Дилема при избор между Авенсис и Корола

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
Freedom
Благодарил/а: 9 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Дилема при избор между Авенсис и Корола

Мнение от Freedom » 20 Ное 2012 20:28

Здравейте колеги!
Продадох си колата и сега съм пред дилема в процеса на търсене. Днес огледах и тествах два автомобила от марката и ще помоля за вашите мнения и съвети.Едната е Корола 1.4 D4D седан 106К км. http://www.car24.bg/pcgi/car.cgi?act=3& ... ta_Corolla - стегнат автомобил, с перфектно запазен и чист салон, но с многобройни дребни забележки (драскотини, очукано от камъчета) по почти всички елементи на купето, като екстри - 4 ел.стъкла, кожен волан и скоростен лост. Много приятна колица, само малко й куца динамиката в ниските обороти. Съединителят й отделя много ниско - едва отлепил педала и вече се затормозява двигателя. Това нормално ли е и ако не е - може ли да се отрегулира?
Днес в Спекта Ауто беше докаран и един Авенсис 2.0 D4D 116к.с. МТ 2004г., за който няма пусната обява все-още. Той също има забележки по купето, но салонът е меко казано мръсен. Воланът и скоростният лост са прясно претапицирани с кожа. С прясно сменен съединител е, но ремъците са за смяна. Има климатроник, зимен пакет, прибиране на огледалата и сензор за дъжд. На километри е около 180К (не запомних точно, но са реалните му). Дърпа осезателно по-добре от Королата, но воланът е доста тежък, особено при ниска скорост и на място. Според търговеца на Спекта при 2 и 2,2 дизел това било нормално, за мен е проблем с хидравликата. Според вас?
Цената на двете коли е почти еднаква, като Авенсиса вероятно ще мога да го взема за около 10,2 - 10,5К , а Корсата - около 11. И двете коли са купувани от Спекта Ауто и са със сервизна история.
Колата ще ми трябва основно за дълъг път - почивки, екскурзии и по-рядко в града.
Очаквам вашите мнения, препоръки, съвети.
Благодаря предварително на отзовалите се!

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Re: Дилема при избор между Авенсис и Корола

Мнение от Kiki » 20 Ное 2012 20:48

Щом ще го караш повече на дълго, изобщо не се замисляй в избора.
За предпочитане е Авенсисът. Само не знам защо воланът му е толкова твърд.
На моя не е така. Прегледай го дабре, защото килиметрите са му малко в повече, щом воланът и топката на скоростния лост са претапицирани.
Моят е на 200 000км и воланът му няма никакви забележки. Това ме навежда на мисълта, че трябва да си потърсиш някой друг Авенсис. :thumbsup:
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!

Аватар
TATI
Благодарил/а: 22 пъти
Получена  благодарност: 163 пъти
Обратна връзка:

Мнение от TATI » 20 Ное 2012 22:40

Че е твърд, твърд е, но зависи с каква кола прави сравнение колегата. Моя скромен опит показва, че от всички коли от подписа ми, Авенса е с най-твърд волан, което не значи, че не го въртя с два пръста на място. Но все пак това е кола, която тежи много и е нормално.
Иначе моя волан на 35к км се изтърка, все едно е на 350к км. Явно тънка кожа или и аз не знам. Ама какво значи, когато е протъркан волана, нямам представа. Има доста разлика дали си карал градско или извънградско. Все пак маневрите в града са много и е нормално да връткаш волана, което пък води до изтъркване на кожата.
Абе взимай Авенсиса и газ - това е кола за дълго пътуване, където нямаш умора, където ти е готино на д**ето, където ти е широко.
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic

Аватар
Freedom

Мнение от Freedom » 21 Ное 2012 07:45

Благодаря ви колеги за мненията! Някой няма ли да каже нещо за Королата? Много ми хареса като интериор, комфорта също не й липсва, вози стегнато, но не твърдо, приятна за управление. Със съединителя как стоят нещата? Нормално ли е да отделя толкова ниско?

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 21 Ное 2012 08:09

Нормално е. Оригиналният изкара почти 200 000 и през цялото време отделяше толкова ниско, че , ако сложиш по-дебела стелка, едва включваше.
Новият,-вече на 4-5000км отделя пак така. Това да не те притеснява.
Съветвам те преди да я вземеш да провериш реалните й киломотри.
Това го правят в определени сервизи, но и аз не знам точно къде. Ако джамбазина не се съгласи, изобщо не я купувай, която и ще да е кола.
Имай предвид, че кола от тези години може и на повече от 400 000 да е.
На моята тук за тези години й навъртях 200 000, а в Италия, Германия и.... спокойно може да са 2-3 пъти повече.
Последно промяна от Kiki на 26 Ное 2012 12:19, променено общо 1 път.
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!

Аватар
Freedom

Мнение от Freedom » 21 Ное 2012 08:33

И двете коли са купувани и поддържани от Спекта Ауто в Бургас. Джамбазите са ясни - от автокъща ще си купя кола, ама друг път. Благодаря за информацията, относно съединителя!

scorpion
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от scorpion » 21 Ное 2012 10:47

По салона личи не само възрастта и километрите на един автомобил, но и как е поддържан. При мен за малко над 40К, волана не е мръданл, както и облицовката на ск.лост, а като изключим няколко нормални гънки на кожения салон (шоф.седалка най-вече поради близо 100 кг. тегло на шофъора biggrin.gif ), същия си е още като нов.
Ако салона на на 5-6 годишна кола, прилича на 10 и повече такава (независимо от усилията и хитринките на продавача да скрие извехтяването), то не очаквайте и нищо добро от техническото състояние. На автомобила са му взели здравето !!!

Иначе при мен на 2.2 бих казал, че волана се върти на място усезаемо "малко" по-тежко въпреки хидравликата, но иначе поведението в движение е добро. Съединителят отделя добре (съгласен съм че може би малко по-ниско) но като цяло по скоростната кутия има какво да се желае: превключването 1-ва, 2-ра и обратно особено при студено масло е по-скоро затруднено; чува се макар и не толкова дразнещо виенето на диференциала на 1-ва, 2-ра, 3-та скорост.

И все пак за целта, която се търси автомобила по-скоро Авенсиса е препоръчителен.

Успех !

Аватар
Toyko

Мнение от Toyko » 23 Ное 2012 13:55

Freedom написа: Колата ще ми трябва основно за дълъг път - почивки, екскурзии и по-рядко в града.
Очаквам вашите мнения, препоръки, съвети.
Благодаря предварително на отзовалите се!
Дълъг път - дълга база.... :)

Аватар
Freedom

Мнение от Freedom » 24 Ное 2012 14:50

Благодаря за съветите! Май наистина ще взема Авенсиса, но как ще го карам до лятото с неизпран салон - не знам.
Ето я обявата за Авенсиса: http://www.car24.bg/pcgi/car.cgi?act=3& ... ta_Avensis

Аватар
Toyko

Мнение от Toyko » 25 Ное 2012 11:20

ама верно недей пра освен ако нямаш къде да го държиш отворен после...на мен так ми е мирисало на влага две седмции.....

HydroPower

Мнение от HydroPower » 26 Ное 2012 18:10

Бих желал да попитам за Авенсис 2003г двигател 1,6VVT-i 110к.с.. дали е добър избор.
Здрав ли е мотора? Има ли някакви фабрични дефекти и недомислици? Съединителя с демпферен маховик ли е?
И...разбира се става ли за газифициране?
Благодаря предварително.

Аватар
Freedom

Мнение от Freedom » 29 Ное 2012 07:51

Не можах да преглътна мръсотията на онзи Авенсис и започнах да се оглеждам за по-нов и запазен. Дайте си мнението за следните обяви:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Последната като че ли най ми допада, но е от автокъща и не може да се разчита, че всичко е ОК. Вие какво мислите?

nikolas3
Благодарил/а: 1 път
Получена  благодарност: 4 пъти

Мнение от nikolas3 » 29 Ное 2012 08:14

Същото.Не се занимавай с джамбази.
Avensis 2.0 бензин 2004 Т25
Corolla 1.4 бензин 2006
RAV4 XA40 hybrid 11.2017

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 29 Ное 2012 10:27

На 5 г. дизелов автомобил, внос и само на 55 000 км според мен е една голяма измама. Последната обява мисля, че е добре да е игнорираш. Твърде е съмнителна по мое мнение. wink.gif

mirott
Благодарил/а: 18 пъти
Получена  благодарност: 23 пъти

Мнение от mirott » 29 Ное 2012 10:48

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=1c5h4a
Обади се на този човек. Като гледам е с доста екстри Тотката. Продава хубави автомобили и дори да имат забележки не ги замазва. Не му правя реклама, но няколко пъти съм гледал негови автомобили които обаче не ми отговориха на нуждите и очакванията, но за цената си бяха отлични! Коректен е и винаги може да се разбереш с него. Село Зверино, Врачанско. Малко ти е далечко, ама...

Публикувай отговор