Corolla 2.0 D-4D Чукане / тракане при студен старт

Аватар
aganov

Corolla 2.0 D-4D Чукане / тракане при студен старт

Мнение от aganov » 08 Яну 2013 10:42

Здравейте, от около 2 месеца като запаля колата със студен двигател и се чува едно неравномерно чукане / трополене. Интересното е, че се чува само като съм вътре, като отворя капака (дали заради по-силния звук от двигателя), не знам защо не мога да чуя тоя специфичен звук. Звука е от лявата страна. Някой да има идея на какво може да се дължи? След като я покарам 2-3 минути и спира.

Колата е Corolla 2.0 D-4D (116hp) 2005
Toyota Corolla 2.0 D-4D 2005

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Re: Corolla 2.0 D-4D Чукане / тракане при студен старт

Мнение от jim_beam » 08 Яну 2013 13:21

колега провери си подгряващите свещи дали нямаш изгоряла.
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

desislav

Мнение от desislav » 12 Яну 2013 18:58

Колега това е нормалната работа на дизела при първоначаялното му палене и при мене се получава,ходих на диагностика,но ме успокоиха,че няма проблем,преди седмица,запалих при минус 14 ,беше като трактор,но след 1-2 минути на работа на двигателя,нещата се успокоиха.

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 16 Яну 2013 01:01

Щом това е нормално, значи моята Корола трябва да е супер развалена, щом не чука и не трака като трактор.... Айде сега пак проблем .... Бре хора, дизела НЕ Е трактор, особено COMMON RAIL дизелов двигател. Аз на 1.4 д4д сложих конусен въздушен филтър APEXi, защото е тиха, чак дразни и не ме чуват пешеходците.... Да тракала като трактор студена било нормално...... То и да пуши сиво е нормално по тази логика сутрин на студено... Тия дни ще оставя Королата вънка, че го дават да стане -10 и ще направя клип как пали ..... Че и Круйзера е в гаража, ще взема и него да пробвам.... Той Рейнджа не трака като трактор, дето е 99-та и е 2.5 ТДС ... Единствено Транзита 2.5д 99-та трака кат трактор, но той няма дюзи, помпата не е ясно колко гориво дава или НЕ дава и кога, ама там нема смисъл да си трова нервите, щото и без това е загнил до безкрай от "шофери" :whistle: Направете едни клипове на студен старт, пък тогава вече да се разбере нормално ли е или да tongue.gif

Публикувай отговор