Bardahl vs Protec
-
Bardahl vs Protec
Колеги имам следния въпрос.
В дизела сипвам редовно добавка Protec commonrail. Иска ми се , обаче да направя по-сериозна прочистваща процедура, но се чудя кой от двата варианта: Bardahl diesel injector restorer или Protec, но не в горивото а директно?
Моля за мнения.
В дизела сипвам редовно добавка Protec commonrail. Иска ми се , обаче да направя по-сериозна прочистваща процедура, но се чудя кой от двата варианта: Bardahl diesel injector restorer или Protec, но не в горивото а директно?
Моля за мнения.
Re: Bardahl vs Protec
[quote="Nikolos1976"]Колеги имам следния въпрос.
Моля за мнения.[/quote]
лично мнение
1.Не прекалявай с тия добавки
2.Едната или другата няма съществено значение защoто съставките са същите
3.Какво имаш предвид като казваш директно?
4.Идва един момент когато добавки не помагат особено като си слагал редовно и няма ефект
Моля за мнения.[/quote]
лично мнение
1.Не прекалявай с тия добавки
2.Едната или другата няма съществено значение защoто съставките са същите
3.Какво имаш предвид като казваш директно?
4.Идва един момент когато добавки не помагат особено като си слагал редовно и няма ефект
-
Третирането директно с Protec се прави само с добавката направо в комън рейла и работи колата около 20-30 мин . А на Bardahl въпросната добавка - 30 мин работи колата на 1000-2500 оборота на открито , че се отделяло черен пушек, но тя се сипва в горивото.
Казваш - не прекалявай - какво може да съсипят?
Казваш - не прекалявай - какво може да съсипят?
В този случай е директно изгаряне с Liqui Moly Diesel Purge http://www.youtube.com/watch?v=seWRt7K53F8 

Тези пампайци се славят като най-добрите "механици".А Ние ги наемаме само за чистачи и бояджии.Каква грешка.Това "гениално" изобретение заслужава Hобелова награда. 

-
memorex написа:Sorry за мен ти говориш глупости или някои те е зарибил.Hищо лично
Не разбирам кое имаш предвид под глупости, защото описаната процедура за Bardahl я пише наопаковката, а процедурата за Protec се предлага в един специализиран сервиз на тойота (не представителттвото) срещу 150 лв.
Ако имаш друго инфо кажи, за да не тормозя колата излишно
Зарязваме пампайците тогава: http://www.youtube.com/watch?v=MFyfI0C-gMg
и http://www.youtube.com/watch?v=q1QXD2EGYxI 

[quote="Nikolos1976"][quote="memorex"]Sorry за мен ти говориш глупости или някои те е зарибил.Hищо лично[/quote]
Не разбирам кое имаш предвид под глупости, защото описаната процедура за Bardahl я пише наопаковката, а процедурата за Protec се предлага в един специализиран сервиз на тойота (не представителттвото) срещу 150 лв.
Ако имаш друго инфо кажи, за да не тормозя колата излишно[/quote]
А покажи какво и къде го пише
Ако имаш друго инфо кажи, за да не тормозя колата излишно[/quote]
А покажи какво и къде го пише
[quote="ivo_g"]Зарязваме пампайците тогава: http://www.youtube.com/watch?v=MFyfI0C-gMg
и http://www.youtube.com/watch?v=q1QXD2EGYxI
[/quote]
Колега това което се опитват да избегнат в тези опити е да не вдигат боклуците от резервоара до филтъра.Както казва Slow в предишните дискусии.В това не виждам нищо гениално.Парите за процедурата са еквивалентни на тези за филтър.Я кажи ми кое би предпочел?

Колега това което се опитват да избегнат в тези опити е да не вдигат боклуците от резервоара до филтъра.Както казва Slow в предишните дискусии.В това не виждам нищо гениално.Парите за процедурата са еквивалентни на тези за филтър.Я кажи ми кое би предпочел?
[quote="ivo_g"]Идеята ми е, че всеки би могъл да направи процедурата сам
[/quote]
1.Сам трудно.Двама да
2.За някой производители е непрепоръчително защото резервоара е неметален и добавката го разяжда
3.Чистиш дюзи а не чистиш останалото и после знаеш какво става
4.За сравнително нови /на малко километри /където системата е сравнително чиста не си заслужава галимацията .По-добре директно в резервоара
5.За допълнителните части както се видя /маркучи , филтри, резервоарчета и т.н също падат пари.
6.Зарибявката/рекламата/РАБОТИ явно

1.Сам трудно.Двама да
2.За някой производители е непрепоръчително защото резервоара е неметален и добавката го разяжда
3.Чистиш дюзи а не чистиш останалото и после знаеш какво става
4.За сравнително нови /на малко километри /където системата е сравнително чиста не си заслужава галимацията .По-добре директно в резервоара
5.За допълнителните части както се видя /маркучи , филтри, резервоарчета и т.н също падат пари.
6.Зарибявката/рекламата/РАБОТИ явно
1. Ако нямаш наистина нужда от такова сериозно почистване изобщо нямам смисъл, още повече щом ползваш редовно добарка за подобряване на горивото.
2. И все пак за сериозно почистване мога да ти препоръчам Bardahl Injector Cleaner 6 in 1 или гледам, че са пуснали нов продукт - Diesel Injection Restorer 11
И след това за редовна употреба Bardahl BDC. Принципно проблем могат да създадат тези по-агресивните добавки при честа употреба, докато Bardahl BDC и другите сходни са си предвидени от производителя за постоянно използване 
2. И все пак за сериозно почистване мога да ти препоръчам Bardahl Injector Cleaner 6 in 1 или гледам, че са пуснали нов продукт - Diesel Injection Restorer 11

Toyota Auris 1.4 D4D '08
Hyundai Terracan 2.9 CRDI '06
Hyundai Terracan 2.9 CRDI '06
-
Точно този продукт на Bardahl - injector restorer 11 - мисля да пробвам.Brigo написа:1. Ако нямаш наистина нужда от такова сериозно почистване изобщо нямам смисъл, още повече щом ползваш редовно добарка за подобряване на горивото.
2. И все пак за сериозно почистване мога да ти препоръчам Bardahl Injector Cleaner 6 in 1 или гледам, че са пуснали нов продукт - Diesel Injection Restorer 11И след това за редовна употреба Bardahl BDC. Принципно проблем могат да създадат тези по-агресивните добавки при честа употреба, докато Bardahl BDC и другите сходни са си предвидени от производителя за постоянно използване
-
- Получена благодарност: 1 път
На опаковаката на добавката за дизелова гориво ProTec, която закупих от ТМ е написано, че става за добавяне към горивото (за 80 л.гориво), или използване чрез специално оборудване. Освен това пише че е пригодено за Partial Filter.
Какво е специалното оборудване и как се използва ... незнам.
Какво е специалното оборудване и как се използва ... незнам.