Дневни светлини за Toyota - DRL модули,схеми,LED светлини...
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Re: Дневни светлини
Освен отвора ти трябва и фасунга, съответно окабеляване и реле.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Колега, за кой модел Авенсис става дума?misho09 написа:Аз по-скоро си мисля дали за някои страни, където са задължителни дневните светлини, в този отвор не слагат точно такава крушка. Иначе не виждам логика да го има. Ако е така ще бъде много добре, но няма как да разбера.
Toyota Avensis T 25, 2.0 D4D, 1AD-FTV, 126 к.с.
Колеги, знае ли някой разумно решение за дневни светлини на Авенсис Т25, 2008 г.? За предпочитане е без рязане на кабели. Може би включване на дългите светлини на понижена мощност... Къде може да се направи?
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Колеги, преди три дена се обаждах в технотест. От централата ме прехвърлиха на някякъв господин, който бил компетентен по въпроса .
Той ми каза, че допълнително монтираните лед светлини не били законни и не се признавали от КАТ, защото е променена конструкциятя на автомобила, но до сега нямало глобени затова. biggrin.gif
На въпроса - Могат ли след необходимите измервания при тях да ми ги узаконят и да ми издадат документ, ми беше отговорено НЕ. Това, защото не били още оторизирани за това. Чакало се някакво решение, което, ако бъде благоприято, щяло да дойде при тях след няколко месеца. Евентуално тогава могат да бъдат узаконени.
И аз съм с такива и си карам вече доста време и не съм имал проблеми, но знае ли се?!

Той ми каза, че допълнително монтираните лед светлини не били законни и не се признавали от КАТ, защото е променена конструкциятя на автомобила, но до сега нямало глобени затова. biggrin.gif
На въпроса - Могат ли след необходимите измервания при тях да ми ги узаконят и да ми издадат документ, ми беше отговорено НЕ. Това, защото не били още оторизирани за това. Чакало се някакво решение, което, ако бъде благоприято, щяло да дойде при тях след няколко месеца. Евентуално тогава могат да бъдат узаконени.
И аз съм с такива и си карам вече доста време и не съм имал проблеми, но знае ли се?!

Последно промяна от Kiki на 21 Окт 2012 21:31, променено общо 1 път.
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
Мишо, дали не бъркаш нещо? Прегледах си фаровете и няма празни отвори...misho09 написа:Същия като твоя колега.
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Ето и Осрам ДРЛ на моята Корола.
- Прикачени файлове
-
- 05102012784.jpg (497.87 KiB) Преглеждано 2744 пъти
-
- 05102012786.jpg (685.26 KiB) Преглеждано 2744 пъти
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Предполагам си видял снимката, която качих. Моя Авенсис е Т25 2.2 Д4-Д, 2009г. (регистриран). Гледам, че твоя е Т25 2.0 Д4-Д, но не вярвам да има разлика във фара и по-конкретно в рефлектора на дългите светлини. Виж снимката и прегледай пак. Намира се точно до крушката на дългите.vessonik написа:Мишо, дали не бъркаш нещо? Прегледах си фаровете и няма празни отвори...misho09 написа:Същия като твоя колега.
TOYOTA AVENSIS 2.2 D-4D
- Rudy
- Получена благодарност: 1 път
@kiki : Когато искаш - пътища много: можеш да минеш ГТП във фирма Технотест. Или да вземеш сертификат от оторизиран сервиз, че са монтирани оригинални аксесоари (както различни нива на един и същ модел са със или без фарове за мъгла).Kiki написа:Колеги, преди три дена се обаждах в технотест. От централата ме прехвърлиха на някякъв господин, който бил компетентен по въпроса .
Иначе в момента има указания към проверяващите да не закачат коли със светещи светлини. Имало достатъчно дето не светят, пък при наличие на сертификат от производител И сервиз евентуални актове отпадат автоматично дори не се разглеждат в съда. Оказва се, че е почти невъзможно за КАТ да докаже, че си променил конструкцията на автомобила с монтирането на светлини отговарящи на всички Европейски изисквания. А това, което чакат е да влязат в сила новите порядки за ГТП - тогава ако не отговаряш на изискванията на закона (вкл. ксенони, диоди, булбари и т.н.) се возиш на такси. За целта всички пунктове за ГТП трябва да се оборудват със стенд за светлини и др. подобни. Тоя филм сме го гледали вече.

- Kiki
Руди, аз сертификат си имам от сервиза в който ми ги монтираха/отидох в сервиз за монтаж точно заради сертификата/, че отговарят на всички изискванията на закона за дневни светлини и на тях има нужните обозначения, но казвам това, което научих по въпроса. 
Да не говарим обаче, че , ако ти направят фиш, него не можеш да обжалваш и ще си го платиш като поп.

Да не говарим обаче, че , ако ти направят фиш, него не можеш да обжалваш и ще си го платиш като поп.

- Rudy
- Получена благодарност: 1 път
Фиш за променена конструкция на автомобила не могат да ти напишат. Но ако решат да се заяждат може да ти напишат фиш, защото ти е мръсен автомобила. А това не можеш да оспориш, дори да те спрат, когато излизаш от автомивка.Kiki написа:Руди, аз сертификат си имам от сервиза в който ми ги монтираха/отидох в сервиз за монтаж точно заради сертификата/, че отговарят на всички изискванията на закона за дневни светлини и на тях има нужните обозначения, но казвам това, което научих по въпроса.

- Kiki
Всичко могат! Например, че караш без светлини- После върви се жалвай.
Дано не ни среща мечка.
Дано не ни среща мечка.

- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Наистина не могат да ти напишат фиш, но могат да ти напишат Акт и да ти спрат автомобила от движение...Rudy написа:....
Фиш за променена конструкция на автомобила не могат да ти напишат. ..
Пък ти след това обжалвай...
Чл. 171. (Доп. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) За осигуряване на безопасността на движението по пътищата и за преустановяване на административните нарушения се прилагат следните принудителни административни мерки:
.....
2. (изм. - ДВ, бр. 54 от 2010 г.) временно спиране от движение на пътно превозно средство:
а) (изм. - ДВ, бр. 54 от 2010 г.) до отстраняване на неизправността, когато пътното превозно средство е технически неизправно, включително и когато съдържанието на вредни вещества в изгорелите газове или шумът са над установените норми или конструкцията му е изменена без съответното разрешение;
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008