Внимавайте с каско в Алианц!!!
Внимавайте с каско в Алианц!!!
Колеги,внимавайте при сключване на автокаско в Алианц,защото имат една шибана точка 16.13 от общите условия ,в която пише че основание за отказ за обезщетение са и снимките при сключване на застраховката.При настъпване на щета гледат снимките и ако например накой ви е ожулил калника и в полицата не пише нищо за калника при сключване на застрховката,ти вадят снимките,посочват ти една шибана точка която може на фотошоп да се направи за 5 мин. и ти отказват обезщетение.С мене се случи същото нещо,но за вратата.Най голямото им издевателство беше ,че за да заведа щета ме накараха да платя спестената премия и после ми обявиха че нищо нама да платят.Получих и писмен отказ.Така излезе,че ако не бях завел щета нямаше да се вътря да платя още пари за да ми кажат в преносен смисъл "ДУХАЙ ГО!" Четох и в други форуми за точно същия механизъм за прецакване от страна на Алианц ..
Toyota Corolla 1.4 VVT-I made in Japan!
- LEXUS
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Re: Внимавайте с каско в Алианц!!!
Това със снимките мисля,че е при всички застрахователи. Всяка година снимат колата. Ако примерно си имал драскотина, тя е снимана и описана, за да не можеш след това да искаш да ти изплащат за нея,защото драскотината е резултат преди да сключиш действащата застраховка.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN
Ами като са видчли драскотина защо не я пишат в полицата като например дясна врата боя частично,или ако има вдлъбнатина на вратата без да е нарушена боята-врата 1(лека),както ги описват в Алианц!При мен за вратата нищо не пише и снимката е спорна.Аз на нея нищо не видях.Това със снимките е много субективно и субекта е страната която има интерес да не изплаща.
Toyota Corolla 1.4 VVT-I made in Japan!
-
- Автомобил: служебен
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 91 пъти
Всичките са от едно котило!
Мен ме прецакаха по подобен начин в Лев Инс.
А иначе имат претенции да си поемаме сами щети до 200лв. Това предложение беше публикувано в съботния "24 часа" в интервюто на шефа на Армеец. Тогава всичките повреди ще бъдат до 200лв. и ще си прибират цялата застрахователна премия! Такава била практиката в Европа!
Аз мисля да му направя контра-предложение. Например да отиде да застрахова в Европа! Ама няма да му мине номера с тези методи.
Като капак масово въвеждат бонус-малус системата, която за нас в този случай ще е само малус. Демек - ако имаш определен брой щети през годината, на следващата ще ти вдигнат застрахователната премия.
В Европа даже алармите са забранени на някои места, а някои застрахователи у нас искат втора нефабрична+имобилайзер и GPS точно от определена фирма. Иначе - няма Каско.
Мен ме прецакаха по подобен начин в Лев Инс.

А иначе имат претенции да си поемаме сами щети до 200лв. Това предложение беше публикувано в съботния "24 часа" в интервюто на шефа на Армеец. Тогава всичките повреди ще бъдат до 200лв. и ще си прибират цялата застрахователна премия! Такава била практиката в Европа!
Аз мисля да му направя контра-предложение. Например да отиде да застрахова в Европа! Ама няма да му мине номера с тези методи.
Като капак масово въвеждат бонус-малус системата, която за нас в този случай ще е само малус. Демек - ако имаш определен брой щети през годината, на следващата ще ти вдигнат застрахователната премия.
В Европа даже алармите са забранени на някои места, а някои застрахователи у нас искат втора нефабрична+имобилайзер и GPS точно от определена фирма. Иначе - няма Каско.
Според мен ако в протокола за каското няма описано (с думи) че има дефект или одраскване някъде, то нямат право да си заядат за каквато и да е следа. Да не говорим че фотоапаратите им са такива боклуци че аз сигурно преди 5 години имах по модерен. Дефект в снимката също е възможен, например малък косъм на обектива може да изглежда като сериозна драскотина. Препоръчвам ти да ги питаш защо при положение че няма описана драскотина в протокола се оправдават с някаква си снимка.
TOYOTA AVENSIS 2.0 VVT-I D4