проблемен ремък
проблемен ремък
Бих искал да поставя във форума следното питане.Става въпрос за Тойота Авенсис 99г. 2,0 ТД.От няколко месеца когато е студена колата за няколко секунди се получава едно свистене което полека изчезва.С времето продължителността на свистенето се увеличава.Става въпрос явно за пистовия ремък на хидравликата и т.н.Питането ми е дали да сменям ремъка или да го обтягам,и има ли друга възможност за появата на свистенето.
проблемен ремък
мини през някой сервиз да го погледнат може да се е разхлабил ще го натегнат малко и си ок
като изключваме да не е заминал някой от поддържащите го елементи

TOYOTA AVENSIS T22 1.6 1999 & TOYOTA COROLLA E12 1.4 2005
-
- Обратна връзка:
Ангренажен ремък - Тойота Карина 1996
Така и така си говорите за ремъци, за да не пускам нова тема, питам тук.
Знае ли някой къде в Пловдив могат да ми сменят ангренажния ремък на Тойота Карина 1996г. 1.6 16V 4AFE ?
Искам да го направи, някой който го е правил и преди
Ремък и обтяжна ролка съм си купил, така че ми трябва само някой кадърен с опит.
Повтарям, става дума за Пловдив.
Благодаря предварително!
Знае ли някой къде в Пловдив могат да ми сменят ангренажния ремък на Тойота Карина 1996г. 1.6 16V 4AFE ?
Искам да го направи, някой който го е правил и преди

Ремък и обтяжна ролка съм си купил, така че ми трябва само някой кадърен с опит.
Повтарям, става дума за Пловдив.
Благодаря предварително!
- martod
Re: Ангренажен ремък - Тойота Карина 1996
Аз знам единCuMo написа: Знае ли някой къде в Пловдив могат да ми сменят ангренажния ремък на Тойота Карина 1996г. 1.6 16V 4AFE ?

СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....
Като се смени ремъка всички шумове изчезнаха !freeman написа:И аз забелязах този звук при мен на скоро. Също така го чух и на един друг пловдивски авенсис. Преди няколко дни по край ангренажния смених и пистовия ремък, защото беше напукан. От тогава не съм се заслушвал дали този звук го има все още или не. Утре ще му обърна внимание и ще пиша.
Re: проблемен ремък
Колеги въпроса ми е за Тойота Корола Версо 2.2 D4D 2007, относно пистовия ремък - има ли обтегач и колко трябва да е натегнат, в спряло положение има около 1,5 см. луфт.
- martod
Има обтегач и ремъка трябва да ти е постоянно изпънат ..zaharyg написа:Колеги въпроса ми е за Тойота Корола Версо 2.2 D4D 2007, относно пистовия ремък - има ли обтегач и колко трябва да е натегнат, в спряло положение има около 1,5 см. луфт.
Виж да не са ти сложили по голям ремък и за това да стои хлабав ..
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....
С оригиналния ремък си е колата, забравих да спомена че луфт има когато го натисна с пръст, иначе седи изпънат.