Проблем с полуоска Корола 98
Проблем с полуоска Корола 98
Здравейте,преди 2000километра един майстор ми вади полуоската на Корола 1,6 4A-FE за да смени маншона на външното каре ,сега полуоската ми има луфт и тече масло ако може някой да помогне,явно има някоя тънкост която майстора незнае
Only dead fish follow the stream...
-
- Получена благодарност: 38 пъти
Re: Проблем с полуоска Корола 98
Нормално, семеринга на полуоската да е износен на тия години и да протече. Какво имаш предвид като казваш луфт? Ако колата се движи нормално и не трака/тресе- само един семеринг и малко масло за скорости и си готов.
Семеринга го смени с маншона,но сега полуоската не тресе не трака а има луфт и майстора иска ми обясни че скоростите са заминали като преди 2000км сичко си беше нормално,луфта на полуоската е се едно лагер е разбит,и ме съмнява че при зацепването сигорно има и някакъв вид зегерка незнам какво да права,маслото си капе което не е нормално.Всичко си беше ок преди този майстор да ми смени маншона просто аз го видях след 2000км и сега той ми умува че на скоростите им е дошло времето.
-
- Получена благодарност: 38 пъти
Ако правилно съм разбрал от мъглявите ти изречения, колата няма проблем при движение, завои и т.н. а просто изтича маслото от кутията и "чашата" на карето се клати доста нагоре-надолу. Ако е така, остави човека на мира защото това е от луфта между "планети и сателити" който се е увеличил поради износване, а не вследствие смяната на маншона. Регулиращите пластини не са много скъпи ако намериш кой да ти регулира касетата на диференциала.
Мерси за отговора,просто кофти съвпадение със смяната на маншона но вината е и в майстора защото няма отговор на това което се случва с "чашката" някакъв съвет каде да я закарам за ремонт и колко би струвало и дали може да ми пасне 6 степена кутия?
-
- Благодарил/а: 15 пъти
- Получена благодарност: 19 пъти
Просто не е направил нещо както трябва, бъди сигурен! Дано поне мехаННика ти го оправи!