Лагер-главина на Авенсис 1

Аватар
ceco_79

Лагер-главина на Авенсис 1

Мнение от ceco_79 » 03 Окт 2012 15:18

Здравейте колеги,интересува ме някой има ли идея,дали задният лагер в главината може да се смени само той,или трябва цялата главина да се сменя???Става въпрос за Авенсис 99г. 1,6/16 клапана-110 коня,седан с барабани отзад unsure.gif

Аватар
ceco_79

Re: Лагер-главина на Авенсис 1

Мнение от ceco_79 » 03 Окт 2012 18:08

Хайде де колеги,дайте да разчупим темата,че не ми се сваля пак ей така безцелно само да меря? cool.gif

ceko26

Мнение от ceko26 » 03 Окт 2012 20:03

Gлавината беше около 50-60лв. и капсулована не се разглобява.
Авенсис 3S-FE

RABATA

Мнение от RABATA » 03 Окт 2012 21:53

ceko26 написа:Gлавината беше около 50-60лв. и капсулована не се разглобява.
Главината е 120 лева с 35 процента отстъпка, за кола със ABS/със гривна за датчика на АБС-а/.За кола без ABS не знам каква е цената. Разглобява се. Ама като я разглобиш, най много да се опиташ да натегнеш гайката малко, с надежда да спре да ручи. Нищо друго не можеш да направиш.

Аватар
Petar

Мнение от Petar » 04 Окт 2012 00:22

Отзаде сие лагер главина едно и мисля че почти е невъзможно дая разглобиш пък и дори по някакъв начин я разглобиш трудно ще можеш нещо да отремонтираш

Аватар
ceco_79

Мнение от ceco_79 » 04 Окт 2012 12:11

Да,с АБС е,но видях гривна със шпленд,като на карето,та си мисля,ако се свали гайката дали не може да се избие лагера и да се метне друг,ако го имаме,като нормален лагер по магазините??? wink.gif

RABATA написа:
Главината е 120 лева с 35 процента отстъпка, за кола със ABS/със гривна за датчика на АБС-а/.За кола без ABS не знам каква е цената. Разглобява се. Ама като я разглобиш, най много да се опиташ да натегнеш гайката малко, с надежда да спре да ручи. Нищо друго не можеш да направиш.

mirott
Благодарил/а: 15 пъти
Получена  благодарност: 19 пъти

Мнение от mirott » 04 Окт 2012 13:43

Ами пробвай! Аз така бих постъпил. И после ще кажа тук какво е станало. Най-лесно е да заметнеш някакви пари на вятъра, ако са налични... biggrin.gif !

Аватар
ceco_79

Мнение от ceco_79 » 04 Окт 2012 14:00

Точно за това става на въпрос,когато свалях главините бях пред блока и нямах много време да се мажа,но определено ще го направя в по-благоприятни условия без да бързам и т.н.На мен идеята ми беше дали някой е правил подобно нещо,което аз замислям,вместо да се дават 135-180 лв. при положение,че тази операция не е кой-знае каква трудност wink.gif .А на мен лично много слабо се усеща виене и не съм на зор cool.gif

Ще споделя един опит преди години,когато карах Honda Civic 3-та ген. почна да се опитва да вие заден лагер,и свалих капачките и на двата барабана и смесих масло и грес-бам вътре и затворих!Колата до последно забрави за виене и всичко...... tooth.gif

Аватар
ceco_79

Мнение от ceco_79 » 04 Окт 2012 14:06

Моята не е капсулована и не е 50-60 лв. wink.gif

Аватар
ceco_79

Мнение от ceco_79 » 04 Окт 2012 14:12

Колега ти свалял ли си главината,за да знаеш какво е "отзаде" и технически имаш ли идея за какво става на въпрос,или си го чул в някой сервиз,понеже аз смея да твърдя,че имам доста познания и опит и не са ми чужди нещата wink.gif :whistle:

Petar написа:Отзаде сие лагер главина едно и мисля че почти е невъзможно дая разглобиш пък и дори по някакъв начин я разглобиш трудно ще можеш нещо да отремонтираш

Аватар
martod

Мнение от martod » 04 Окт 2012 15:24

ceco_79 написа:Колега ти свалял ли си главината,за да знаеш какво е "отзаде" и технически имаш ли идея за какво става на въпрос,или си го чул в някой сервиз,понеже аз смея да твърдя,че имам доста познания и опит и не са ми чужди нещата wink.gif :whistle:

Ми щом имаш познания, хващай греста и маслото пак и смесвай и наливай biggrin.gif защо пускаш тема ?
И без това друго не можеш да направиш, защото лагера не е капсулован, но е неразглобяем . Или му баеш там с маслата, или си вземаш друг лагер и го сменяш ..
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....

Аватар
ceco_79

Мнение от ceco_79 » 04 Окт 2012 15:50

martod написа:
ceco_79 написа:Колега ти свалял ли си главината,за да знаеш какво е "отзаде" и технически имаш ли идея за какво става на въпрос,или си го чул в някой сервиз,понеже аз смея да твърдя,че имам доста познания и опит и не са ми чужди нещата wink.gif :whistle:

Ми щом имаш познания, хващай греста и маслото пак и смесвай и наливай biggrin.gif защо пускаш тема ?
И без това друго не можеш да направиш, защото лагера не е капсулован, но е неразглобяем . Или му баеш там с маслата, или си вземаш друг лагер и го сменяш ..

Не ми трябва да е "разглобяем" лагера,а дали може да се избие и да се сложи нов лагер "колега",а това с маслото съм го правил на лагер,който не е комплект с главина и няма АБС,при което разликата Ти кажи каква е,понеже си "Умчо" и не ми казвай дали ще пускам тема,или не!!!Ако някой е пробвал подобна идея и се е получило нещо моля да сподели,ако не shutup.gif shutup.gif shutup.gif

mirott

Мнение от mirott » 04 Окт 2012 16:14

Нали ти казах-пробвай и после пиши. Стана ясно, че освен отговори "не става, ама не съм сигурен" или "купи си ново и не пускай теми" няма да получиш други! Що ме караш сега на мойта ( уж ) здрава да го правя та да ти кавам после...Аз съм сменял само лагер на капсулована лагер-главина, ама тази не я знам как е. Щом казваш, че се и разглобява, значи сигурно е лесно.

Аватар
ceco_79

Мнение от ceco_79 » 04 Окт 2012 16:42

mirott написа:Нали ти казах-пробвай и после пиши. Стана ясно, че освен отговори "не става, ама не съм сигурен" или "купи си ново и не пускай теми" няма да получиш други! Що ме караш сега на мойта ( уж ) здрава да го правя та да ти кавам после...Аз съм сменял само лагер на капсулована лагер-главина, ама тази не я знам как е. Щом казваш, че се и разглобява, значи сигурно е лесно.

Колега,та нали това е идеята,някой с опит в това начинание да сподели,а не разни филмари да ми пишат глупости на търкалета,само и само да им се пълни % в темите!!! wacko.gif

mirott

Мнение от mirott » 04 Окт 2012 16:45

E явно няма. Викай неволята... biggrin.gif

Публикувай отговор