Демонтаж на центр. конзола Авенсис

Аватар
JapCar
Автомобил: Yaris 2010г., двг 1.33/1NR-FЕ
Благодарил/а: 7 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Демонтаж на центр. конзола Авенсис

Мнение от JapCar » 16 Дек 2012 00:26

Не намерих тема по въпроса, така, че ако вече има, моля дайте линк.Намерих само това, но не е пълно:
http://www.drive2.ru/cars/toyota/avensi ... a/journal/
Искам да извадя:
1. Панела около скоростния лост с пепелника, за да махна планката в ляво, останала от предишния собственик.
2. Панела над радиото, т.е. с централните вентилационни дюзи и капака над тях.
Изображение
Живей широко и художествено!
Yaris, 1,33, 2010

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Re: Демонтаж на центр. конзола Авенсис

Мнение от Vesko » 16 Дек 2012 10:36

Преди: Авенсис 1.6 4АФЕ/1999г, Авенсис 1.8/2003г, Ярис 1.3 Авт/2004г, Авенсис 2.2Д4Д/2005г
Изображение

Аватар
Rudy

Мнение от Rudy » 16 Дек 2012 10:44

1. Отвиваш топката на скоростния лост -> хващаш рамката през ботуша и дърпаш нагоре (на щипки е)
Изображение
2. Отваряш жабката -> с пръсти дърпаш декоративната лайстна към тебе (и тя е на щипки) ->разкачаш буксата на бутона за подгряването и си готов - отдолу се виждат два винта за сваляне на панела над радиото с малката жабка и въздуховодите.
Изображение
Изображение

Аватар
JapCar

Мнение от JapCar » 16 Дек 2012 16:21

Благодаря ви, ще ми свърши работа.
Да споделя-горния панел искам да сваля, за да видя как мога да инсталирам там мониторче и някъде отзад(не съм измислил къде) да сложа малка безжична камера за задно виждане... Пробвал съм ги, работят.
Имам и парктроник с 2 сензора, които се лепят някъде отзад, но на пръв поглед не виждам удобно и красиво място(трябва да са на 75см от земята), а и кабелите им са доста дебели-към 3мм, няма от къде удобно да минат...
Имам ги идвете, но ще е напролет, като се оправи времето...
Yaris, 1,33, 2010

Аватар
lederman

Мнение от lederman » 17 Дек 2012 09:59

Аз си монтирах камера, но за съжаление не много успешно :whistle:
Монитора монтирах в жабката над радиото (ако си след фейслифта е идеално). Сложих ето това мониторче:
http://www.ebay.co.uk/itm/4-3-TFT-LCD-C ... 582wt_1188
Като му махнах стойката легна доста добре на дъното на жабката, без да пречи на затварянето. Направих само една дупка в дъното на жабката за кабелите. След като ги прекарах дупката я уплътних, макар че не е задължително понеже се пада зад мониторчето. Укрепих го с двойно лепящо тиксо към жабката. Когато не паркирам жабката е затворена и не си личи интервенцията, когато паркирам в отварям и се вижда идеално.

Проблема е с камерата. Избрах ето такава камера :
http://www.ebay.com/itm/SONY-CCD-360-Ca ... 8c&vxp=mtr
Монтирах я на крилото с копчето за багажника, но монтажната равнина не е хоризонтална и в резултат си виждам голяма част от номера и бронята biggrin.gif .
На крилото има и хоризонтални участъци но са далече от централната ос на колата. Напролет ще сменя камерата но още се чудя за формата и начина на закрепване за да мога да докарам подходящ ъгъл. Май един от тези варианти ще паснат:
http://www.ebay.com/itm/NEW-SONY-CCD-Ca ... 4d00bae7a2
http://www.ebay.com/itm/SONY-CCD-CAR-RE ... 232552fa64
Кабелите на камерата прекарах през оригиналния отвор с маншон за кабела на бутона, не се наложи пробиване на ламарина. Маншона е доста стегнат но с малко смазка (веро biggrin.gif ) и едни обратни зегер-клещи става. Моята камера е е с кабел но прекарването му до екрана не е проблем, има си инструкции за разглобяване на панелите. За монтажа на самата камера изрязах дупка в крилото, което е пластмасово и е напълни отворено към околната среда, така че дупката не е проблем.
При интерес ще направя/кача снимки.
Поздрави :thumbsup:
T25 2AD-FTV /2007
Началната грамотност, е овладяване на четенето и писането в едно с разбиране на смисъла на написаното.
В процеса на писане се цели оформяне на съдържанието за постигане на определена комуникативна цел.

Аватар
JapCar

Мнение от JapCar » 17 Дек 2012 12:45

lederman написа: Аз си монтирах камера, но за съжаление не много успешно :whistle:

При интерес ще направя/кача снимки.
Фейс лифт е и жабката се вижда на снимката...
И моята идея е нещо такова, но не ми се е избистрило всичко по механичното закрепване, не ми се иска много интервенция, защото колата няма да е вечно моя... mellow.gif А и не искам да купувам нови компоненти, ще е с това което имам- много малка камера с 5 см жица за антена/предавател и приемника(колкото 2 кутии цигари, но по-тънък), който ще е зад/под жабката и монитор подобен на твоя. Монитора е на границата, едвам се събира изправен на входа на жабката.Събира се на дъното, но искам като отворя, той да застава вертикално...
За камерата се замислям как ще е вътре зад стъклото някъде в ъгъла...защото колата е с 5 врати, т.е. задното стъкло е силно наклонено.Щом фабрично не я слагат там, значи вероятно не е добре...
Това са само идеи, не съм гледал на място, но тази кола определено има нужда от парктроник, звуков или мониторен, жалко, че нямам фабричен...
Добре е да качиш снимки, може би и други се интересуват.
Yaris, 1,33, 2010

Публикувай отговор