Влага под шофьорската седалка
Влага под шофьорската седалка
Здравейте, от една седмица съм собственик на Тойота РАВ 4 2002 г 2.0 150 коня и като всяка кола на старо чакам вече да започне да издава проблемите си. Не вярвам просто че може да се купи втора ръка автомобил без проблеми, просто се надявам да не ми излязат много скъпи първоначалните ремонти
Първото което забелязох на 3 ден беше влага под стелката под шофьорската седалка- не е антифриз на 100 % а вода, дупки по купето не се виждат. До сега съм карал само италиански коли за първи път японска не съм се срещал с такъв проблем до сега

Re: Влага под шофьорската седалка
Не са гумени, не е от стелките от другата страна е сухо, а и около педалите пак е сухо
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Вероятни източници на теч: недобре залепено предно стъкло при смяна, запушени дренажни отвори на климатика и кухината под предните чистачки, течащ шибедах, стопен сняг от обувките ти и т.н.
Отиди на автомивка и обясни на мияча, че правиш експеримент за да я полива яко отпред, а ти остани в колата и наблюдавай.
Отиди на автомивка и обясни на мияча, че правиш експеримент за да я полива яко отпред, а ти остани в колата и наблюдавай.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
- diesel_power
- Получена благодарност: 1 път
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
В този ред на мисли запушените дренажни отвори на шофьорската врата или левия праг също могат да са причина.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
- diesel_power
- Получена благодарност: 1 път
Първата ми кола голф 2. ме побърка с един такъв теч .
Накрая се оказа отлепен найлон под кората на вратата и като спра на страничен наклон влизаше вода през вратата.
Спри я на някой тротоар с левите гуми и поливай вода на шофьорския прозорец и следи за теч между кората и вратата.
Накрая се оказа отлепен найлон под кората на вратата и като спра на страничен наклон влизаше вода през вратата.
Спри я на някой тротоар с левите гуми и поливай вода на шофьорския прозорец и следи за теч между кората и вратата.
Ще изчакам да спрат валежите, да изсъхне асвалта и ще видя тогава как е- ако е мокро пак другаде трябва да търся проблема