Дневни светлини за Toyota - DRL модули,схеми,LED светлини...
Re: Дневни светлини
Забравил съм да напиша Тойота Ланд крузер 120 - 2003г. Ключа за светлините е на волана т.е. с лостче, което се завърта.
Моята доработка работи така: Десет-петнадесет секунди след подаване на сигнал от контактния ключ се включват единствено и само късите. При включване на дългите схемата се елиминира. Цената на елементите е около десетина лева. Монтажът отнема около половин час (в това число изработката на схемата). Колата е Ярис Версо 2002 без модул за дневни светлини. След като монтирах се сетих, че ще бъде по-добре, ако фотореле включва габаритите. Другият недостатък (осъзнат в практиката) е: не съм предвидил възможността да се изключва схемата. Не че е трудно и скъпо. Трябват още седем осем лева и още половин час работа за избягване на недостатъците 

Благодаря Vesko! Малко по-ясно е сега, имате ли представа къде може да са тези релета?
Някой може ли да ме светне- имало енергоспестяващи крушки за фарове, не диодни - стори ми се доста странно..макар че идеята ми хареса , да карам с 10 вата вместо с 55.
Honda cr-v III I-CTDI, 2008 г., Avensis 1 Wagon (T22) 2.0 D-4D,2000 г.
Според мен все пак става въпрос за диодни крушки, които едва ли ще могат да светят вечерно време колкото нормална крушка от 55 вата. А ако идеята е да се спести гориво, според мен ефектът ще е нулев, защото ако е така разхода на колите с ксенон ще е по-малък от тези с Н7 или с Н4 (35вата срещу 55)
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 95 пъти
- Получена благодарност: 175 пъти
Май говорите за крушки с удължен живот и леко намалена консумация - http://www.osram.com.sg/osram_sg/Consum ... index.html. 

Тези Осрам са за фарове през деня, не знам как ще се държат вечер, идеята ми е не да спестя гориво, а за по-дълъг живот на крушките, не ми се сменят през месец -два..
Honda cr-v III I-CTDI, 2008 г., Avensis 1 Wagon (T22) 2.0 D-4D,2000 г.
- Akima
Тези крушки за направени за страни,които имат ДРЛ закон - карането на фарове през деня на къси светлини, както е в България води до увеличено/ускорено износване на крушките.
Този модел е направен именно да е по издържлив при постоянна консумация.
На моите Nightbreaker-и са им "тънки" жичките/с цел да светят по-ярко/ и има случаи при влизане в дупки да се къса/буквално/ - тези @Day трябва да са с една идея по-дебели и да носят повече на бои.
П.С.Айде,че е ракиено време вече.
Този модел е направен именно да е по издържлив при постоянна консумация.
На моите Nightbreaker-и са им "тънки" жичките/с цел да светят по-ярко/ и има случаи при влизане в дупки да се къса/буквално/ - тези @Day трябва да са с една идея по-дебели и да носят повече на бои.
П.С.Айде,че е ракиено време вече.

- bobi700402
Извинявайте,бихте ли ми казали кой са най изгодни като цена :ДРЛ или ЛЕД. И от къде мога да си закупия тези светлини?
(Мерси Предварително)

Toyota Corolla E11 1.6 ''99''
Toyota Carina 2.0TD"97''
Toyota Corolla Е10 2.0D"95''
Toyota Carina 2.0TD"97''
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
[quote="Akima"]Тези крушки за направени за страни,които имат ДРЛ закон - карането на фарове през деня на къси светлини, както е в България води до увеличено/ускорено износване на крушките.
Този модел е направен именно да е по издържлив при постоянна консумация.[quote]
Ако разгледате по-подробно сайта ще видите, че това е цяла продуктова гама (не само крушки за фаровете), защото при включени къси светят и един куп крушки в купето и отзад на автомобила.
Аз поставих на LED на Осрам и за сега съм много доволен!
http://www.osram.com/osram_com/products ... /index.jsp
Този модел е направен именно да е по издържлив при постоянна консумация.[quote]
Ако разгледате по-подробно сайта ще видите, че това е цяла продуктова гама (не само крушки за фаровете), защото при включени къси светят и един куп крушки в купето и отзад на автомобила.
Аз поставих на LED на Осрам и за сега съм много доволен!
http://www.osram.com/osram_com/products ... /index.jsp
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
- Akima
- zi_zi_top
Изрязах капаците в бронята, които са на мястото на фаровете за мъгла и на тях съм ги монтирал. В упътването има шаблони за дупките и това много улесни задачата. Стана много добре и всички са на мнение, че даже се е подобрила визията на предницата. Като имам време ще я снимам. 

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
- bobi700402
От къде ги купи тези Осрами,от интернет или от магазин. И каква им е цената 

Toyota Corolla E11 1.6 ''99''
Toyota Carina 2.0TD"97''
Toyota Carina 2.0TD"97''
- zi_zi_top
От Ауто + ги купих, а за цената по-добре не питай, защото още я преглъщам - 298 лв. Все пак много ме кефят и това компенсира харчалъка. Светят много хубаво - ярко и хомогенно, стартират се сами след запалване на ДВГ и достигане на 13,3 В, гаснат сами след загасване на ДВГ. При включване на основните светлини се намалява яркостта им на 50% и не заслепяват нощем. Точно както са фабричните LED DRL на премиум моделите.
Но са цифра...
Но са цифра...
Честито колега! Страхотно изглеждат, качи и някоя снимка, да видим как стоят на автомобила и да разберем каква наслада могат да донесат 300 лв. в днешно времеzi_zi_top написа:От Ауто + ги купих, а за цената по-добре не питай, защото още я преглъщам - 298 лв. Все пак много ме кефят и това компенсира харчалъка. Светят много хубаво - ярко и хомогенно, стартират се сами след запалване на ДВГ и достигане на 13,3 В, гаснат сами след загасване на ДВГ. При включване на основните светлини се намалява яркостта им на 50% и не заслепяват нощем. Точно както са фабричните LED DRL на премиум моделите.
Но са цифра...