Прецакан ABS
Прецакан ABS
Toyota Auris 1400 cm3 ,2008,бензин
След като затънах в едни кални преспи и скъсах предна дясна верига,се наложи да демонтирам колелото,за да сваля веригата и от там насетне ми се появява надпис CHECK ABS и лампата на ABS-a не изгасва.Съответно АБС-а не сработва.На пръв поглед след като демонтирах колелото нямаше скъсани кабели или нещо престъргано,но имаше изобилие от сняг,кал и лед навсякъде.Въпрос - къде може да е проблемът,дали с веригата съм прецакал нещо(я кабел,я датчик) или около датчика се е загнездила мръсотия.Надявах се като се постопли времето да се оправят нещата,но уви не.
След като затънах в едни кални преспи и скъсах предна дясна верига,се наложи да демонтирам колелото,за да сваля веригата и от там насетне ми се появява надпис CHECK ABS и лампата на ABS-a не изгасва.Съответно АБС-а не сработва.На пръв поглед след като демонтирах колелото нямаше скъсани кабели или нещо престъргано,но имаше изобилие от сняг,кал и лед навсякъде.Въпрос - къде може да е проблемът,дали с веригата съм прецакал нещо(я кабел,я датчик) или около датчика се е загнездила мръсотия.Надявах се като се постопли времето да се оправят нещата,но уви не.
- iovkito
- Благодарил/а: 17 пъти
- Получена благодарност: 95 пъти
Re: Прецакан ABS
Най-добре отиди на диагностика , за да видиш кой от 4-те датчика се е повредил. Може да не е точно този, на колелото , на което се е скъсала веригата.
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
-
- Благодарил/а: 28 пъти
- Получена благодарност: 17 пъти
Тук е ключа за палатката.zovirax написа:...дали с веригата съм прецакал нещо(я кабел,я датчик) или около датчика се е загнездила мръсотия.

Toyota Corolla E11 1,3; Yaris SCP90 1,3 VVTI; Auris E15 1.33 VVTI;
Голяма глупост каза! Откъде го измисли тоя оптичен датчик? Това да не ти е на компютъра мишката,а?Оги написа:zovirax написа:. Той е оптичен и една мръсотия в изобилие около шенкела може да попречи на нормалната му работа.
-
- Благодарил/а: 28 пъти
- Получена благодарност: 17 пъти
Епа може и да не е оптичен, все едно няма връзка с него или е прецакан. 

Toyota Corolla E11 1,3; Yaris SCP90 1,3 VVTI; Auris E15 1.33 VVTI;
Повреден е заподозреният датчик-преден десен.Но днес имаше време само за диагностика.След НГ ще я гледат дали е от кабел или самият датчик е заминал.Аз вече приключих със слагането на вериги:)iovkito написа:Най-добре отиди на диагностика , за да видиш кой от 4-те датчика се е повредил. Може да не е точно този, на колелото , на което се е скъсала веригата.
- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
колега следващия път 4х4,за да не се налага вериги... 
иначе надали сензора е дефектен,сигурно кабела е прекъснат някъде или има много мръсотия,почисти първо!

иначе надали сензора е дефектен,сигурно кабела е прекъснат някъде или има много мръсотия,почисти първо!
- iovkito
На тойотите при разкачане на акумулатора , грешките записани в компютъра на ABS-a трият ли се автоматично ? С грешките на двигателя знам , че няма проблем . Въобще модулите свързани ли са взаимно ? Имам едно скапано ауди и при него всеки модул си трупа грешки и между тях няма никаква връзка , но на тези новите как е ?
На моя Авенсис имах подобна грешка на ABS-a след сваляне на предна гума поради ремонт (и вероятно включване на контакт без нея). След изключване на акумулатора за 10мин. грешката се изтри. Не съм сигурен дали и на колегата по горе проблема не е такъв, а да го мотаят че датчика е счупен за да вземат някой лев.iovkito написа:На тойотите при разкачане на акумулатора , грешките записани в компютъра на ABS-a трият ли се автоматично ? С грешките на двигателя знам , че няма проблем . Въобще модулите свързани ли са взаимно ? Имам едно скапано ауди и при него всеки модул си трупа грешки и между тях няма никаква връзка , но на тези новите как е ?

TOYOTA AVENSIS 2.0 VVT-I D4
Значи,до къде я докарахме днес - размениха местата на двата предни датчика(десния отляво и левия отдясно).Грешката изчезна.Като я пробвахме,след няколко стотин метра лампата пак светна.Сега като цяло лампата свети и отвреме на време изгасва(за кратко).Проблемът остава и съм с разменени датчици:)Предложени решения-да се смени преден десен датчик с нов,ако проблемът продължава смяна и на някакъв лагер,nice a?To be continued...
PS.Въпрос към разбиращите - еднакви ли са двата датчика или има ляв и десен,че тази размяна ме притеснява лекичко?
PS.Въпрос към разбиращите - еднакви ли са двата датчика или има ляв и десен,че тази размяна ме притеснява лекичко?
- iovkito
След като разменихте датчиците и лампата светна отново , не направихте ли пак диагностика , за да видите от кой датчик е грешката? Не знам кой ти оправя колата , но май идея няма какво прави.