Антифриз
garancia na antifriz 5/250K e malko osobeno poniatie, i tochno za tova slowtraveler ti kazva che za nego tova nistho ne oznachava.
kvo stava ako sled 2 godini/ 100K km mi se skape vodnata pompa ili radiatora? kak da razbera dali e stoto prosto na pompata i e bilo vremeto ili shtoto anrifriza veche e izgubil svostvata si? da izpratia antifriza na laboratoria li? ne kazvam che antifriza si e izgubil svostvata sled tova vreme, moje pak i da go biva. problema e che kat se razvali neshto i hodi razberi zashko i kak. proizvoditelia na antifriz moje da napishe na etiketa i 10 godini/ 1M km i pak ne mojesh nishto da im kajesh.
tova si e gore dolu kato sas spora kolko chesto da si smeniam masloto...
kvo stava ako sled 2 godini/ 100K km mi se skape vodnata pompa ili radiatora? kak da razbera dali e stoto prosto na pompata i e bilo vremeto ili shtoto anrifriza veche e izgubil svostvata si? da izpratia antifriza na laboratoria li? ne kazvam che antifriza si e izgubil svostvata sled tova vreme, moje pak i da go biva. problema e che kat se razvali neshto i hodi razberi zashko i kak. proizvoditelia na antifriz moje da napishe na etiketa i 10 godini/ 1M km i pak ne mojesh nishto da im kajesh.
tova si e gore dolu kato sas spora kolko chesto da si smeniam masloto...
->
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 366 пъти
В последния си пост имах в предвид точно случая с антифриза на Лукойл (искрено се съмнявам, че наистина е бил оригинален антифриз на Лукойл), но предполагах, че това се разбира по хронологията на постовете.
А въпроса за мен не е 'българско или небългарско', а 'оригинално, препоръчано от производителя на автомобила' или неоригинално.Доколкото знам нито един производител на автомобили не е тествал български антифризи и да го е направил 'препоръчван'.
При всички случаи мисля, че:
1. Лабораториите (на разработчиците и текущ контрол) на големите фирми са с доста по-големи възможности от нашите (за съжаление), най-вече поради възможността да дават по-големи пари за развойна дейност.
2. Контрола по качеството е стандартизиран за всички клонове на една фирма, и когато си вземаш нещо от нея, си сигурен, че в 90+% от случаите вземаш същото, каквото си взел преди една година.
А въпроса за антифриза е наистина като въпроса с маслата - като не ти хареса - хвърляш и вземаш друг....
А въпроса за мен не е 'българско или небългарско', а 'оригинално, препоръчано от производителя на автомобила' или неоригинално.Доколкото знам нито един производител на автомобили не е тествал български антифризи и да го е направил 'препоръчван'.
При всички случаи мисля, че:
1. Лабораториите (на разработчиците и текущ контрол) на големите фирми са с доста по-големи възможности от нашите (за съжаление), най-вече поради възможността да дават по-големи пари за развойна дейност.
2. Контрола по качеството е стандартизиран за всички клонове на една фирма, и когато си вземаш нещо от нея, си сигурен, че в 90+% от случаите вземаш същото, каквото си взел преди една година.
А въпроса за антифриза е наистина като въпроса с маслата - като не ти хареса - хвърляш и вземаш друг....
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- alex_varna
- Благодарил/а: 1 път
kolegi ot li4en opit znam i sum go vidql s o4ite si kakvo pravi antifriza na ARAL edna TUBA pod4ertavam TUBA e edin litur i struva 10-12 lv zavisi ot prodava4a koncentrat. kogato slojihme radiator 2-ra upotreba sled nalivaneto pri razrejdane 1-1 za -27 mislq 4e be6e ako ne be6e i pove4e tuka moje i da burkam tam si pi6e na tubi4kata ot radiatora zapo4naha da izlizat kakvi li ne 6tirotii sled kato be6e izmit i po4isten az sega si perkam s toyotkata s takuv antifriz i pei surce dano da sum vi polezen
- alex_varna
- alex_varna
- alex_varna
Da probkata e na radiatora (ot ljvata mu strana gledano otpred). Samo dokato svali6 korata e goljm zor 6tot se durji na 10-11 vinta i bolta njkoi ot koito sa zavreni na maika si v
biggrin.gif 

TOYOTA AVENSIS 2012 г., 2.0 D4D 124 КС
TOYOTA YARIS, 2004 г. 1000 куб., vvti
PEUGEOT 407, 2006г., 2000 куб., HDI
Ex:
TOYOTA AVENSIS , 1999 г. 2000 куб. TD
Ex:
triabva niakade da imash i probka za iztochvane na antrifriza ot bloka. neia mojesh li da ia namerish. izglejda kato malko kranche. samoto kranche ako ne se laja beshe 10mm bolt, pak chuchura e malka metalna trabichka, leko zakrivena i e tochno pod vaprosnoto kranche. ako go namerish nego i uspeesh da go razviesh, she uspeesh da iztochish povecheto antifriz ot bloka sashto.
->
- alex_varna
Тая пробка, от която точих аз имаше 1 пластмасово кранче.Не му разбирам...ама източих каквото можеше да се източи пък..може и да е останало нещо ама какво да се рпави 

TOYOTA AVENSIS 2012 г., 2.0 D4D 124 КС
Ex:
Ex:
- alex_varna