Газов терор - пази Боже - докога?
-
- Благодарил/а: 14 пъти
- Получена благодарност: 16 пъти
Re: Газов терор - пази Боже - докога?
Е ела в България! Тук е най-добре! Не ми се спори...
Не падаме от Марс, споко... biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Не падаме от Марс, споко... biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
- Not_active_user_1
В БГ няма да дойда не за друго, а защото няма правила и конкуренцията се свежда до това неудобните, които са почнали да печелят да се премахнат с удари под пояса. Иначе, като други условия, а най-вече данъчни е може би е една от държавите с най-добри условия. 

-
Не е най-добре за живот спрямо доходите! Цените високи, качеството ниско - доходите и те...
- Not_active_user_1
Спрямо доходите да, но с по-високи доходи ще живееш много по-добре в БГ, отколкото със същите в Западна Европа. С 1500 евро примерно у нас ще си цар, а някъде другаде най-изпадналия.
-
Да, ама не говорим за това...
А за това, че в момента в България е по-трудно да се живее, щото е по-скъпо спрямо парите, които вземат хората...

А за това, че в момента в България е по-трудно да се живее, щото е по-скъпо спрямо парите, които вземат хората...
- Not_active_user_1
Ами нали това се мъчех да ти обясня до сега да не гледаш само доходите, а също и разходите. 

-
biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
И сега къде е по-добре, в Бг или Германия за живеене?
-
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
Аха, значи всичко според теб трябва да е безконтролно и да разчитаме само на възпитание?! Интересна гледна точка! biggrin.gifprius 3 написа:Uncle Dido написа:... От СТРОГИЯ КОНТРОЛ смисъл няма, требе си възпитание ама как
като гледам как възпитават децата си амбициозните, напористи селяни НЕМА КАК ДА СТАНЕ , аз със мои приятели съм са спуквал от смях като сме слушали къде искат да запишат децата си първи клас познати селяни. мога много да пиша ама ме мързи елате на тойота среща и ще плофим ... поспорим
Я да те питам в тази връзка немците, швейцарците и австрийците възпитани хора ли са?[/quote]
Колега, май си пообъркал цитатите.

- Rudy
Аз бих разделил отговора на две: от финансова гледна точка - определено в БГ, от култура/социална - в Германия.mirott написа:biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 95 пъти
- Получена благодарност: 175 пъти

Момчета,
предлагам да си направите един общ чат или даже видео конференция по Скайп!!!
Ако не Ви допада идеята аз лично ще даря дъска за пейка и 10 кг слънчоглед - да се събирате някъде и да ги нищите важните житейски въпроси!
Респект към всички,ама то офтопикът просто те залива още докато отвориш форума.

- Rudy
Ама ти какво друго си очаквал в темата за газовия терорAkima написа:

-
Ква култура с 1500 юро бе РудиRudy написа:... от култура/социална - в Германия...

- andrian999999
- Благодарил/а: 1 път
най добре за живеене до към 2008 беше България !!! са тука последните години станаха много големи разходите и нема излишни стотинки за живот и малки удоволствия. Но не трябва да се оплакваме (аз и с 200лв на месец съм живял) важното е да сме живи и здрави пожелавам го на всички колеги от форума. Скоро се прибра един квартален приятел от Танзания и разбрах че истинска демокрация има там. Там пък срещнал един човек преместил се преди години от ЮАР щото там станало лошо за живеене, а преди по времето на Апартеида като бял вървял по улицата
негрите се обръщали към стената а някои и клякали. (честно да ви кажа поиска ми се да съм живял тогава там).
Но истината една и никой няма да си го признае а се заблуждаваме, просто ОСТАРЯВАМЕ!!! а оттам отговорности, проблеми деца (не че е лошо даже много хубаво ама) разходи и т.н. .... щях да забравя най голямата мъка ЖЕНАТА.
ако се върне времето назад никога няма да имам сериозна връзка, Какво спечелих откак живея под един покрив с нея
каране,съобразяване, скандали човъркане в мозъка ми докато не стане нейното и още много много мога да пиша.
а как си живеех при Мама до 29 години тц, тц тц, переше ме , някой дрехи на ръка , гладеше дори чорапите ми, истинска свобода, само малко ми беше неудобно когато в неделя обядваха аз трябваше тихичко по чорапи още не изтрезнял да изкарам някоя девойка от вкъщи. а сега не ми се говори преди като по малък съм се чудел защо докато ритаме някой от големите идва болен да ни гледа. щото като остане вкъщи жена му веднага че му намери работа , и така колеги
негрите се обръщали към стената а някои и клякали. (честно да ви кажа поиска ми се да съм живял тогава там).
Но истината една и никой няма да си го признае а се заблуждаваме, просто ОСТАРЯВАМЕ!!! а оттам отговорности, проблеми деца (не че е лошо даже много хубаво ама) разходи и т.н. .... щях да забравя най голямата мъка ЖЕНАТА.
ако се върне времето назад никога няма да имам сериозна връзка, Какво спечелих откак живея под един покрив с нея
каране,съобразяване, скандали човъркане в мозъка ми докато не стане нейното и още много много мога да пиша.
а как си живеех при Мама до 29 години тц, тц тц, переше ме , някой дрехи на ръка , гладеше дори чорапите ми, истинска свобода, само малко ми беше неудобно когато в неделя обядваха аз трябваше тихичко по чорапи още не изтрезнял да изкарам някоя девойка от вкъщи. а сега не ми се говори преди като по малък съм се чудел защо докато ритаме някой от големите идва болен да ни гледа. щото като остане вкъщи жена му веднага че му намери работа , и така колеги
професионален мапер
- Rudy
Говорех по принцип - не за себе си. Всепоглъщата чалга, която е във всичко около нас в БГ, изключва каквато и да е култура. А пък когато има желание, има начин.Scott написа:Ква култура с 1500 юро бе РудиRudy написа:... от култура/социална - в Германия...
Иначе лично за мен - Професията ми не е като за "масовата" немска заплата, данъците са доста над 60% (имам колега, който работи един ден по-малко от половин година, след това отива в Африка на сафари, защото в противен случай, ще му вземат повече отколкото би изкарал във втората половина). Това е цената за социалната им система.
Както казах - много бавно, на за сметка на това много сигурно, тази система идви и при нас. Тогава вече ще си променя отговора.