Лагери предница, Авенсис 1

Аватар
vladimmir

Лагери предница, Авенсис 1

Мнение от vladimmir » 20 Дек 2012 22:54

Колеги,
днес изненадващо предницата започна да издава звук наподобяващ трамвай в ход...
След като се прибрах вдигнах колата на крика и завъртях колелата, и резултатът беше: предно ляво колело издава силен стържещ на метал звук, а лявото подобен, но много по-слаб. Смятам, че лагерите са за смяна.
Мисълта ми е: може ли да се смени само лагер или трябва и главина? Задължително и лагерите и на двете колелета ли се сменят?
Някой купувал ли е скоро лагери, за да ме ориентира в цените?
Къде от София да закупя и коя марка?

Благодаря Ви!

Весели празници!
Toyota Avensis 2.0 sedan

Аватар
martod

Re: Лагери предница, Авенсис 1

Мнение от martod » 21 Дек 2012 08:56

Сигурен ли си, че са лагери ? Така изведнъж и двата да почнат да шумят, малко е съмнително .. ohmy.gif
Виж най напред да не са свършили накладките и шумът да идва от акустичните им датчици .. wink.gif
Сменя се само лагера :thumbsup: ако се наложи, мога да предложа СКФ на 70 лв. smile.gif
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....

Аватар
Petar

Мнение от Petar » 21 Дек 2012 09:58

vladimmir написа:Колеги,
днес изненадващо предницата започна да издава звук наподобяващ трамвай в ход...
След като се прибрах вдигнах колата на крика и завъртях колелата, и резултатът беше: предно ляво колело издава силен стържещ на метал звук, а лявото подобен, но много по-слаб. Смятам, че лагерите са за смяна.
Мисълта ми е: може ли да се смени само лагер или трябва и главина? Задължително и лагерите и на двете колелета ли се сменят?
Някой купувал ли е скоро лагери, за да ме ориентира в цените?
Къде от София да закупя и коя марка?

Благодаря Ви!

Весели празници!
Опред се сменя само лагер нее задължително даги сменяш и двата едновремено .Сменяш само този който е заминал

desotodorov

Мнение от desotodorov » 21 Дек 2012 15:48

Лагерите започват да вият постепенно - поддържам колегата Марто - вероятно накладките ти са за смяна...аз бих препоръчал NSK - японски...преди 3 години бяха около 40лв/лагер + 15лв комплект уплътнения = около 55-60лв на колело, в ЕВРО 07. Лагери като за баба Карина Е, предполагам и за Авенсис 1 са същите...въртя ги вече 110к км и не дават признаци на износване.

Аватар
martod

Мнение от martod » 21 Дек 2012 18:50

desotodorov написа: Лагери като за баба Карина Е, предполагам и за Авенсис 1 са същите..
Направо са като близнаци .. biggrin.gif Най вече си приличат по това, че и едните и другите са направени от метал ..

Аватар
vladimmir

Мнение от vladimmir » 21 Дек 2012 21:08

Благодаря Ви да отговорите!
Днес ги смених и двата...

Весели празници!
Toyota Avensis 2.0 sedan

desotodorov

Мнение от desotodorov » 21 Дек 2012 23:09

martod написа:
desotodorov написа: Лагери като за баба Карина Е, предполагам и за Авенсис 1 са същите..
Направо са като близнаци .. biggrin.gif Най вече си приличат по това, че и едните и другите са направени от метал ..
Е...двуредови радиални сачмени лагери са - не са същите но си приличат много...особено по това че са направени от метал, написах го на колегата за да го ориентирам за цената на която взех моите преди време, по-подробно ги погледнах току що и според мен разликата е в това че при Авенсиса лагерите са капсуловани - т.е. - липсва набора от уплътнения за който говорех, т.е. - напълно възможно е да му излязат дори по-евтини от моите...поне Toyodiy така сочи.... Не исках по-никакъФ начин да възпрепятствУвам бизнеса с немски лагери за японски автомобили, съжалявам cool.gif

Аватар
martod

Мнение от martod » 22 Дек 2012 09:45

desotodorov написа: Не исках по-никакъФ начин да възпрепятствУвам бизнеса с немски лагери за японски автомобили, съжалявам cool.gif
Той бизнеса си е възпрепятстван по принцип, колегата първо е сменил лагерите, тогава е пуснал темата .. laugh.gif
Мисълта ми беше друга, че го насочваш в грешна посока .. Мани че са капсуловани на Авенсиса, а не с отделни семеринги, ами и като размер са различни wink.gif малко са по големи .. smile.gif
Иначе си много прав, СКФ е много по близо до Немски лагер laugh.gif отколкото НСК от Еврото до Японски .. :evil4:

Аватар
vladimmir

Мнение от vladimmir » 22 Дек 2012 13:04

Усещам сарказъм към немските лагери :whistle:
Toyota Avensis 2.0 sedan

desotodorov

Мнение от desotodorov » 22 Дек 2012 17:31

Добре де Марто - съгласен съм happy.gif ...няма сарказъм към немските лагери стига да са истински...а NSK от еврото...ми - явно съм уцелил от истинските - нали писах и по-горе 110к км карат

Аватар
martod

Мнение от martod » 22 Дек 2012 19:08

desotodorov написа:Добре де Марто - съгласен съм happy.gif ...няма сарказъм към немските лагери стига да са истински...
Е то към Немските няма, ние за ФАГ и ИНА не сме говорили, smile.gif ама нещо обиждаш Шведските, като ги наричаш Немски .. tongue.gif

Оги
Благодарил/а: 28 пъти
Получена  благодарност: 17 пъти

Мнение от Оги » 24 Дек 2012 21:41

Вече и ВМЗ Сопот е собственост на СКФ. Ина също има заводи в Словения и Чехия. Дали тук идва шведска или немска стока след като марките са шведски или немски е много друг въпрос. smile.gif
Toyota Corolla E11 1,3; Yaris SCP90 1,3 VVTI; Auris E15 1.33 VVTI;

desotodorov

Мнение от desotodorov » 24 Дек 2012 22:03

...той колегата Марто ме цака с топла бира за неосведомеността ми относно произхода на SKF ..., а за мен истината е че за японската кола си трЕбват японски чаркове...не че са лоши немските, шведски и пр. лагери...просто леко неоправдано скъпи идват - поне за моята кола...когато сменях моите проучих SKF, FAG, ИНЯ, NTN и SNR smile.gif ...ами цената им беше около 2 пъти по-висока от тази на японските...не знам на какво се дължи, надценки ли, дребни серии на производителя ли...факта е че за SKF трябваше да чакам 1 месец да дойде + високата им цена - директно ме отказаха...сега е ред на Марто да се вкл. че Карина Е...да не говорим за АдВентис 1 са си типични европейски коли...Зглобени на Острова и би следвало да се ремонтират само с европейски части :thumbsup:

Аватар
SFINKS

Мнение от SFINKS » 27 Дек 2012 14:30

Немски, Японски, дрън дрън biggrin.gif
SKF примерно се правят в България ..
ALIENO ARCANUM RP5 / 2018
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007

Аватар
martod

Мнение от martod » 27 Дек 2012 18:04

SFINKS написа:Немски, Японски, дрън дрън biggrin.gif
SKF примерно се правят в България ..
Дрън дрън, ама на всеки СКФ си пише къде е произведен, докато на Китайските "Японски" пак пише, че са правени в Япония .. biggrin.gif
А и СКФ освен в България, се прави и в Япония .. tongue.gif

Публикувай отговор