Мнение за Honda Civic!?

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор
E60_Power

Мнение за Honda Civic!?

Мнение от E60_Power » 28 Окт 2012 15:01

Форумът на Хонда е много зле като оформление и определено се затрудних в търсенето на инфо за една конкретна кола. Honda Civic, 2008г., дизел. Няма идея с какви мотори / верига или ремъци / е колата, читави ли са, какво е поведението й на пътя, как е на краш тестовете, удобна ли е за шофиране. Ако някой има впечатления от подобен автомобил / всичко което му е известно /, ще се радвам да ги сподели.
Прикачени файлове
IMAG3218.jpg
IMAG3218.jpg (475.71 KiB) Преглеждано 9859 пъти
IMAG3219.jpg
IMAG3219.jpg (489.92 KiB) Преглеждано 9859 пъти

E60_Power

Re: Мнение за Honda Civic!?

Мнение от E60_Power » 28 Окт 2012 15:04

IMAG3222.jpg
IMAG3222.jpg (702.72 KiB) Преглеждано 9858 пъти

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 28 Окт 2012 17:22

Да не си решил да сменяш бавареца с японка? Чувствам, че нещо май си разочарован, ама по-добре късно отколкото никога да разбереш къде е истината. biggrin.gif
Колкото до въпроса ти само мога да кажа, че от Хонда разочарован няма да останеш, стига колата да е гледана добре. Мотора е първият дизел на марката и обра една камара награди при излизането си. Безумно здрав, надежден, култивиран и икономичен според запознати. Аз лично този модел не съм го карал. Карал съм ЦР-В с него и си дърпа прилично и върви повече от добре. Безшумен и няма никакви вибрации, като на дизел. Струва ми се обаче, че на Сивик този мотор ще е малко голям и ще тежи повече на предницата от което произтичат евентуални проблеми с окачването и недозавиване. Задължително въртене на гуми, защото предните много бързо ще ги яде. wink.gif

E60_Power

Мнение от E60_Power » 28 Окт 2012 18:21

prius 3 написа:Да не си решил да сменяш бавареца с японка? Чувствам, че нещо май си разочарован, ама по-добре късно отколкото никога да разбереш къде е истината. biggrin.gif
Колкото до въпроса ти само мога да кажа, че от Хонда разочарован няма да останеш, стига колата да е гледана добре. Мотора е първият дизел на марката и обра една камара награди при излизането си. Безумно здрав, надежден, култивиран и икономичен според запознати. Аз лично този модел не съм го карал. Карал съм ЦР-В с него и си дърпа прилично и върви повече от добре. Безшумен и няма никакви вибрации, като на дизел. Струва ми се обаче, че на Сивик този мотор ще е малко голям и ще тежи повече на предницата от което произтичат евентуални проблеми с окачването и недозавиване. Задължително въртене на гуми, защото предните много бързо ще ги яде. wink.gif
БМВ-то бе сменено с един E class 320 CDI Avantgarde преди месеци. Даже в една тема пуснах и снимка. Въпросът е, че ми се очертава правене на около десетина хиляди километра на година / предимно градско / за разлика от предходните години, когато правех сериозни преходи от по 40.000 километра на година, включително и чести пътувания в чужбина. При десет хиляди километра в градски условия притежаването на луксозен седан малко се обезсмисля. Отделно от това, при толкова малко километри покупката на скъпа кола е икономически неаргументирано, защото километър може да се върже на цена 1.5-2.00 лева, т.е. по-добре с таксита и рент-а- кар. Минава ми една идея за една 1-ва серия на БМВ за ежедневно ползване в града, но нямам добра оферта в наличност. Тази Хонда изглежда много прилично / леко футуристично /, салона е недодялан за моя вкус, но може да се преглътне, ако е здрава и надеждна. Вътре изглежда много запазена / на 80.000 километра /, а отвън също е без забележки. Отзад пише typeS, което вероятно означава някакъв спортен пакет. Такива дизелови typeS от 2008г. и на подобни километри вървят около десетина евро на пазара или поне това виждам аз. Тази е купена в пакет от още 30 автомобила и франко София стъпва на цена 6700 евро, т.е. цената я бива. Другата седмица ще се опитам да намеря такава и да я пробвам.
Прикачени файлове
IMAG3224.jpg
IMAG3224.jpg (666.68 KiB) Преглеждано 9827 пъти

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 28 Окт 2012 18:59

При твоята ситуация изборът е отличен!
За този ДВГ съм чул няколко много добри отзива, на са за Акорд и CRV. Хечбека на Сивик е много практично решен и задните седалки са много добре замислени и пространството за багаж се адаптира лесно според ситуацията, което го превръща в супер удобен автомобил за класа си. Да не говорим, че дизайнът е най-авангардния в цялата моделна гама на Хонда. :thumbsup:
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 28 Окт 2012 21:28

zi_zi_top написа:При твоята ситуация изборът е отличен!
.... Да не говорим, че дизайнът е най-авангардния в цялата моделна гама на Хонда. :thumbsup:
И изобщо в класа .
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

E60_Power

Мнение от E60_Power » 28 Окт 2012 21:32

zi_zi_top написа:При твоята ситуация изборът е отличен!
За този ДВГ съм чул няколко много добри отзива, на са за Акорд и CRV. Хечбека на Сивик е много практично решен и задните седалки са много добре замислени и пространството за багаж се адаптира лесно според ситуацията, което го превръща в супер удобен автомобил за класа си. Да не говорим, че дизайнът е най-авангардния в цялата моделна гама на Хонда. :thumbsup:
Никога не съм карал каквато и да е Хонда / или поне нямам спомен /. Марката нищо не ми говори - нямам представа за моторизация, качество на изработка, материали. Трябва да направя проучване тази седмица. Иначе за градска кола изглежда ОК. Четох някакви негативни оценки за краш тестове със Сивик и предстои да проуча въпроса.

Аватар
zi_zi_top

Мнение от zi_zi_top » 28 Окт 2012 21:42

Тойота и Хонда са много разумен избор за автомобил втора употреба. Недостатък на Хонда са специализираните сервизи в БГ, които за съжаление не са на ниво.
Тойота имат най-добрия фирмен сервиз в БГ.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
didak
Благодарил/а: 3 пъти
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от didak » 29 Окт 2012 07:58

zi_zi_top написа:Тойота и Хонда са много разумен избор за автомобил втора употреба. Недостатък на Хонда са специализираните сервизи в БГ, които за съжаление не са на ниво.
Тойота имат най-добрия фирмен сервиз в БГ.
Едно кратко мнение в темата, ...един постулат в toyotabg.eu worthy.gif
Yaris 1,0-1999->Yaris 1,3-2009->Yaris 1,33-2009

Аватар
didak
Благодарил/а: 3 пъти
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от didak » 29 Окт 2012 08:04

Този сивик винаги съм го харесвал, допада ми както като екстериор, така и като интериор, вътрешно пространство и .... всичко. Една от мечтаните от мен коли.
Единственият и проблем е цената.
Yaris 1,0-1999->Yaris 1,3-2009->Yaris 1,33-2009

Scott
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Scott » 29 Окт 2012 10:57

didak написа:Този сивик винаги съм го харесвал...
И аз (бивш собственик на Акорд, имам слабост към марката), дори правих проучване, тест драйв и без малко да купя една. Ето резултатите от моето проучване, дано са полезни на колегата:
+ икономичен и доста пъргав автомобил
+ много добра организация на багажното пространство
+ достатъчно място за 2-ма възрастни
+/- футуристичния дизайн, т.нар. love or loathe design
- много твърда возия, а същевременнно вяло управление
- неудобни(плитки) предни седалки
- ограничена видимост през задното стъкло (заради разделянето му на две)
- проблеми с двигателя (турбо, консумация на масло, ECU) - това са детските му болести и до 2008-а трябва да са оправени
- неприятна издутина на пода под левия крак, където е катализатора - може би е само за автомобилите с десен волан, но е много дразнещо
- разположението на уредите не е много логично - пак въпрос на лично виждане

mirott
Благодарил/а: 14 пъти
Получена  благодарност: 16 пъти

Мнение от mirott » 29 Окт 2012 17:03

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 29 Окт 2012 17:20

Защо се мъчиш, а не си вземеш някакъв хибрид!
Знам, че е под достойнството ти да караш Приус biggrin.gif , ама има Аурис, а вече и Ярис хибриди. Скоро се очакват нови и нови.
Ако толкова много си влюбен в нафтовите печки се мятай на Аурис и си свиркай! Доказана машина.
Погледни също Мицубиши. Изкараха страхотна дизеларка 1.8 DI-D MIVEC 150 расови кончета. Карах едно ASX и честно казано ми напълни душата този мотор.
Някое Нисанче с 1,5 ДЦИ ти върши също добра работа. Мотора е на Рено, но не бива да те притеснява. Много здрав и икономичен. wink.gif
Онзи ден минах на път през един сервиз на който шефа ми е клиент. Ами последната седмица са му дошли 3 БМВ-та почти нови в гаранция, дизели на няколко десетки хил. км. с превъртяла верига. Нещо май са се осрали, а може и съвпадение да е, не знам. Та така, гледай да не изгориш с нещо от Бавария. wink.gif
Мазда защо ги забравяш? Страхотни коли според мен и не само. Една Мазда 3 би ти вършила страхотна работа.
Има и нещо друго, което май не си го дообмислим май много добре. Казваш, че ще правиш по 10-тина хил. на година. Айде обясними ти на мен каква е логиката да вземаш дизел. В твоя случай по никакъв начин не се вързват нещата с нафтова печка. Нафтата е за коли, които движат много км, а при теб си за 100% хибрид, бензин или електричка. smile.gif

Аватар
zi_zi_top

Мнение от zi_zi_top » 29 Окт 2012 18:42

prius 3 написа:....
От всичките ти препоръки само Ауриса ми хареса, но Сивикът го превъзхожда като организация на задните седалки и багажника. Колкото за дизела - това са автомобили за зрели уравновесени мъже, които обичат да усещат силата на дизеловия ДВГ без "писъка" от високите обороти. cool.gif

E60_Power

Мнение от E60_Power » 29 Окт 2012 21:35

prius 3 написа:Защо се мъчиш, а не си вземеш някакъв хибрид!
Знам, че е под достойнството ти да караш Приус biggrin.gif , ама има Аурис, а вече и Ярис хибриди. Скоро се очакват нови и нови.
Ако толкова много си влюбен в нафтовите печки се мятай на Аурис и си свиркай! Доказана машина.
Погледни също Мицубиши. Изкараха страхотна дизеларка 1.8 DI-D MIVEC 150 расови кончета. Карах едно ASX и честно казано ми напълни душата този мотор.
Някое Нисанче с 1,5 ДЦИ ти върши също добра работа. Мотора е на Рено, но не бива да те притеснява. Много здрав и икономичен. wink.gif
Онзи ден минах на път през един сервиз на който шефа ми е клиент. Ами последната седмица са му дошли 3 БМВ-та почти нови в гаранция, дизели на няколко десетки хил. км. с превъртяла верига. Нещо май са се осрали, а може и съвпадение да е, не знам. Та така, гледай да не изгориш с нещо от Бавария. wink.gif
Мазда защо ги забравяш? Страхотни коли според мен и не само. Една Мазда 3 би ти вършила страхотна работа.
Има и нещо друго, което май не си го дообмислим май много добре. Казваш, че ще правиш по 10-тина хил. на година. Айде обясними ти на мен каква е логиката да вземаш дизел. В твоя случай по никакъв начин не се вързват нещата с нафтова печка. Нафтата е за коли, които движат много км, а при теб си за 100% хибрид, бензин или електричка. smile.gif
Аз не си търся някаква конкретна кола, нито пък съм обърнал поглед към японските автомобили. След като се разделих с Е60 / която жена ми не харесваше, защото не разбира от коли :laughing6: /, си взех Е класа W211 / която жена ми харесва, защото не разбира от коли :laughing6: /, като в момента колата се ползва от нея. Освен това, за мен Мерцедес са едни от най-сигурните автомобили, а в тази кола се вози жена ми и детето. Корола-та беше продадена, защото получих добра оферта за нея. Така, че за редките километри, които минавам ми трябва някаква кола, която може да е всякаква. Тази Хонда е на добра цена и в края на седмицата ще я погледна, след като пристигне в България, а и самия модел ме заинтригува. Просто съм любопитен да видя за какво става въпрос. Днес малко се разколебах за нея, защото съм пропуснал един от най-съществените моменти - колата е с ръчна скоростна кутия, а аз през последните години карам само автомат, която е най-голямата екстра, измисляна някога и внедрявана в автомобил. Да не говорим, че основно карам в София, а тук ръчката не е оферта. Тоя въпрос ще го помисля, ако колата ми хареса. Странното е, че всички коли от този модел, които имат автомат, са бензинови. Нямам представа защо е така.

Аз не карам дизел заради икономия на гориво, а защото ми харесват коли с дизел и турбо / междинно доускорение, по-рядка смяна на предавки /. Иначе, да - при тези километри покупката на дизелов автомобил е малко безсмислена. Но от турбодизел не искам да слизам.

Публикувай отговор