Масло за хидравликата
Масло за хидравликата
Здравейте. Искам да ви питам какъв тип/вид масло трябва да долея в хидравличната кутия на Toyota Corolla Verso 1.8 бензин 2004г. е колата? Защото гледам, че леко е спаднало, но незнам каква марка масло точно да купя? Бихте ли ми препоръчали кое е най-добре. Благодаря 

Re: Масло за хидравликата
вместо да доливаш по добре го смени цялото особено ако не знаеш дали е сменяно изобщо...примерно Aral ATF 55
Toyota Corolla Verso 2.2 D4D 2005; Toyota Verso 2.0 2012
Bиж това:[attachment=0]67407.jpg[/attachment]
И както каза колегата ако не знаеш какво е смени го на цяло
И както каза колегата ако не знаеш какво е смени го на цяло
- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
- Получена благодарност: 1 път
Прочети си в книжката какво масло се препоръчва и си го намери.
Най-лесно ще е, ако отидеш в ТМ Ауто, та ще ти кажат, а може и да ти продадат.
Най-лесно ще е, ако отидеш в ТМ Ауто, та ще ти кажат, а може и да ти продадат.
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
Благодаря за отговорите. Колата е купувана чисто нова от магазина. И все още е като чисто нова (на 60 000км). Маслото си е оригиналното и не е сменяно. Просто видях, че леко нивото е спаднало и ми се искаше да долея до максимум. Това масло за скоростната кутия (ATF) става и за хидравликата така ли да разбирам? Мен по принцип ми е най-лесно да отида в магазина и да им кажа да ми продадат едно масло за хидравличната кутия, но ще ми го продадат на 3 пъти по-висока цена от колкото може да се намери. За това се допитах до вас какво точно трябва да е, за да го купя от друго място.
-
- Получена благодарност: 38 пъти
Маслото е ATF Dexron 3 и струва 12 лева за литър в Тойота. Не вярвам чак толкова да ти накърни финансовата мощ. За цялата система ти трябва 7-800 гр, а само за доливане максимум 50гр. Ако пък се загледаш в капачката на казанчето ще откриеш че типа на маслото е написан отгоре..
-
- Благодарил/а: 26 пъти
- Получена благодарност: 169 пъти
Не е лошо да се пита за оригинални части и консумативи в ТМ. Но е разбираемо и отношението на автора. Поне аз го разбирам след като ми казаха цена от 280 лв за оригинални стоманени джанти и над 7000 лв за радиото тойота тъч (само сидито с радиото, при условие, че навигационна система тнс510 пак аксесоар от тойота струва наполовина).
Auris Е15 Hybrid; Corolla E210 HB 2.0 hybrid
- Japanese_fever
До колкото знам маслото в авотам. скорости има две резки на щеката. Едното показва колко трябва да е маслото при загрят двигател - по-високата резка, а другото при студен, което показва по-ниско ниво. Това е защото маслото си променя обема в зависимост колко е загрято.
Та мисълта ми е дали и двата пъти, когато си го проверявал двигателя е бил горещ или студен?
По принцип маслото в скоростите няма къде да ходи и, ако нямаш теч от някъде не бива да има спад на маслото.
Та мисълта ми е дали и двата пъти, когато си го проверявал двигателя е бил горещ или студен?
По принцип маслото в скоростите няма къде да ходи и, ако нямаш теч от някъде не бива да има спад на маслото.
Колегата мaи говори за хидравликата на волана.Но защо и аз останах с впечатление че става въпрос за автоматична скоростна кутия
Макар че понякога маслото е едно и също.

Макар че понякога маслото е едно и също.
- veso_hds
- Благодарил/а: 51 пъти
- Получена благодарност: 39 пъти
[quote="daz"]" Това масло за скоростната кутия (ATF) става и за хидравликата така ли да разбирам? "
От това изречение ми се струва,че колегата се интересува от масло за волана,а не за скоростна кутия.МехаННика правилно му е отговорил-маслото е Dexron II или III.
От това изречение ми се струва,че колегата се интересува от масло за волана,а не за скоростна кутия.МехаННика правилно му е отговорил-маслото е Dexron II или III.
Тойота РАВ 4 D4D-2002г.
[quote="veso_hds"][quote="daz"]" Това масло за скоростната кутия (ATF) става и за хидравликата така ли да разбирам? "
От това изречение ми се струва,че колегата се интересува от масло за волана,а не за скоростна кутия.МехаННика правилно му е отговорил-маслото е Dexron II или III.[/quote]
[quote="daz"]Здравейте. Искам да ви питам какъв тип/вид масло трябва да долея в хидравличната кутия на Toyota Corolla Verso 1.8 бензин 2004г. е колата? Защото гледам, че леко е спаднало, но незнам каква марка масло точно да купя? Бихте ли ми препоръчали кое е най-добре. Благодаря
[/quote]
Eй от тука се подлъгах аз за което Sorry.
.Иначе Dexron III го дават и за двете.
От това изречение ми се струва,че колегата се интересува от масло за волана,а не за скоростна кутия.МехаННика правилно му е отговорил-маслото е Dexron II или III.[/quote]
[quote="daz"]Здравейте. Искам да ви питам какъв тип/вид масло трябва да долея в хидравличната кутия на Toyota Corolla Verso 1.8 бензин 2004г. е колата? Защото гледам, че леко е спаднало, но незнам каква марка масло точно да купя? Бихте ли ми препоръчали кое е най-добре. Благодаря

Eй от тука се подлъгах аз за което Sorry.

[quote="memorex"][quote="veso_hds"][quote="daz"]" Това масло за скоростната кутия (ATF) става и за хидравликата така ли да разбирам? "
[/quote]
Eй от тука се подлъгах аз за което , Sorry.
.Иначе Dexron III го дават и за двете.[/quote]

Eй от тука се подлъгах аз за което , Sorry.

- Japanese_fever
?!?daz написа:хидравличната кутия
Ами да се уточни колегата каква е тази хидравлична кутия.
Аз наистина не го разбрах за каква хидравлика говори, но като каза кутия си посмилих, че за скоростите говори.
Извинявайте за недоразумението, което е станало. Става въпрос за маслото на хидравличната кутия на волана
За нея питах какво масло трябва да долея. Ако е 12 лв литъра наистина не са никакви пари.

Аз за моето дадох около 17лв. + 3лв. за смяна. Не в оторизираният сервиз.
Corolla Verso 1.8VVTi SOL 2006, Honda Jazz 1.4 CVT
www.polivni.com
www.polivni.com