Колеги, взех си кола преди 10 дена и трябва да и сменя номерата защото съм от друг град. Колата е на името на майка ми заради гражданската и каското, както и да е какви документи трябват за пред КАТ и трябва ли собственика да е там или може и аз да го направя сам ?
мерси
смяна на номера ? малко помощ
-
- Получена благодарност: 1 път
Re: смяна на номера ? малко помощ
Колега, извинявай но дай още малко информация. Да разбираме, че си взел автомобила на майка си и искаш да го прехвърлиш на твое име или майка ти е купила автомобил на нейно име и сега искаш да го прехвърлиш.... както и да е. Ако е на името на майка ти и държиш да го прехвърлиш на твое име ще трябва не само нейното присъствие но и това на баща ти ( в зависимост от семейното състояние на майка ти).
Другия вариант е с изрично нотариално заверено пълномощно от майка ти (и баща ти в зависимост от семейното състояние на майка ти) в което изрично да има упълномощаване, че съответното лице, т.е вие имате право да продавате от името на упълномищетилите съответното МПС.
Освен това има съответни данъци, такси ...
Другия вариант е с изрично нотариално заверено пълномощно от майка ти (и баща ти в зависимост от семейното състояние на майка ти) в което изрично да има упълномощаване, че съответното лице, т.е вие имате право да продавате от името на упълномищетилите съответното МПС.
Освен това има съответни данъци, такси ...