тойота авенсис 2004 2.0 д4д допълнителното подгряване
тойота авенсис 2004 2.0 д4д допълнителното подгряване
Здравейте колеги.Аз съм нов във форума и искам да ви питам нещо и се надявам на помощ.
Купих си тойота авенсис 2004 2.0 д4д но нещо не ми тръгва допълнителното подгряване на колата,а живея на много студено място.
Знаете ли как се разглобява, от кaкво се състои,или дали се сменят някакви свещи или нещо подобно?
Опитва се да тръгне,чувам помпата,и се мъчи каточели да запали ама нищо не става, и започва да ми мига левия фар?
Благодаря ви много..
Купих си тойота авенсис 2004 2.0 д4д но нещо не ми тръгва допълнителното подгряване на колата,а живея на много студено място.
Знаете ли как се разглобява, от кaкво се състои,или дали се сменят някакви свещи или нещо подобно?
Опитва се да тръгне,чувам помпата,и се мъчи каточели да запали ама нищо не става, и започва да ми мига левия фар?
Благодаря ви много..
- kaloian311
Re: тойота авенсис 2004 2.0 д4д допълнителното подгряване
Предполагам че говориш за автономна печка,кажи поне каква марка е?
Нямам представа каква марка е,но е оригинална,или поне така казаха в тойота когато беше последния сервиз.
Поразпитах малко и ми казаха че е "eber" нещо си.Но е този вариант,който работи само при запалена кола.
- kaloian311
Предполагам че е Вебасто,но след като разправяш че ти примигва и фара най-вероятно има лоша връзка по кабелите.Печката е монтирана във бронята под фара,най-вероятно ще се наложи да свалиш бронята на колата.
- kaloian311
Да,може и Ебершпрехер да е, но пак е там,провери и връзките и тогава му мисли за отваряне на машинката.http://www.espar.com/html/products/hydronic5.htmlmdenchev написа:Поразпитах малко и ми казаха че е "eber" нещо си.Но е този вариант,който работи само при запалена кола.
Под кой фар по точно?? И вижда ли се по някакъв начин?
Чувам че нещо брамчи зад дизеловия филтър.Даже като загася двигателя продължава да работи.Прочетох в книжката и пише че е нормално защото това е охлаждането на печката и може да работи да 10 мин. след загасен двигател.Освен това от там някъде излиза и ауспуха на печката.
Чувам че нещо брамчи зад дизеловия филтър.Даже като загася двигателя продължава да работи.Прочетох в книжката и пише че е нормално защото това е охлаждането на печката и може да работи да 10 мин. след загасен двигател.Освен това от там някъде излиза и ауспуха на печката.
- kaloian311
Трябва да е под пасажерският фар но за по сигурно тръни от ауспуха и ще стигнеш до нея,бръмченето идва от водната помпичка която циркулира водата и да наистина дори след загасянето на колата тя продължава да работи докато изгори горивото във камерата на печката.Към печката има още една помпа горивна (дозираща),когато тя работи трябва да се чува едно чукане.mdenchev написа:Под кой фар по точно?? И вижда ли се по някакъв начин?
Здравейте отново.Опитах се да погледна къде се намира тая печка ама така и не успях.(не е под фара под бронята)и отидох на сервиз и се оказа под горивния филтър и е цяла система оригинална на тойота.
казаха ми че се сменя направо цялата(може би защото не живея в България,а тук така деистват)ама аз не им вярвам.
Наистина е ебершпрехер някой има ли представа каде да намеря схема за това чудо че не ми се дават 2000лв
казаха ми че се сменя направо цялата(може би защото не живея в България,а тук така деистват)ама аз не им вярвам.
Наистина е ебершпрехер някой има ли представа каде да намеря схема за това чудо че не ми се дават 2000лв
- kaloian311
Благодаря, но тази и аз я намирам.
Мойта печка е eberspacher hydronic D5Z - H оригинална на тойота.
Ето една втора употреба от Швеция да я разгледаш http://en.bildelsbasen.se/?link=item&post_id=23602434
Ето една втора употреба от Швеция да я разгледаш http://en.bildelsbasen.se/?link=item&post_id=23602434
- kaloian311
Здрасти,разгледах почти всички видове от този производител и почти всички са еднакви като принцип и устройство на работа.За да не хвърляме боб намери представители на httpwww.espar.com да ти прочетат каква грешка изписва самата печка.Предполагам че свеща която пали горивото в камерата не пали и може само тя да е за смяна.Спомена че при теб е доста студено но ако в момента температурата е над 5 градуса също няма да проработи,а относно това да ти я сменят цялата си е безумие при условие че всяка една част се предлага поотделно.Ако има още нещо пиши,с каквото мога ще се опитам да ти помогна.П.С.по спомен цената на нова свещ беше около 40-50EUR.mdenchev написа:Благодаря, но тази и аз я намирам.
Благодаря много!! Ще опитам да направя нещо по въпроса..
По принцип съм от Пловдив но живея в Норвегия а тук почти нишо не оправят,а направо сменят..Иначе тук е около 10 градуса,но съм я пробвал и на минуси, пак не работи.
По принцип съм от Пловдив но живея в Норвегия а тук почти нишо не оправят,а направо сменят..Иначе тук е около 10 градуса,но съм я пробвал и на минуси, пак не работи.