Закупуване на Рав4 въпроси.

Shaggster

Закупуване на Рав4 въпроси.

Мнение от Shaggster » 16 Дек 2012 21:47

Здравейте, имам няколко въпроса относно покупка на равче. Насочил съм се за модела след 2005г( след това с белите табла). За дълга база става на въпрос. Към какво да се насоча да гледам. Разбрах че към 100 000км трябва да се сменя ангренажен ремък и водна помпа, какво друго по важно трябва да гледам и горе долу какви пари може да върви смяната на консуматива и ако не е сменян да се чупи съответно от цената. И ако е нов внос от коя държава по-малко е препоръчително да се вземе. (Бях чул, че по добре от северна Италия отколкото южна. Заради времето. Тези от южна не слагали антифриз и т.н. Може и аз да греша но все пак си има голямо значение от каде се внася.). Благодаря предварително.ю
Toyota RAV4 2.2D4D 2007

memorex

Re: Закупуване на Рав4 въпроси.

Мнение от memorex » 16 Дек 2012 22:05

Cлед 2001 са с верига ако не бъркам.Bодна помпа e около 250 lv.Сменятe всички масла, спирачките и акумулатора ако не са вече и kарате.Този модел е направо железен

Shaggster

Мнение от Shaggster » 16 Дек 2012 23:05

Майка ми кара Корола преди последния facelift - 3 год. И е говорила дали няма нещо върнато от лизинг или нещо подобно и са и казали, че на 100 000 км, при равчеот се сменя ангренажен ремък и водна помпа. Все пак за това се допитвам до вас. Насочил съм се към D4D двигателя 116 и 136 к.с. двигателите. D-cat поне тези които съм гледал по обявите са доста кончета = по-голям данък. И някой ако може да даде някакво мнение относно поведението извън пътя. Не говорим за сериозни предизикателства. Малко кал, малко сняг.
Toyota RAV4 2.2D4D 2007

Аватар
Toyo_driver

Мнение от Toyo_driver » 17 Дек 2012 09:11

116 к.с. е с ремък....другите са с верига wink.gif

Shaggster

Мнение от Shaggster » 19 Дек 2012 18:19

Днес гледах еднин рав. В сервиза на тойота казаха като проблеми проблем в АБС и единия еърбег(можело да се дължи на това, че са и давали принудително ток). И другото което ме притеснява имало омазняване по англенажния капак. И казаха, че трябвало да се пресиликонира. Дали този проблем е толкова сериозен, и може ли да доведе до нещо по сериозно.
Toyota RAV4 2.2D4D 2007

memorex

Мнение от memorex » 19 Дек 2012 20:53

Проблема със сигурността на автомобила ако не е сериозен не знам.Между другото може ли акумулатора да е заминал.За капака си помисли.Кога се използва силикон като уплътнение и т.н

Shaggster

Мнение от Shaggster » 19 Дек 2012 21:07

Точно в сервиза на тойота казаха за силикониране. Пробвах спирачките АБС-а си удря на педала. Предполагам ако е седяла доста време и за това да е омаслено леко (поне така казаха в сервиза). И нормално ли е парното на макс. обороти леко да бучи?
Toyota RAV4 2.2D4D 2007

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 20 Дек 2012 21:12

Shaggster написа:Днес гледах еднин рав. В сервиза на тойота казаха като проблеми проблем в АБС и единия еърбег(можело да се дължи на това, че са и давали принудително ток). И другото което ме притеснява имало омазняване по англенажния капак. И казаха, че трябвало да се пресиликонира. Дали този проблем е толкова сериозен, и може ли да доведе до нещо по сериозно.
колега такива глупости са ти наговорили(еърбега и абс),тия проблеми се дължат по всяка вероятност на фронтален удар или най-малко е ударена отдолу носещата част,скок в огромна дупка с висока ск. или нещо подобно!
омасляването на ангр. капак е също масов проблем,обикновено се отстранява гаранционно,обаче ако е изтекла гар. и отидеш в тойота сервиз струва скъпо.просто ти вадят целия двигател,за да го направят и оттам цената.не съм си гледал моя отдавна,в началото след като го ремонтираха беше сух.някакъв механик беше казал,че може и без да се вади мотора,но мястото е много малко и трябва чалъм.
препоръчвам ти ако искаш дизел да търсиш модел без дпф,да не е в никой случай d-cat!
иначе има някои неща,които трябва да се огледат,скорости,отпред кормилната уредба,инжектори,водна помпа,гарнитура на главата,средното гърне аспух.
този,който си гледал директно го забрави! wink.gif
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Публикувай отговор