Иридиеви или обикновенни свещи за РАВ 4 2002г на газ
Иридиеви или обикновенни свещи за РАВ 4 2002г на газ
Здравейте ,карам РАВ 4 2,0vvt 150кс с газов инжекцион ,обслужил съм колата масла филтри ремък водна помпа масло на скорости и т.н.Смених и свещите -в газ сервиза ми казаха да не слагам иридиеви а обикновенни NJK защото колата била на газ и свещите било хубаво да са такива и да се сменят на 20000 км.Кажете ми моля ви това правилно ли е да карам с тези свещи или да си купя нови иридиеви.Колата си върви добре с тези обикновенните ,но искам компетентно мнение и съвет.Струва ми се че коата започна да харчи повече и дали е възможно да е от това.Незнам колко газ е нормално градско да харчи този двигател ако е автоматик
Re: Иридиеви или обикновенни свещи за РАВ 4 2002г на газ
Иридиевите стават и за газ, може би сервиза са имали предвид че са по-скъпи. И аз бях (и съм) пред същата дилема, взех си обикновени едноелектродни DENSO за по 5лв, но още не съм ги сложил. Ще следя развитието на тази тема преди да реша дали да ги слагам тия "новите". Иначе оригиналните ми иридиеви гонят 50лв бройката тук, кой ще ги купи?
Относно разходът - книгите казват +15% спрямо бензиновия в литри, но това е при равни други условия. Ако разходът ти не се завиши с 10-тина процента поне, значи уредбата е лошо настроена и дава бедна смес, което е хубаво за икономията, но зле за двигателя.
При мен вървеше повече, отколкото на бензин, и разхода беше към +30%. Със сигурност съм се отпуснал да натискам малко повече, но не много. Ходих да я побутнат и предстои да засичам как е.
Важното е да е така настроена, че да не измества режима на бензиновия компютър - ако това стана, ще почнат проблеми с паленето, празния ход, грешки за бедна смес, (клапаните не дай боже) и т.н. Добрите майстори би трябвало да проверяват така настройките - чрез гледане на fuel trim параметрите на през диагностиката (OBD) на колата. Преди години се знаеше, че газовата най-добре се настройва на газ-анализатор. Сега колите го имат вътре с тия N-броя ламбда сонди, така че от диагностиката може да се види достатъчно добре.
Относно разходът - книгите казват +15% спрямо бензиновия в литри, но това е при равни други условия. Ако разходът ти не се завиши с 10-тина процента поне, значи уредбата е лошо настроена и дава бедна смес, което е хубаво за икономията, но зле за двигателя.
При мен вървеше повече, отколкото на бензин, и разхода беше към +30%. Със сигурност съм се отпуснал да натискам малко повече, но не много. Ходих да я побутнат и предстои да засичам как е.
Важното е да е така настроена, че да не измества режима на бензиновия компютър - ако това стана, ще почнат проблеми с паленето, празния ход, грешки за бедна смес, (клапаните не дай боже) и т.н. Добрите майстори би трябвало да проверяват така настройките - чрез гледане на fuel trim параметрите на през диагностиката (OBD) на колата. Преди години се знаеше, че газовата най-добре се настройва на газ-анализатор. Сега колите го имат вътре с тия N-броя ламбда сонди, така че от диагностиката може да се види достатъчно добре.
Убаво еФтино нема!
Баси! И тия почнали да правят боклуци !!!(Специален поздрав за Тойота във връзка с "чудния" 1ZZ-FE)
Вече и на газ ...
Баси! И тия почнали да правят боклуци !!!(Специален поздрав за Тойота във връзка с "чудния" 1ZZ-FE)
Вече и на газ ...
Здравейте,поръчах свещи NGK BKR6EIX LPG препоръчаха ми ги и казаха че са най-добрите за газ.Дано да е така защото цената на 1 свещ е 36 лева.Ще ви кажа резултата като ги сложа.
Здравейте,сложих тези свещи за газ които са.Действително има по голям ряз колата като и дадеш газ пък за разхода ще видиме.Ще пиша пак
Струва ми се добра цената (в DE ги гледам по 16евра). Замислям се и аз да ги пробвам. Откъде ги взе?
Убаво еФтино нема!
Вече и на газ ...
Вече и на газ ...
Нещо не ми харесва как върви колата с тези свещи NGK BKR6EIX LPG.Ако искаш ще реша до няколко дни какво да правя и може да ти ги продам за по 30 лева бройката.Карано е с тях не повече от 200 километра.намерих къде ми е грешката на мен ми трябват BKR6EIX-11 или IFR6T-11 има разлика в електродите
Kak разбра че не ти харесват след като писа, че има повече ряз?
Авенсис 3S-FE
От начало да но после като я покарах извън градско не можа да вдигне повече от 120 и започна да мени оборотите на място и държеше много ниски обороти и вече като я закарах да и направят диагностика майсторите ми казаха че тези свещи не са за мен
В книгата на колата в последните страници пише точно моделите на свещите... ако я нямаш може да я изтеглиш в РДФ формат. Мисля, че са денсо от 5лв.
Последно промяна от saho на 26 Сеп 2012 15:38, променено общо 1 път.
Toyota Corolla E12 2006 1.4 vvti 2006 FOBOS
Toyota Avensis T25 1.8 vvti 2008
Toyota Avensis T25 1.8 vvti 2008
сложих си вече свещите които трябват NGK IFR6T11 .сега всичко е наред и върви супер .без никакви проблеми
http://www.sparkplugs.co.uk/pages/techn ... g-code.htm виж това За газ препоръчват по малко разстояние, а ти сега си на 1.1 мм с иридиеви .Също и по студени например IFR7 .......
Авенсис 3S-FE
добре кажи ми за моя случай кои са наи добре .Дай номер на свещи
Няма най-подходящи или няма как да разбереш без апаратура. Според мен следващите гледай да са с топлинно число 7 за NGK и 22 за DENSO. Другите буквички гледай да съвпадат повечето с оригиналните. Газовите свещи на всички марки са иридиеви със разстояние 0.8мм. На твое място бих намалил разстоянието и ще си карам поне 60 000км. - колкото им дават.
Авенсис 3S-FE
е като карах с тези с 0,8мм за газ колата не варвеше както трябва и трупаше грешки и светваше лампичката на таблото и като изтрият грешките загасваше и след 20 километра пак светваше.сега с тези нямам проблеми
Каква е била грешката? Кои са тези с 0.8 мм? С кои няма проблеми?
Авенсис 3S-FE