Ксенон на Авенсис 2003 и нагоре
-
Ксенон на Авенсис 2003 и нагоре
Здравейте момци.От извесно време се тормозя с ксенони за модела споменат в заглавието.Така преди Тойотката имах автомобил също с оригинални лупи на късите светлини но с обикновени крушки-сложих ксенон светна супер и така докато я продам.Реших преди време да сложа на Авенсиса речено сторено НО не изкат да осветяват по хубаво от обикновенните крушки.И една такава концентрирана на цвят лилаво светлина та чак дразни очите това с крушки 6000к.Смених ги с 4300к лилавото изчезна но светлината пак слаба.Сега пак съм на обикновенни светлини но остана в мен един въпрос.На лупите ли се дължи това разминаване в светлината и защо?
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Re: Ксенон на Авенсис 2003 и нагоре
Някъде имаше тема за колега който почиства рефлекторите на фаровете. Това си им е проблвм на фаровете на авенсис.
- Rudy
- Получена благодарност: 1 път
ето я темата: http://toyotabg.eu/viewtopic.php?p=237056#p237056Vesko написа:Някъде имаше тема за колега който почиства рефлекторите на фаровете. Това си им е проблвм на фаровете на авенсис.

-
Фаровете ми са безупречни колата е внасяна от Германия и няма изгаряния от слънце.Очаквах мнения на хора които са преминали на ксенон и да споделят разликата.
- iovkito
- Благодарил/а: 17 пъти
- Получена благодарност: 95 пъти
На дали има много , които са преминали , защото повечето авенсиси са средно ниво на оборудване и фабрично имат ксенон. Аз съм с обикновени крушки и нямам намерение да си слагам , защото светят много добре. Проблемът с рефлекторите дали го има само при тези с ксенон ?
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
-
- Получена благодарност: 4 пъти
Предимно при ксенона.
Avensis 2.0 бензин 2004 Т25
Corolla 1.4 бензин 2006
RAV4 XA40 hybrid 11.2017
Corolla 1.4 бензин 2006
RAV4 XA40 hybrid 11.2017
- Me4oKyX
- Обратна връзка:
Проблемните рефлектори са предимно при всичките.... Разликата между нормален и ксенонов фар не са толкоз огромни, колкото си мислят някои хора... дори лупата, рефлектора са същите, просто захвата е различен.
Даниеле - фара отвън може да е лъскав, но това не значи, че вътре е наред. Даже на толкоз години, няма Авенсис, който да е със заводски фарове и да не сменяни или правени. Слагал съм на доооста такива Авенсиси ксенони - ефекта е от много добър, до почти никакъв, като при теб. Но след поправка на фаровете при Герака примерно, всичко си идва на място. Колата ти може да е приказна, от първи собственик, дето всеки ден те е возил в нея - няма лошо брат. Просто тези Авенсиси страдат от този проблем заводско. Оправията - пращаш фаровете, после се чудиш как може и нормална крушка да свети толкоз добре, а ксенона става направо приказен
Това ти е решението - не смяна на цветовете, защото тази лупа и с 8000К свети хубаво, стига да има рефлектор.
Даниеле - фара отвън може да е лъскав, но това не значи, че вътре е наред. Даже на толкоз години, няма Авенсис, който да е със заводски фарове и да не сменяни или правени. Слагал съм на доооста такива Авенсиси ксенони - ефекта е от много добър, до почти никакъв, като при теб. Но след поправка на фаровете при Герака примерно, всичко си идва на място. Колата ти може да е приказна, от първи собственик, дето всеки ден те е возил в нея - няма лошо брат. Просто тези Авенсиси страдат от този проблем заводско. Оправията - пращаш фаровете, после се чудиш как може и нормална крушка да свети толкоз добре, а ксенона става направо приказен

-
-
Да добавя за които им предстои да минават на ксенон!
От моите опити показа че има значине цветът на крушката за силата на светлината.
Така преминах от 6000к защото светеше много наситено синьо та чак лилаво на 4300к тук пък стана много слаба светлината и пак не ми хареса докато скоро сложих 5000к и така добре светна че дори и дълги не ти трябват.
Та ако се чудите и да си спестите експериментите и излишните разходи според мен 5000к е най добрия варянт.
От моите опити показа че има значине цветът на крушката за силата на светлината.
Така преминах от 6000к защото светеше много наситено синьо та чак лилаво на 4300к тук пък стана много слаба светлината и пак не ми хареса докато скоро сложих 5000к и така добре светна че дори и дълги не ти трябват.
Та ако се чудите и да си спестите експериментите и излишните разходи според мен 5000к е най добрия варянт.
- Me4oKyX
- Обратна връзка:
Брат, нищо лично, ама или не са ти наред фаровете или просто взимаш немам идея какво качество ксенони.... Този фар освен цвета, в силата на осветяване няма разлика от 4300 до 6000К, дори 8000К свети доста приемливо за лупа с такъв цвят.... Но реално това, което казваш не е точното решение, защото хората виждат различно цветовете и едните ги дразнят, докато другите им действат много приятно на окото. Но това не прави 4300 по-лошо или 6000 ужасен избор
В крайна сметка си си намерил решение, но имай предвид, че фаровете независимо как изглеждат отвън, ако не са сменяни до сега, определено ще стане чудо, ако ги рециклираш.

-
Немога да определя качеството на крушките.Знаеш как става понякога искаш по добрите плащаш по скъпите а да ли е така-свиркаш си заминаваш.Тези които ги взимам са по 20лева бройката уж били от по добрите.По принцип знам и цената на истинските фирми ама там е друга бира.Абе карай да върви.