Лагери предница, Авенсис 1

Оги
Благодарил/а: 28 пъти
Получена  благодарност: 17 пъти

Re: Лагери предница, Авенсис 1

Мнение от Оги » 28 Дек 2012 14:27

Като казахте за СКФ преди няколко години купих ролка за ангренаж SNR, на чиято кутия обаче нямаше холограмен стикер както на лагерите, а под баркода с дребен, незабележим шрифт беше написано "този продукт не е произведин в наши фабрики". Вътре СКФ. Доколкото знам заводи на СНР има в Тайван и на нашия пазар лагерите са оттам. Откъде да са го взели това СКФ за да го пакетират в опаковка на тяхната марка- нямам представа. Много се колебах дали да я монтирам, стоя ми близо година-две из гаража. Съмнявах се, че може да е менте. Докато в един момент дойде време за смяна, свалих старата, монтирана във фирмен сервиз, която се оказа, че също е СКФ и ги сравних една до друга по всякакви външни критерии и изработка. 1:1. И я монтирах. Като повърви още година ще направи 100 х.км. Дали във фирмения сервиз са монтирали китайски СКФ или в Тайван са го донесли от Япония - остава си загадка, но СКФ си е СКФ макар да е и от Китай. wink.gif
Toyota Corolla E11 1,3; Yaris SCP90 1,3 VVTI; Auris E15 1.33 VVTI;

Аватар
vladimmir

Мнение от vladimmir » 10 Яну 2013 00:15

Благодаря колеги,
оправих лагерите, но друг проблем изникна-
не мога да намеря оптяжна ролка за пистовия ремък...
Дайте съвет къде в София да открия.... sad.gif
Прикачени файлове
Untitled2.jpg
Untitled2.jpg (410.85 KiB) Преглеждано 1407 пъти
Toyota Avensis 2.0 sedan

desotodorov

Мнение от desotodorov » 10 Яну 2013 11:31

От колегата ToyotaForever...а в Евро07 търси ли ?

Аватар
vladimmir

Мнение от vladimmir » 10 Яну 2013 12:59

Евро 07, Ауто плюс, още 2-3 места... не могат да ми помогнат.. много странно
Toyota Avensis 2.0 sedan

Аватар
martod

Мнение от martod » 10 Яну 2013 13:22

vladimmir написа:Евро 07, Ауто плюс, още 2-3 места... не могат да ми помогнат.. много странно
Колкото и да е странно, аз мога .. smile.gif Имаш поща ..
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....

Аватар
vladimmir

Мнение от vladimmir » 10 Яну 2013 16:13

Колеги възможно ли е да се избие лагера от ролката и да се смени с нов? Предлагат го като резервна част..
Последно промяна от vladimmir на 10 Яну 2013 16:29, променено общо 1 път.
Toyota Avensis 2.0 sedan

Аватар
Petar

Мнение от Petar » 10 Яну 2013 16:27

vladimmir написа:Колеги възможно ли е да се избие лагера и да се смени с нов? Предлагат го като резервна част..
Преден лагер може дасе сменя . Задния само върви с главината

Аватар
vladimmir

Мнение от vladimmir » 10 Яну 2013 16:29

Колега мерси за отговора, но питам за ролката :thumbsup:
Toyota Avensis 2.0 sedan

ilia
Обратна връзка:

Мнение от ilia » 12 Яну 2013 08:50

Този на обтяжната ролка е сменяем.Смених го лятото на моята Карина с някакъв Френски от Триерата в Пловдив -цената е 5.60 лева.
Carina E

Аватар
Toyo_driver

Мнение от Toyo_driver » 12 Яну 2013 09:58

vladimmir написа:Колеги възможно ли е да се избие лагера от ролката и да се смени с нов? Предлагат го като резервна част..
Защо да не е възможно?Както виждаш има една зегерка, която трябва да махнеш и ако външната част на ролката е метална(а не като на някои немски и френски "автомобили" пластмасова guns.gif ) избиваш стария и набиваш новия лагер. Добре е да го направиш на преса, за да не прецакаш новия лагер.Успех :thumbsup:

Аватар
vladimmir

Мнение от vladimmir » 12 Яну 2013 12:46

Toyo_driver написа:
vladimmir написа:Колеги възможно ли е да се избие лагера от ролката и да се смени с нов? Предлагат го като резервна част..
Защо да не е възможно?Както виждаш има една зегерка, която трябва да махнеш и ако външната част на ролката е метална(а не като на някои немски и френски "автомобили" пластмасова guns.gif ) избиваш стария и набиваш новия лагер. Добре е да го направиш на преса, за да не прецакаш новия лагер.Успех :thumbsup:

Точно, заради зегерката, и че продават отделно лагер на няколко места...
Но от други места чувам, че не може... Отделно майстора ми казва, че има оше живот в моята ролка....
Toyota Avensis 2.0 sedan

neznaiko

Мнение от neznaiko » 27 Яну 2013 12:00

На моята кола го сменяха 2 пъти същия този лагер т.е. на въпроса ти - може да се сменя, стига този, който го сменя, да знае какво прави. Първия път го смениха в сервиз. Втория път - един приятел, който има преса. При разглобяването ми показа следи, където юнаците от сервиза бяха млатили с чук да го набият и явно бяха разбили цементацията, защото лагера замина много бързо. Само идея - понеже нямахме тръба с подходящ диаметър за набиването на вътрешната гривна ползвахме гривната от стария лагер, но е хубаво да се престърже малко отвътре, защото оста е по-дълга от широчината на лагера и при набиването старата гривна влезе малко в оста и трябваше да я "посъветваме", за да излезе. Вземи си качествен лагер по размер на оригиналния, за да не повтаряш упражнението начесто. Иначе аз навремето по магазините не намерих само лагер,а цял комплект ролка и струваше 400+ лв.
2001 Avensis D-4D, 2004 Avensis Verso D-4D

Публикувай отговор