регламентиране на аларми, полицай и др???

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
Toyko

регламентиране на аларми, полицай и др???

Мнение от Toyko » 16 Окт 2012 14:10

Имам два въпроса :)

1. Да знаете дали има наредба или член в закона против водачи/собственици, които причиняват извънреден шум с развалената си аларма :) ? Кой прилага това?
2. Малко по-сериозен проблем - кой регламентира легнали полицаи и къде са описани правилата за поставянето им, кой орган може да се сезира и на кого и каква отговорност се търси при неправилно поставяне ?

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Re: регламентиране на аларми, полицай и др???

Мнение от Kiki » 18 Окт 2012 12:37

Toyko написа: кой регламентира легнали полицаи и къде са описани правилата за поставянето им, кой орган може да се сезира и на кого и каква отговорност се търси при неправилно поставяне ?
Това и мен живо ме интересува.
Ако има някой компетентен, моля за пояснение по въпроса.
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!

Аватар
Toyko

Мнение от Toyko » 19 Окт 2012 10:57

Значи за първото доколкото знам може да се състави акт, но кел файда ако кола ви пищи два дни пред блока както ни се е случвало и накрая изнудихме полицията да се обади на роднина на собственика. А аз бих предложил просто един наказателен паркинг - паяка - 300 лева и повече няма да пищи. Не знам защо са тия аларми като колата примерно дори няма каско? Или може би крадците, които успяват да откраднат последни модели електронно блокирани коли за "60 секунди"(всъщност съм чувал че е 4 пъти по малко) ще се затруднят с 20 годишна кола?

За второто има някаква нова наредба, която не знам обнародвана ли е?? Не мога да я намеря, освен това май може да сезираш пътна инспекция и разни други ?? Никой ли не знае тук? Някой ако прави пътища трябва да знае :)

stst68

Мнение от stst68 » 19 Окт 2012 18:29

Toyko написа:Имам два въпроса :)

.....................................
2. Малко по-сериозен проблем - кой регламентира легнали полицаи и къде са описани правилата за поставянето им, кой орган може да се сезира и на кого и каква отговорност се търси при неправилно поставяне ?
http://www.mrrb.government.bg/index.php ... e=7&id=522

Аватар
Toyko

Мнение от Toyko » 20 Окт 2012 18:17

stst68 написа:
Toyko написа:Имам два въпроса :)

.....................................
http://www.mrrb.government.bg/index.php ... e=7&id=522
евала мерси :)

Публикувай отговор