Мнение за Honda Civic!?

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор
Аватар
Not_active_user_1

Re: Мнение за Honda Civic!?

Мнение от Not_active_user_1 » 05 Ное 2012 11:08

Japanese_fever написа:^^
Към това прибавям изключителната тежест на ГОЛЕМИЯТ 2,2 литров дизелак, който по никакъв начин не съвпада на купе, като Сивик. Дисбаланса върху теглото на преден и заден мост със сигурност е много голям.
Глупости - голям дизелак.
Всяка кола с напречно разположен двигател и предно има еднакво поведение, в оригинално състояние.
Колко да е по-тежък този дизелак, от дизелака на Корола или 2.2 на Авенсис, примерно?

Ранботата е там, че колегата май не знае какво търси - хем го кефела, че била стабилна в завой и с висока скорост,
хем окачването й било твърдно и просвета малък - сърби, боли - драго ми е...?!?
В случая каза една огромна глупост. Понеже съм карал автомобил пак с 2,2 дизел, хем по-голям от Сивика и много добре знам за какво говоря. Или искаш да кажеш, че при тегло 100-180 кг повече тежащи на предния мост отколкото на бензина е все тази? Аре стига бе! Ти ако не можеш да ги усетиш тези килограми повечето могат. Предницата си тежи доста сериозно, а това най-много се усеща по завоите. Просто няма как да не ги усетиш тези неща. Няма как предната ос да ти е по-тежка с 10-15% повече от задната и да казваш, че има еднакво поведение с друга на която процентите са по-близо към съотношението 50/50. Да не говорим как бързо яде гумите тежката предница. Или ще кажеш, че е все едно и за тях дали предницата тежи или не. Говоря конкретно за Сивика, който е сравнително малък автомобил. При по-големите коли нещата са съвсем други. biggrin.gif

Аватар
Japanese_fever
Автомобил: 2014 Toyota Zelas
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Japanese_fever » 05 Ное 2012 16:50

Кола с свигател разположен пред предната ос никога не може да има разпределение 50/50,
а такива са 90% от колите по пътищата, вкл. 90% от моделите на Хонда и Тойота и много други марки.
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 05 Ное 2012 18:37

Scott написа:
LEXUS написа:Да, както стана и при Корола- старата ми е с многозвенно окачване отзад, новата - на греда.
Интересно що подлите германци решиха да сложат многозвенно на Голфа ...
Да, след като Корола беше с такова с изключение на последните 2 модела и действително е по-доброто решение.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Аватар
Toyko

Мнение от Toyko » 09 Ное 2012 09:36

LEXUS написа:
zi_zi_top написа:При твоята ситуация изборът е отличен!
.... Да не говорим, че дизайнът е най-авангардния в цялата моделна гама на Хонда. :thumbsup:
И изобщо в класа .
За тоя безумен дизайн един японец взе награда, но според мене пак са много далече от Европа и е крайно време да си пратят малко хората на обмен на опит....
Не казвам да станат Пининфарина, но поне малко да барнат...

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 09 Ное 2012 09:48

Toyko написа:
LEXUS написа:
zi_zi_top написа:При твоята ситуация изборът е отличен!
.... Да не говорим, че дизайнът е най-авангардния в цялата моделна гама на Хонда. :thumbsup:
И изобщо в класа .
За тоя безумен дизайн един японец взе награда, но според мене пак са много далече от Европа и е крайно време да си пратят малко хората на обмен на опит....
Не казвам да станат Пининфарина, но поне малко да барнат...
Вижте, не мисля,че да определяме кой дизайн е красив и кой не е коректно. Различните хора имат различен вкус. Не мисля,че точно от европейците трябва да се учат от Хонда с модела си Сивик. От кои европейски производители- От Голф ли? Или от Астра,която винаги е приличала на табуретка. Или може би от Фокус? Или Фиат?

Европейските дизайни са отчаяващо скучни, като тук не включвам Пежо 308, Меган, Алфа. И именно японците внасят свежест в сивия европейски дизайн. Особено Сивик е с най-модерен дизайн.

Аватар
Toyko

Мнение от Toyko » 09 Ное 2012 10:26

[/quote] Вижте, не мисля,че да определяме кой дизайн е красив и кой не е коректно. Различните хора имат различен вкус. Не мисля,че точно от европейците трябва да се учат от Хонда с модела си Сивик. От кои европейски производители- От Голф ли? Или от Астра,която винаги е приличала на табуретка. Или може би от Фокус? Или Фиат?

Европейските дизайни са отчаяващо скучни, като тук не включвам Пежо 308, Меган, Алфа. И именно японците внасят свежест в сивия европейски дизайн. Особено Сивик е с най-модерен дизайн.[/quote]

Някъде видя ли думата грозно? Дизайнът включва освен красота и други функции обаче. А специално за Сивик съм готов да споря , че е недоразумение отвътре! Ако ще космически кораб да е под капака, пак ме дразни - казвал съм и друг път - прилича на кораба от Стартрек от 70те в купето! И виж другия ми пост където сравнявам точно Хонда с Акура - каква голяма разлика има, а уж са сродни! Как не ги досрамя да сложат такъв скоростомер например? И ако за някои скучно е = спокойно, плавно, не-дразнещо и подобно на ин-ян преливане на линиите, то нека ми е скучно! Дори един Ситроен ц5 са се справили много добре.

"http://toyotabg.eu/viewtopic.php?f=1&t=21186&start=30"

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 09 Ное 2012 10:33

Плавното,спокойно и недразнещо преливане на ин-ян линиите в Голф са много вълнуващи. Но според някои са брутално глупави и ретроградни като дизайн.
Това,че Сивик прилича на кораба от Стартрек от 70те в купето,а не на голф с големи стрелки като бабешки часовник на таблото, за някои е по-привлекателно, въпреки че за теб не е.

Имаш свой вкус, други имат - друг.

Между другото никъде не съм прочел за Грозен дизайн, нито съм казал за такъв.

Аватар
Toyko

Мнение от Toyko » 09 Ное 2012 10:37

LEXUS написа:Плавното,спокойно и недразнещо преливане на ин-ян линиите в Голф са много вълнуващи. Но според някои са брутално глупави и ретроградни като дизайн.
Това,че Сивик прилича на кораба от Стартрек от 70те в купето,а не на голф с големи стрелки като бабешки часовник на таблото, за някои е по-привлекателно, въпреки че за теб не е.

да обратното на красиво :) а за голф не съм писал , че харесвам като дизайн :)

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 09 Ное 2012 10:40

Toyko написа:
Някъде видя ли думата грозно? Дизайнът включва освен красота и други функции обаче. А специално за Сивик съм готов да споря , че е недоразумение отвътре! Ако ще космически кораб да е под капака, пак ме дразни - казвал съм и друг път - прилича на кораба от Стартрек от 70те в купето! И виж другия ми пост където сравнявам точно Хонда с Акура - каква голяма разлика има, а уж са сродни! Как не ги досрамя да сложат такъв скоростомер например?

"http://toyotabg.eu/viewtopic.php?f=1&t=21186&start=30"
Не мисля,че изобщо има от какво да ги е срам. Не са сложили скоростомер като от парен локомотив или като такъв от комбайн,а наподобяващ такъв в космически кораб. На мен лично,а и на много други хора, много ми харесва. Това не означава, че таблото на Акурата също не ми харесва много.

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 09 Ное 2012 10:41

Toyko написа:
LEXUS написа:Плавното,спокойно и недразнещо преливане на ин-ян линиите в Голф са много вълнуващи. Но според някои са брутално глупави и ретроградни като дизайн.

да обратното на красиво :) а за голф не съм писал , че харесвам като дизайн :)
Хаха, знам,че не си писал,просто пример.

Аватар
Toyko

Мнение от Toyko » 09 Ное 2012 10:44

Разгледай тоя линк - защо ли точно Акура е една от колите цитирани там и защо ли всички са с кръгли циферблати ? Явно скъпите дизайнери нямат вкус?

http://www.bmwblog.com/2008/10/31/top-5 ... -interior/

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 09 Ное 2012 11:09

Не, колега, изпадаш в абсолютизъм,а той нне мисля,че е правилното решение. Луксозният клас е консервативен и строго традиционен. Това е обяснението,а не защото стрелките на стенния часовник са по-красиви от дисплея на електронния часовник, нито по-модерни или в крак с времето.
Та искам да кажа,че всяко нещо има своето място, а и времето за приемане е важен фактор.

E60_Power

Мнение от E60_Power » 09 Ное 2012 18:08

prius 3 написа:
Scott написа:
E60_Power написа:... Основните минуси: 1. изключително твърдо окачване 2. малък просвет 3. ръчна скоростна кутия. Така, че по всяка вероятност ще се въздържа, макар, че автомобила е много хубав.
най-добре ще ти пасне един Приус - меко окачване, голЕм просвет, автоматик - един от най-добреите за града, тих, високотехнологичен, икономичен ... и каквито там други -ичен се сетиш. wink.gif
Аз още в началото му го предложих, ама самовнушението е голяма работа. Хибридите не стават и т'ва е, нали? biggrin.gif
Само за просвета ще те поправя, че на Приус не е по-голям. А за возията най-лесното е да се качи на едно зелено такси и да се разходи по Дондуков примерно, за да види как е. Ако иска да си ги спести тези пари може спокойно да не го прави. Гарантирам му една наистина много комфортна возия за автомобил от този клас. Само трябва предубеждението малко да го понамали и да се престраши. Приусите не хапят. tooth.gif
Всеки ден ползвам зелените таксита / по-нови като коли и не се карат от криминално проявени мангали /, така, че имам много добра представа за колата. Преди половин час също се прибрах с Приус. За комфортната возия е така, но сравнено със Сивик-а. Нямам представа защо тези коли са обути с 17-ки и рън флет гуми, но с тях сериозно си потропва. Никакво сравнение с Мерцедес Е клас или БМВ 5-та серия / като возия / не може да се прави. Разликата е огромна в полза на премиум марките. Нямам представа какъв е твоя разход / градско /, но аз поне нямам спомен в което и да е зелено такси да съм видял среден разход под 5.6 на сто. Обикновено е в диапазона 5.6 - 5.8 на сто. Като ускорение / от бул."България" по детелината на Околовръстното по посока Симеоновско шосе / колата си е чист атмосферен бензин. Хонда-та те лепи на седалката за разлика от Приус-а. Използваните материали в Приус-а / с уговорката, че това е такси и вероятно е базов модел без екстри / са под всякаква критика - едни от най-лошите, които съм срещал и много по-зле от използваните в тази Хонда, която тествах. Така, че имам впечатления и те определено не са добри.

Аватар
Rudy
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Rudy » 09 Ное 2012 18:45

E60_Power написа:Никакво сравнение с Мерцедес Е клас или БМВ 5-та серия / като возия / не може да се прави. Разликата е огромна в полза на премиум марките. Нямам представа какъв е твоя разход / градско /, но аз поне нямам спомен в което и да е зелено такси да съм видял среден разход под 5.6 на сто. Обикновено е в диапазона 5.6 - 5.8 на сто.
Пак почна да сравняваш ябълки с портокали и ананаси. stupid.gif
Колкото до разхода на зелените приуси той е 5 или много малко под 5. Точно толкова, защото 5.0/100 им е лимита. Понеже друг плаща горивото :censored:
Изображение

E60_Power

Мнение от E60_Power » 09 Ное 2012 18:55

Rudy написа:
E60_Power написа:Никакво сравнение с Мерцедес Е клас или БМВ 5-та серия / като возия / не може да се прави. Разликата е огромна в полза на премиум марките. Нямам представа какъв е твоя разход / градско /, но аз поне нямам спомен в което и да е зелено такси да съм видял среден разход под 5.6 на сто. Обикновено е в диапазона 5.6 - 5.8 на сто.
Пак почна да сравняваш ябълки с портокали и ананаси. stupid.gif
Колкото до разхода на зелените приуси той е 5 или много малко под 5. Точно толкова, защото 5.0/100 им е лимита. Понеже друг плаща горивото :censored:
В смисъл, че над 5 на сто не може да качи!? Ами, на борд-а пишеше 5.8 разход. Вероятно компа е дефектен. Иначе бакшиша днес ми каза, че реалния разход / това, което влиза в резервоара / е почти винаги 6 на сто. Вероятно ме е излъгал или колата не работи добре!

Публикувай отговор