Глоба за неправилно паркиране

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 26 Мар 2011 18:52

Аз проблема съм си го решил за себе си - ходя по-рано на работа, и паркинга все още има едно-две свободни места... laugh.gif
А след това - просто от няма къде - работата ми е динамична, и свързана с постоянно спешно ползване на автомобил по нестандартни дестинации - не мога да ползвам градски транспорт...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Scott
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Scott » 26 Мар 2011 20:30

slowtraveler написа:...Ами да направят платени паркинги - ако ми отърва - влизам с колата, ако не - ползвам градски транспорт...
Аз говорех за платени паркинги. wacko.gif

chukich
Автомобил: Ford Kuga 2.5 hybrid, 2025
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 4 пъти

Мнение от chukich » 26 Мар 2011 21:21

има къде са се спре, но не търси да е до 20мет. от хотел Аква. Паркираш и пеша после 2-3-4-5-10мин. няма значение. Това е цивилизовано, а не да се качиш на тротоара и една майка с количка да слиза на пътното платно, за да премине. За жалост, това само може да го разберат българите с ГЛОБИ.
Това е мое мнение и аз никога няма да паркирам, нито на тревна площ, нито на тротоар, ако ще и 10мин. после пеша да вървя.
Разберете го колеги, всеки един трябва да дава пример на другите, на децата си и т.н.
slowtraveler написа:Чукич, бил съм и в западни и източни държави...
И ми направи впечатление, че има огромни паркинги в центровете на големите градовете... И в свестните държави винаги има такъв вариант - паркинг...

А вземи един Солун - в самия център има доста табели за паркинг...
Тоя, който пробвах бе подземен на няколко етажа, като явно за постоянни клиенти имаха автоматични асансьори - оставя колата в 'кутия', слага си картата в апарата и колата заминава нанякъде...
Айде сега го сравни с тукашната действителност..
Офиса ми е до х-л Аква... Ами пробвай след 09-10 часа в работно време да намериш място извън тротоарите в близките 500м...
Или около операта... Или около Спортна Зала...
И то - при условие, че все пак знам Варна перфектно, и въртя доста километри предмно градско.. А като дойде някой от друг град дали ще може да се ориентира и къде може да спре?
И на мен ми се иска тротоарите да са празни и градинките да са оправени, но за целта се иска известна инфраструктура...

Аватар
KiLLeR

Мнение от KiLLeR » 26 Мар 2011 23:26

ace написа:
KiLLeR написа:Като има къде да си паркира колата нормално тогава ще си плати...
KiLLeR, за всичко друго си прав ама с горното аз лично не мога да се съглася. Никой не е длъжен да осигурява парко места за ВСИЧКИ коли. Щом някой е решил да има автомобил трябва да помисли къде ще го държи без да нарушава правилата.
Никой не е длъжен...и точно там е проблема. Може ли да построиш 4 етажна кооперация и да не предвидиш НИТО едно парко място...и да разчиташ на паркинга на съседния "комунистически блок"?! Сега вече почнаха да копат малко по-надолу и вместо мазета има подземни паркинги...бива ли покрай важни административни сгради да няма къде да се спре...ама не покрай тях и не 10 минути пеш ми на 10 минути с кола пак не можеш да намериш къде да спреш. Щото наслагали знаци, чичко спайдър бачка, а паркинги ЙОК!

А да не говоря за ситуацията в Студентски, че ми се повръща. Добре, че не всеки 3-ти е с автомобил защото в блока живеят........ 7етажа по 20 апартамента по 3ма човека... смятай си. Просто е глупаво. Няма къде да се кара, ходи или паркира там...само кал,кучета/чки и дискотеки wacko.gif
Toyota Avensis D4D 2001

Изображение

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 27 Мар 2011 02:36

chukich написа:...аз никога няма да паркирам, нито на тревна площ, нито на тротоар, ако ще и 10мин. после пеша да вървя. ...
Явно имаш много свободно време...
Защо един обикновен магазин (вземи Метро, Пикадили, Кауфланд, Била, Практикер, Бриколаж и колкото още искаш примери) има нормален паркинг, а полицията, НАП, Агенцията по вписване и т.н. нямат такива. И се налага да търсиш тротоари или 10-15 минути пеш около тях?
Ами когато счетоводителката ми отиде 2 пъти до НАП нали ще и свърши работното време само в търсене на място....
И то заради това, че някой не е помислил за инфраструктурата...
Нещата трябва да са балансирани - и да има паркинги, и да не се спира по тротоари и градинки...

П.С. по новите стандарти ВСЯКА сграда трябва да има определен брой паркоместа. И в старите проекти беше така, но имаше и един 20г 'безвластен' период, където нямаше такива ограничения..
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

chukich
Автомобил: Ford Kuga 2.5 hybrid, 2025
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 4 пъти

Мнение от chukich » 27 Мар 2011 12:22

знам, че не можеш да си промениш мисленето след 2-3 мои коментара, но само за едно ще те помоля, следващия път се пробвай да потърсиш място, така 2-3 пъти и те уверявам, че няма да си загубиш времето и ще си свършиш работата. Знам, че не е лесно човек да си смени чипа, но пробвай само и ще се увериш, че места има.
slowtraveler написа:
chukich написа:...аз никога няма да паркирам, нито на тревна площ, нито на тротоар, ако ще и 10мин. после пеша да вървя. ...
Явно имаш много свободно време...
Защо един обикновен магазин (вземи Метро, Пикадили, Кауфланд, Била, Практикер, Бриколаж и колкото още искаш примери) има нормален паркинг, а полицията, НАП, Агенцията по вписване и т.н. нямат такива. И се налага да търсиш тротоари или 10-15 минути пеш около тях?
Ами когато счетоводителката ми отиде 2 пъти до НАП нали ще и свърши работното време само в търсене на място....
И то заради това, че някой не е помислил за инфраструктурата...
Нещата трябва да са балансирани - и да има паркинги, и да не се спира по тротоари и градинки...

П.С. по новите стандарти ВСЯКА сграда трябва да има определен брой паркоместа. И в старите проекти беше така, но имаше и един 20г 'безвластен' период, където нямаше такива ограничения..
:thumbsup:

Аватар
KiLLeR

Мнение от KiLLeR » 28 Мар 2011 00:53

slowtraveler написа: П.С. по новите стандарти ВСЯКА сграда трябва да има определен брой паркоместа. И в старите проекти беше така, но имаше и един 20г 'безвластен' период, където нямаше такива ограничения..
Е тя тая въпросната кооперация е строена там някъде в безвластния период... :thumbsup:

Друг пример: Нови блокове построени преди 3-4г. имат подземен паркинг, блока в който аз живея е голям, но имаше къде да се паркира преди да ги построят тези недомислици и не стига, че вече улицата пред самите входове вече е без изход, ами и нацвъкали офиси на същата и направили по 3 метра тротоари и по средата тревичка да има...МА....лоумщина! нито хората от офисите има къде да спират, нито ниие от блока и се дебнем кой кога ще паркира...от другата страна си има хубав тротоар, на който естествено сме принудени да спираме.... wacko.gif още 2 джипа трябва някой от входовете да си купи и ще им завземем "зелената площ" на средата на тротоара smile.gif
Toyota Avensis D4D 2001

Изображение

01
Обратна връзка:

Re: Глоба за неправилно паркиране

Мнение от 01 » 08 Ное 2012 16:45

biggrin.gif Столичен инспекторат е предприятие към СО, което няма никакви правомощия по ЗДП да налага актове, както и да призовава граждани с призовки. biggrin.gif
Служителите им са без правно и юридическо образование, неграмотни даже да пишат и също нямат правомощия за съставят АУАНН - актове.
Който балък се хване, е балък. Затова не им обръщайте внимание, защото нищо не могат да направят на никой, който не се е явил на глупавата им призовка. biggrin.gif
http://0001.blog.bg/drugi/2012/01/28/hv ... rat.891081
www.emk-33.com - електронен магазин амортисьори пета врата, багажник,заден капак

Аватар
lederman

Мнение от lederman » 09 Ное 2012 15:18

понеже чета постове, че не може да се обжалват постановления за малки суми, само да Ви информирам, че вече може да се обжалват глоби по-малки от 50 лв.
http://blog.apis.bg/2012/03/ks-reshi-pr ... tutsiyata/
Поздрави :thumbsup:
T25 2AD-FTV /2007
Началната грамотност, е овладяване на четенето и писането в едно с разбиране на смисъла на написаното.
В процеса на писане се цели оформяне на съдържанието за постигане на определена комуникативна цел.

01
Обратна връзка:

Мнение от 01 » 07 Дек 2012 22:19

lederman написа:понеже чета постове, че не може да се обжалват постановления за малки суми, само да Ви информирам, че вече може да се обжалват глоби по-малки от 50 лв.
http://blog.apis.bg/2012/03/ks-reshi-pr ... tutsiyata/
Ето ти една сходна тема от клуб BMW:
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 0%BD%D0%B5
В нея има много информация и гледни точки.
Ето ти и още нещо, в посока на фактите, че Столичния инспекторат е незаконен и е на съд:
http://www.lex.bg/forum/viewtopic.php?f=21&p=511500
Въпросът е кога съда ще се произнесе и ще забрани дейността му, така както отмени наредбата за домашните любимци!
Въпросът е, какво става с глобите, които не са били законосъобразни? :tfrag:
www.emk-33.com - електронен магазин амортисьори пета врата, багажник,заден капак

Публикувай отговор