаря за мненията!
- TATI
- Обратна връзка:
Честито, но можеше и другите две да смениш, че така или иначе са работили еднакво време и в скоро време и те ще сдадат багажа.
- JapCar
- Автомобил: Yaris 2010г., двг 1.33/1NR-FЕ
- Благодарил/а: 7 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Могат ли подгревните свещи да се проверят с омметър след като се разкачи шината между тях? Ако да, от какъв порядък е съпротивлението?p2s написа:Здравейте,
В крайна сметка се оказа, че две от подгряващите свещи са загинали, смениха ги и засега всичко е ОК.
Живей широко и художествено!
Yaris, 1,33, 2010
Yaris, 1,33, 2010
- TATI
- Обратна връзка:
0,72 OM при 20 градуса температура - това е за 2.0 д-4д 116 к.с.
В случай, че са в норми на съпротивление и работят няма нужда от едновременна смяна на всички а само на изгорелите (понеже има мнения, че най-добре да се сменят в комплект)
При мен лично имах преди време 2 изгорели, които замених с нови оригинални закупени от Тойота. В последствие след около 2 години изгоря една от вече подменените, а старите продължават да си работят добре.
ето тук различни варианти за проверка:
При мен лично имах преди време 2 изгорели, които замених с нови оригинални закупени от Тойота. В последствие след около 2 години изгоря една от вече подменените, а старите продължават да си работят добре.
ето тук различни варианти за проверка: