В Ауди форума май имаше сравнение на Авенсис и Ауди
Карал съм Ауди (но 6-та серия куатро, нова 2005 г. беше ) по същото време и Авенсис 1.8, а сега и 2.2 дизел. Не искам да правя сравнение с Аудито. Няма база за сравнение ...
Иначе Авенсиса се сглобява само в Англия. Двигателя и ск.кутия в Полша, останалите части пристигат от цял свят. Това са заводи на Тойота и би трябвало качеството да е такова, каквото е навсякъде. Тойота имат строги принципи за контрол на качеството. Друг е въпроса за отделни модели какви части и материали се влагат - но това важи за всички автомобилостроители.
Както при всяка техника, така и тук може да има проблеми. Аз лично имах проблем с рейката. Отстраниха го гаранционно (по уверение на ТМ Ауто няма проблем, но мен лекото припукване ме дразнеше). Останалите неща са ОК. Колата е икономична, добре обезшумена, комфортна, както и мощна. Скоростите без 1-ва влизат добре (1-ва в комбинация с 6 степенна кутия е малко "куца" докато загрее маслото ... но това не е проблем). Това е автомобил флагман на Тойота за Европа между лимузините но си остава в клас 'upper medium". Така, че ако очакваш да вози като Ауди 6, БМВ 7, или Е класа - няма как !
Колата е много удобен семеен седан и предлага необходимите технически и интериорни екстри (в зависимост от изпълнението!). Може би е добре д асе търси модел от 2005година, т.е когато някои от "детските болести са отстранени".
Успех !