забранете електромобилите-нека бъдем зелени

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор
Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Re: забранете електромобилите-нека бъдем зелени

Мнение от LEXUS » 18 Окт 2012 17:19

В световен мащаб Приус е по-продаван от Ц-клас или Б-клас на Мерцедес. Това,че Приус получава редукции от цената е защото е по-високотехнологичен автомобил от Мерцедеса, а не защото е по-лош.
И да уточним - Приус се продава най-добре в най-развитите държави- САЩ и Япония и най-зле в най-слабо развитите като България и Албания да речем. В Европа потребителите купуват европейски родно производство коли. Там това е ключов фактор. В Европа и България и Пежо 308 се продава по-добре от Приус, но това не дава реална представа за качествата на двете коли.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Аватар
SFINKS

Мнение от SFINKS » 18 Окт 2012 17:32

В световен мащаб може да се окаже и че някоя Китайска или Индийска марка е най-продавана rolleyes.gif
САЩ не ми ги хвали , толкова са развити че много години наред най-продаваният автомобил е F-150 , автомобил толкова "високо технологичен" че никой другаде по света не би си го купил ..
ALIENO ARCANUM RP5 / 2018
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 18 Окт 2012 17:38

SFINKS написа:В световен мащаб може да се окаже и че някоя Китайска или Индийска марка е най-продавана rolleyes.gif
Може,ама не се оказва. biggrin.gif

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 18 Окт 2012 17:40

SFINKS написа: САЩ не ми ги хвали , толкова са развити че много години наред най-продаваният автомобил е F-150 , автомобил толкова "високо технологичен" че никой другаде по света не би си го купил ..
Моля, ти представяш за авторитети на автомобилния пазар България и Европа, а САЩ не ги зачиташ? Та в САЩ се продават около 10 пъти по-завършени и оборудвани автомобили от най-продаваните в Европа Голфове и Поло,Фиеста! Такива сапунерки в САЩ ги ползват да си учат децата и да ги продадат,ако въобще си купят.

Аватар
SFINKS

Мнение от SFINKS » 18 Окт 2012 17:47

Дааа , в САЩ се продават летящи чинии , pls ...
Голф ,поло й фиеста с какво ги сравняваш , с кадилак може би , хайде по-сериозно .
S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 18 Окт 2012 17:52

Сравнявам ги с най-търсените коли в Щатите и съм абсолютно сериозен.

Аватар
SFINKS

Мнение от SFINKS » 18 Окт 2012 17:55

Най-търсеният автомобила в САЩ е F 150 , най-търсеният в Европа е голф . Какво е общото м/у двата автомобила? Нищо общо няма освен че имат по 4 колелета .
S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 18 Окт 2012 18:05

Защо изпадаш в абсолютизъм? В САЩ има много търсени автомобили. Най-търсени в САЩ са Форд Ф150, Тойота Камри, Хонда Акорд, Тойота Корола, Шевролет Импала, Рав4,Приус и др.

Все по-автомобили от най-търсените сапунерки в Европа - Голф, Поло, Пежо 208,Корса,Фиеста,Клио,Астра,Меган...

Аватар
SFINKS

Мнение от SFINKS » 18 Окт 2012 18:12

А да ти е хрумвало че габритите на шаситата и резервоарите на Америкаските бангии са крайно неподходящи за Европейските и Японските улици ?
Затова в САЩ има и ще има страшно много Японски и Европейски автомобили , а в Европа и Япония Американските никой не ги ще ... Това да ти говори нещо ..
S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 18 Окт 2012 18:19

Какво? В Европа няма място за коли като Камри или Акорд? ИЛи Нисан Алтима? Та затова се гъчкат в консервни кутии като Поло и Клио? Тази Европа да не я изкара остров Тасос? Не,просто европеецът винаги е бил скръндза - кара дизел, а не бензин, механични скорости и възможно най-малкия клас кола. Та дори сред луксозните коли едни от на-купуваните са дизели. Това е европейски манталитет, а не неподходящи резервоари.

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 18 Окт 2012 18:36

Въпроса съвсем не е в манталитета, а в икономическата обосновка....
В Казахстан сигурно всички са супер-скръндзи защото дизел не можеш да видиш....
И много Камрита а и още по-големи автомобили... Карат само на газ...
Електромобили или хибриди - нито един не видях...
Гориво много - цените нищожни... Какъв ти е интереса да купуваш малък автомобил?
Като вдигнаха цената в US да не би да не се появиха четирицилиндровите двигатели, дето ги бяха позабравили?
Бръкне ли се в джоба - всеки прави корекция на мирогледа...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 19 Окт 2012 10:52

slowtraveler, имаше една песен на баба ти Лиляна:
„Не всичко е пари, приятелю,
не всичко е пари!“
Та и аз в същия дух ще ти пея. Ще ти дам пример със САЩ и продаването на Приус. Това е държавата след Япония с най-много продадени Приуси. Хората си имат пари, кризата отмина, могат да продължат да си карат камионите, но все повече купуват ли купуват тази кола. Чак не могат да им насмогнат на търсенето, въпреки, че е и по-скъпа, като цена. Хората там започват все по-практично да гледат на нещата, мисля. А между другото Приус точно за Европа се е утрепал. Старият континент е много гъсто населена територия, има страшно много населени места и точно тук на тази кола ще се разгърнат най-добре положителни те характеристики. Да но европееца е консервативен човек и националист, трудно се променя, а и все още битува приказката, че „от немското по-убаво и здраво нема“. хАмериканците ме кефят в това, че са отворени хора и избират не американското щото видите ли било американско, а избират независимо, без скрупули, че било японско и японците са им били противник през ВСВ. В последно време и немските марки бележат ръст там. За корейците да не говорим. На това му викам независим пазар на който нека най-добрите да продават. А в Европа, какво, хакват яки акцизи на колите произведени извън Европа и ги правят по изкуствен начин неконкурентноспособни, заради напомпаната цена. С горивата е същата работа, ама това е тема на друг разговор. В САЩ си карат най-добрите коли на смешни цени и смешна цена на горивото, а ние тук националистите защитавайки европейското ще пълним гушите на правителствата, които ни скубят за всяко нещо. Петрола на международните пазари е на една цена както за Европа, така и за САЩ, ама я вижте къде колко е цената на дребно. А за колите? Едино БМВ примерно каква му е цената в Европа и каква е в САЩ? Цакат ни много яко за съжаление... guns.gif

Аватар
Toyko

Мнение от Toyko » 19 Окт 2012 11:04

prius 3 написа:slowtraveler, имаше една песен на баба ти Лиляна:
„Не всичко е пари, приятелю,
не всичко е пари!“
Та и аз в същия дух ще ти пея. Ще ти дам пример със САЩ и продаването на Приус. ........
Имам само един въпрос - колко км годишно караш с тая кола? Защото аз не карам много и би било неоправдано да дам 15 бона повече за нея - кога ще си ги избия ? Па макар и само с ток да беше? Аз дизела го взех с 1500 по-скъп от съответния бензин и тия пари ще си ги избия едвам за две години.

PESHO OT MARS

Мнение от PESHO OT MARS » 19 Окт 2012 11:29

slowtraveler написа:Доколкото знам при Тойота се сменят и отделни елементи от батерията...

И са решили на какво тегло и цена да се спрат...
Иначе за другото съм съгласен:За България една електричка за из града (защо си мислиш, че само в София се карат автомобили и има полза от електромобили?!) и едно комби за извънградско (до морето някои можем да си отидем и с електромобила, че дори и пеш) и си готов :thumbsup:
Не теглото е проблема а в това колко от "капацитета" на батерията се използва. При Приус 1 това бяха 10%, идеята беше че и тотално умряла батерия да е за автомобила същата като чисто новата (за електрониката на автомобила) и гаранцията да я "покрива". И то затова пробега на електричество само беше 2 км. което е едно голямо нищо. Можеха спокойно да вдигнат този пробег на около 15-20 км. и тогава щяха да направят безсмислени дори електромобилите за къси разстояния. Ма какво разбирам аз като тук има хора ставайки сутрин от леглото удрят три пъти челото в земята пред брошурата на Приус.
ex Toyota Carina E 2.0/16V AUTOMATIC
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 19 Окт 2012 11:37

@Toyko,
Около 30 000 км на година. Аз обаче не съм е взел да избивам абсолютно нищо и изобщо не правя никакви сметки след колко години ще избия еди какво си. Казвал съм го и друг път, че просто колата страшно много ме кефи. Невероятно удобна, много по-удобни седалки от БМВ 5 да речем, универсална във всяко едно отношение, много екстри, безстепенен автоматик, който е едно невероятно бижу, особено в градска среда. Става за града, става да е караш и на дълго. Доста приличен багажник, много добра динамика(от 0 до 60 км/ч особено), а икономията на гориво е като бонус, към всичките положителни неща, но в никакъв случай не е бил решаващ при избора. Евтина поддръжка(само консумативи и по-евтино обслужване от конвенционалните автомобили), много надеждна(доказано) и дай боже винаги да е така. Към всички бонуси прибавям и смешно ниския данък, който плащам и ще плащам занапред, автомобила ще бъде актуален от екологична гледна точка още доста време и май нещата си идват на мястото с толкова много положителни неща. Това е от моята камбанария. Има хора, които са на друго мнение и те за себе си сигурно ще са прави. smile.gif

Публикувай отговор