EGR vakuum modulator на рав4 98г.?
EGR vakuum modulator на рав4 98г.?
Колеги как да проверя дали вакум модулатора ми е наред или нещо се е здухал.Значи има Q P R портове незнам как е на български,в западните форуми казват да затворя порт P и R с пръст и да духам през Q и ако излиза свободно въздух през филтъра който е под капачката ,значи всичко е наред.Некъде обаче не прочетох какво се случва ако духаш от този порт който е от доло,при мен като го пробвам излиза въздух свободно някаде,до колкото знам между този порт и другите които са отгорое има мембрана която би трябвало да създава налягане или да отваря някой клапан вътре.При мен преминава въздух през тази мембрана ,та дали така трябва да е или вакум модулатора си е заминл.А даже при мен един от портовете P като подам въздух през него не преминава въздух,така ли трябва да е? Много хора пишат че ЕГР системата не влияе на работата на двигатела по никакъв начин.В книгите пише че ако тази система работи нормално колата е по икономична,в момента моята е с доста висок разход 14 извън града газ.Когато сложих газовата преди 7000км с 25л газ минавах 240км ,а сега с 26л газ успях да мина 190км.Когато си я карах на бензин разхода беше 10 извън града и 12 в града.
Re: EGR vakuum modulator на рав4 98г.?
Аз пробвах и изолирах ЕГР-то да не работи и се промени към по-лошо. По-спъната беше колата на газ LPG. Не мога да си го обясня. Най-вероятно проблема ти е в АГУ-то , а и на бензин ти е ОК.
Авенсис 3S-FE
[quote="ceko26"]Аз пробвах и изолирах ЕГР-то да не работи и се промени към по-лошо. По-спъната беше колата на газ LPG. Не мога да си го обясня. Най-вероятно проблема ти е в АГУ-то , а и на бензин ти е ОК.[/quo
Колега не съм съвсем убеден, че сега вече и на бензин не е висок разхода. Не съм я карал на бензин от март месец и как да я карам с тези цени на бензина (на бензин карам сутрин докато прехвърли и понякога когато блокират оборотите за проба дали и на бензин го прави ,да не обвинявам напразно газовата) .Обаче проблема е общ и на бензин и на газ.Понякога оборотите не се връщат в нормалните си граници а задържат на 1200.Днес ми направи впечатление кага се случва това,когато излезна на прав участак и трябва поне 10км да съм минал без да съм спирал и тръгвал,веднага при първото спиране оборотите не падат,трябва да я покарам така няколко светофара и чак тогава си падат на 750 оборота, с вклучени светлини 800 оборота.Преди 10000 км ми чистиха в тмауто дросела,но или не са го почистили добре или наистина вакум модулатора имам някаква роля за правилната работа в ниските обороти.Някаде в западните форуми ми попадна бегло за евентулален проблем от него.Та от там тръгна и проверих модулатора ,ама май наистина е здал багажа.В едно клипче в ytube разфасоваха един модулатор и мембраната беше пробита,щом и моята не държи вакум май и аз съм със същия проблем,но искам още мнения.Интересното е ,че чек енджина не свети за проблем ,а би трябвало така пише в книгите.Днес купих спрей за почистване на дросели и утре отварям дросела и ще видим дали ще има ефект от почистването.Влезне ли в режим на високите обороти без значение е ,дали е на бензин или на газ.Прерових авто моргите за проба преди да се изръсвам за нов модулатор,ама за жалост за равчета няма никакви части там.
Колега не съм съвсем убеден, че сега вече и на бензин не е висок разхода. Не съм я карал на бензин от март месец и как да я карам с тези цени на бензина (на бензин карам сутрин докато прехвърли и понякога когато блокират оборотите за проба дали и на бензин го прави ,да не обвинявам напразно газовата) .Обаче проблема е общ и на бензин и на газ.Понякога оборотите не се връщат в нормалните си граници а задържат на 1200.Днес ми направи впечатление кага се случва това,когато излезна на прав участак и трябва поне 10км да съм минал без да съм спирал и тръгвал,веднага при първото спиране оборотите не падат,трябва да я покарам така няколко светофара и чак тогава си падат на 750 оборота, с вклучени светлини 800 оборота.Преди 10000 км ми чистиха в тмауто дросела,но или не са го почистили добре или наистина вакум модулатора имам някаква роля за правилната работа в ниските обороти.Някаде в западните форуми ми попадна бегло за евентулален проблем от него.Та от там тръгна и проверих модулатора ,ама май наистина е здал багажа.В едно клипче в ytube разфасоваха един модулатор и мембраната беше пробита,щом и моята не държи вакум май и аз съм със същия проблем,но искам още мнения.Интересното е ,че чек енджина не свети за проблем ,а би трябвало така пише в книгите.Днес купих спрей за почистване на дросели и утре отварям дросела и ще видим дали ще има ефект от почистването.Влезне ли в режим на високите обороти без значение е ,дали е на бензин или на газ.Прерових авто моргите за проба преди да се изръсвам за нов модулатор,ама за жалост за равчета няма никакви части там.
Виж http://www.toyodiy.com/parts/p_E_199806 ... _2211.html VALVE ASSY, IDLE SPEED CONTROL(FOR THLOTTLE BODY) ти регулира оборотите според ЕКУ-то. Мисля че сме с еднакви двигатели 3s-fe може да се видим да провериш дали се държи по-същия начин вакума.
Авенсис 3S-FE
Колега мерси за отзивчивоста ще се възползвам ,дай си координати да се свържа с теб.иначе чистих дросела ,меко казано беше затлачен от сажди и иглата за празните оборати заклинваше в отворено положение не стигна един флакон от 500мл.В момента оборотите се нормализираха.Не го прави проблема за сега.Другото което направих ,затапих модулатора и си върнах маркуча да не вкарва изгорели газове ,защото видимо дросела беше опушен.изгорелите газове рециркулират но не от дросела.Така че почти съм убеден че мембраната е заминала ,но една проба с твоя модулатор ще даде вече пълна картина на проблема.ceko26 написа:Виж http://www.toyodiy.com/parts/p_E_199806 ... _2211.html VALVE ASSY, IDLE SPEED CONTROL(FOR THLOTTLE BODY) ти регулира оборотите според ЕКУ-то. Мисля че сме с еднакви двигатели 3s-fe може да се видим да провериш дали се държи по-същия начин вакума.