Проблем с повишаване оборотите на Yaris

dante68

Проблем с повишаване оборотите на Yaris

Мнение от dante68 » 11 Окт 2012 08:54

Проблемът се изразява в следното: оборотите на празен ход се повишават леко когато вентилатора на парното поработи малко. Това става обаче след като примерно съм бил в движение или ако вдигна оборотите на двигателя на място. Отпускам педала на газта и не се връщат до номинала за празен ход, а са леко завишени. Щом обаче изключа парното, оборотите сами си падат до нормалните стойности. От скоро имам Yaris-a и нямам представа дали така съм я купил или сега се е получило. Един познат ми каза, че при завишаване на ел. консумацията би могло да ми вдига оборотите автоматично, за да не пада акумулатора, но не съм сигурен колко е вярно. Ако някой е запознат ще съм му благодарен за информация по въпроса.

Аватар
lederman
Получена  благодарност: 1 път

Re: Проблем с повишаване оборотите на Yaris

Мнение от lederman » 11 Окт 2012 09:26

парно или климатик ?
При моя Авенсис, когато се включва компресора на климатика и колата е на минимални обороти, те се променят от 800 на 1000 и така си мърдат когато трябва. Това е направено за да се осигури енергията необходима на климатика за да работи. Нормално е.
Поздрави :thumbsup:
T25 2AD-FTV /2007
Началната грамотност, е овладяване на четенето и писането в едно с разбиране на смисъла на написаното.
В процеса на писане се цели оформяне на съдържанието за постигане на определена комуникативна цел.

dante68

Мнение от dante68 » 11 Окт 2012 11:24

И при двете. Акумулаторът е чисто нов, проблема го има и при студен и при загрял двигател.

Аватар
lederman

Мнение от lederman » 11 Окт 2012 11:37

не е проблем :) не се притеснявай :)
T25 2AD-FTV /2007
Началната грамотност, е овладяване на четенето и писането в едно с разбиране на смисъла на написаното.
В процеса на писане се цели оформяне на съдържанието за постигане на определена комуникативна цел.

dante68

Мнение от dante68 » 11 Окт 2012 11:49

Аби ли могъл да ми обясниш на какво се дължи, ако не те затруднява?

Аватар
lederman

Мнение от lederman » 11 Окт 2012 11:54

по горе се опитах :)
Причината, е че когато се включват допълнителни, големи консуматори, е необходима допълнителна енергия. В тези моменти ECU-то на автомобила вдига оборотите за да осигури тази енергия.
T25 2AD-FTV /2007

dante68

Мнение от dante68 » 11 Окт 2012 12:06

Дано да е така, защото когато изключа за секунда парното, съответно оборотите на празен ход падат и щом пак го включа те не се вдигат, но дам ли газ (повиша оборотите) резултата отново е същия.

Аватар
lederman

Мнение от lederman » 11 Окт 2012 12:40

Ако все пак те притеснява, мини през сервиз. Аз ти разказвам за общия случай, но дори не съм поглеждал колата ти, но по описанието ти много прилича на стандартното поведение.
T25 2AD-FTV /2007

Публикувай отговор