Анкета за зимни гуми
-
- Благодарил/а: 26 пъти
- Получена благодарност: 168 пъти
Re: Анкета за зимни гуми
Oт къде е взет теста на български?
И къде има оплаквания за континентала, че съм се спрял на тях, но съвсем друг модел и размер?
И къде има оплаквания за континентала, че съм се спрял на тях, но съвсем друг модел и размер?
Auris Е15 Hybrid; Corolla E210 HB 2.0 hybrid
- Not_active_user_1
Опс, прав си, височината не е 65, а 45. Копирах данните на гумата на колегата и забравих да поправя този размер.slowtraveler написа:Това не е ли прекалено голям размер за приуса?! Не си ли объркал някой параметър?prius 3 написа:Иначе на Приуса съм с Yokohama Wdrive 215/65R17.

-
- Благодарил/а: 26 пъти
- Получена благодарност: 168 пъти
Благодаря. Май мишелина ще е по-добрия избор за моя размер.
Auris Е15 Hybrid; Corolla E210 HB 2.0 hybrid
- Rudy
- Получена благодарност: 1 път
За съжаление Бриджстоуна е доста нов и все още няма много отзиви (това не са истински тестове, а ревюта на собственици). Т.е. можеш да се ориентираш за икономия, шум и износване, но за спиране в различни условия в сравнение с други гуми - много трудно...

- Rudy
Да, ама тук е 289лв.(с включена 15% отсъпка) : http://www.radial.bg/tyre.php?size_id=468&id=48, а и не казват нито ДОТ-а, нито къде е произведена...jim_beam написа:ps:ето ти моята препоръка как изглежда,към 110 евро струваше гумата>
http://www.toyo.de/tire/pattern/open-country-wt
225-65R17H made in japan!

- Rudy
Намерих японски Bridgestone Blizzak LM80 с дот3511 и взех тях, но не ходете в Диана! Такова отношение към клиента трудно се преглъща! 1400 лв отидоха другаде и въпреки, че платих повече смятам, че това е начина да накараме търговците да се замислят!

Диана имат толкова много клиенти, че изобщо не им дреме за единични бройки хора. А ако попиташ за ДОТ... абсурд да ти търсят.
Avensis II 2005 1.8VVT-i SOL
- max-2
- Благодарил/а: 42 пъти
- Получена благодарност: 110 пъти
Rudy написа:Намерих японски Bridgestone Blizzak LM80 с дот3511 и взех тях, но не ходете в Диана! Такова отношение към клиента трудно се преглъща! 1400 лв отидоха другаде и въпреки, че платих повече смятам, че това е начина да накараме търговците да се замислят!
Честито колега, добър избор! За Диана са малко спорни мненията. Аз лично съм купувал 4 броя калпави летни Бриджстон и 4бр. идеални зимни Алпин 3. Не знам дали е до политика на внос или до късмет, но 3 от четири гуми почти невъзможно се балансираха и то за кратко, защото бяха нещо като осмоъгълници, а не правилна окръжност както би трябвало да бъде. И това се усети след първия сезон, когато се повтвърдиха малко. На един вуканизатор даже ме питаха откъде съм изкопал такива уникати. Най-правата гума пък мина през стъкло и беше опасно да се прави лепенка отстрани на борда в най-крайната част към протектора

Carina E 4AFE LB 1992
Според вас до колко голямо значение има тежестта на една нова гума. След голямо претърсване видях, че за един размер теглото на зиман гума може да варира около 1,5 кг, което си едоста.
Впечатления: Мишелин - тежки, Бридж - средни, гуми като Малоя, Дебица и т.н. - леки, едни от най-тежките са Конти и Фаерстоун.
ПС: При смяна на гуми на колата на мой приятел в Диана на околовръсното, "гумаджиите" бяха напомпали и 4-те гуми на 4 атмосфери
на лек автомобил! За пореден път се убеждавам, че никога няма да използвам техни услуги.
Впечатления: Мишелин - тежки, Бридж - средни, гуми като Малоя, Дебица и т.н. - леки, едни от най-тежките са Конти и Фаерстоун.
ПС: При смяна на гуми на колата на мой приятел в Диана на околовръсното, "гумаджиите" бяха напомпали и 4-те гуми на 4 атмосфери

Toyota Celica (T20) 7А
Toyota Corolla (АE92) 4А
Toyota Corolla (АE92) 4А