Здравейте колеги!
Миналата седмица на двете ни служебни коли замръзна течността за чистачки. Купувана е от ОМВ и според етикета би трябвало да издържа до -20 градуса, а в Бургас температурите не паднаха под -12. Миналата зима ни беше замръзнала и нафтата, пак от ОМВ, та сега слагаме само Премиум дизел. С личната си кола влизам в ОМВ само за кафе, но служебните са с карти и нямаме избор.
Внимавайте какво и къде зареждате.
Весели празници!
Фалшива течност за чистачки от ОМВ
Re: Фалшива течност за чистачки от ОМВ
Колега, кажи малко повече де - марка няма ли тази течност за чистачки? Едва ли само в ОМВ се продава...Има и друг момент - като са служебни колите едва ли само един човек ги кара, та да не би някой да е разредил течността за икономия и после да си трае?
Също сподели и за коя бензиностанция точно става дума, та да знаят всички къде продават замръзваща нафта. Как точно разбрахте, че е замръзнала нафтата? Аз лично само ОМВ сипвам и миналта зима като беше -22 нямах никакви проблеми. Сефте чувам някой да се е оплакал от ОМВ нафта, че замръзва, но то никога не се знае...
Също сподели и за коя бензиностанция точно става дума, та да знаят всички къде продават замръзваща нафта. Как точно разбрахте, че е замръзнала нафтата? Аз лично само ОМВ сипвам и миналта зима като беше -22 нямах никакви проблеми. Сефте чувам някой да се е оплакал от ОМВ нафта, че замръзва, но то никога не се знае...

- Freedom
- Благодарил/а: 9 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Течността е техните - OMV Caristal мисля, че се казва. Едната кола се кара само от един човек, а на другата сме двама, но почти винаги сме заедно (екип). За нашата гарантирам, че казанчето беше празно, когато наляхме течността и същата не е разреждана от нас. Основно зареждаме на двете бургаски бензиностанции, особено в последно време. Миналото лято заредихме на ОМВ в Слънчев бряг и двигателят направо загуби поне 10 кончета - беше мъка преминаването на обзорския проход.
Относно замръзването на нафтата - при -15 градуса парафинът задръсти горивния филтър и с мъка се придвижихме до базата. Източихме нацяло горивната система от маркучите под купето и подменихме горивния филтър. Наляхме нафта от друга верига бензиностанции и студът вече не беше проблем.
Та такива патила с ОМВ. Може проблемът да е само регионален, да правят някакви схеми - не знам, но определено не съм доволен от продуктите им. Лично мнение.
Относно замръзването на нафтата - при -15 градуса парафинът задръсти горивния филтър и с мъка се придвижихме до базата. Източихме нацяло горивната система от маркучите под купето и подменихме горивния филтър. Наляхме нафта от друга верига бензиностанции и студът вече не беше проблем.
Та такива патила с ОМВ. Може проблемът да е само регионален, да правят някакви схеми - не знам, но определено не съм доволен от продуктите им. Лично мнение.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
С нафтата им - никакви проблеми не сме имали (филтъра го сменяме на 30х.км) .
Виж за течностите избягвам да вземам от там. Също така избягвам зимен Сонакс или коя да е скъпа марка.
Никога не са ми замръзвали, но не стават за коли с дюзи, дето правят дъжд а не струя.
Започват да църцорят под 0С с такива течности.
Най -евтината течност от първата мизерна бензиностанция се представя прекрасно...
Виж за течностите избягвам да вземам от там. Също така избягвам зимен Сонакс или коя да е скъпа марка.
Никога не са ми замръзвали, но не стават за коли с дюзи, дето правят дъжд а не струя.
Започват да църцорят под 0С с такива течности.
Най -евтината течност от първата мизерна бензиностанция се представя прекрасно...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
-
- Благодарил/а: 27 пъти
- Получена благодарност: 15 пъти
На ОМВ Славейков са способни момчета. В 25 литрова бутилка ми наляха 29 литра. biggrin.gif
Toyota Corolla E11 1,3; Yaris SCP90 1,3 VVTI; Auris E15 1.33 VVTI;
- Rudy
- Получена благодарност: 1 път
Късметлия! Обикновено успяват да сипят само 26 л... В туба от 20 л. После управителя обясняваше, че като е студено горивото се е свило и затова е събрало повече. Нафтата беше 32 градуса, защото е много студено навън. Извода - нямате нужда от свещи за подгряване на горивото, то си се продава подготвено.Оги написа:На ОМВ Славейков са способни момчета. В 25 литрова бутилка ми наляха 29 литра. biggrin.gif

- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
И после:Оги написа:На ОМВ Славейков са способни момчета. В 25 литрова бутилка ми наляха 29 литра. biggrin.gif
-Защо колата ми харчи толкова много? laugh.gif
Компа на колата не е верен.

За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
аз си мислех,че само omv сърбия ги правят тия номера.показа ми разход 13.5л/100км.значи в 60л резервоар спокойно ще ми сипят 75-80л.
и те за парче хляб се борят...
и те за парче хляб се борят...