лагер-главина за авенсис 2.2 д4д 2006
лагер-главина за авенсис 2.2 д4д 2006
Здравейте, има ли някой, който да е сменял само лагер на задната главина на авенсис 2006 2.2 д4д 150к.с ? И има ли възможност виенето да е от нещо друго при положение , че когато изключа от скорост остава? И скф добри ли са?
-
- Получена благодарност: 38 пъти
Re: лагер-главина за авенсис 2.2 д4д 2006
Пробвай с други гуми преди да правиш каквото и да е друго.
- martod
+ 1. И освен това, да пробва и при по сериозно натоварване в завой, дали увеличава шумът, тогава вече да мисли за лагер .мехаННика написа:Пробвай с други гуми преди да правиш каквото и да е друго.
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....
Добре, щом има дори малка вероятност да не е лагер (в което дълбоко се съмнявам) ще пробвам..., все още не е чак толкова силно и поради тази причина оставям темата с продължение докато не пробвам с други гуми
Мерси за съветите

SKF са добри но според мен по-добре като цена, а най-вероятно и като качество са NSK, карам вече 100к км с такива отпред и държат. Освен това немските лагери вероятно ще те помолят да ги почакаш поне месец щото по японските стандарти не поддържат наличност
...а цената на SKF спр. NSK беше над 3 пъти по-висока за моята кола.

Deso предполагам си ги взел от евро 07, но в момента имат само оптимал за 400 лв. Варянтите са скф-около 500 с вграден абс сензор , снр 400 лв (но забравих да попитам дали има вграден абс сензор) и оригинална към 800 ... Звъннах в един магазин и ми казаха 400 лв марка тойота ге ??!? Ще изчакам да пробвам с други гуми , или да съм сигурен ,че е лагер 

Да от Евро 07 ги вземах, ма те струваха 40лв бройката + 15 лева уплътненията...най обиконовени двуредови сачмени лагери,....искаш да кажеш че в твоята кола абс колелото е вградено в лагера ? , поради което цената му става невероятно висока.... нЕмам думи просто, звънни на колегата Toyota forever - така ще си сигурен че е истински - Оптимал са калпава работа.
Първо на него му звъннах
, но за съжаление няма в момента.Не знам точно как е, но и аз се надявах да може да се смени само лагер.

- martod
Не може да се сменя само лагераJetro написа:Първо на него му звъннах, но за съжаление няма в момента.Не знам точно как е, но и аз се надявах да може да се смени само лагер.

Ако опре работата до смяна, можеш да ползваш жокер "обади се на приятел" . СКФ-а на 360- 370 ще го вземем, щом е към 500 цената ..
Има и Тайвански варианти на 250-260 лв., ама не те съветвам .

Мерси за жокерите мартод
, смятам темата за изчерпана - когато има развитие, ще пиша 

-
- Благодарил/а: 28 пъти
- Получена благодарност: 17 пъти
Вдигни шумното колело с крика и врътни гумата. Ако няма шум- не се занимавай с лагера. В много случаи гумите шумят в контакт с настилката и създават усещане, че нещо в колелото не е наред, то няма друго какво да създаде такова усещане освен лагер. Но лагер-главините не се разбиват толкоз лесно. Та съмнението е едно, проверката - друго.
Toyota Corolla E11 1,3; Yaris SCP90 1,3 VVTI; Auris E15 1.33 VVTI;
Защо пък лагер главините да се разбиват по-трудно...според мен се разбиват точно както и останалите лагери...най-малкото защото на практика няма разлика в обикновен и лагер-главина просто на главината външната гривна не е кръгла
, имам странен опит с такъв лагер...на старата ми кола имаше виене отзад, което 100% беше един от лагер-главините (колата беше Пежо 405), така и не можа да се установи от кое точно колело е, няколко вида гуми смених...въртях колелата при вдигнато положение - нямаше признаци на шумене или каквото и да било "прекъсване" на гладкото въртене...ослушавах се в завоите - усилваше се при завой надясно т.е. - логично беше левия да е виновен, карах така 2 години - т.е 30к км ... малко карах тогава ...докато един ден не се наложи да прекарам нещо много тежко - не помня вече какво беше + 5-ма пътници
- т.е. - колата "падна" на задните си тампони за около 50км...е след това ако щете вярвайте виенето изчезна...какво стана така и не разбрах, тая кола я карах още две години и не се появи пак, след което я продадох на познат, който я кара и до днес без да е сменял задни лагери...чудна работа.

-
- Получена благодарност: 38 пъти
Демек, натовари дванайсет торби цимент и тя белким се оправи,така ли?
- martod
Явно това е метода .. biggrin.gifмехаННика написа:Демек, натовари дванайсет торби цимент и тя белким се оправи,така ли?
...може и 12 бурета с ракия...тогава не знам за колата, ама водача със сигурност ще се "оправи" и ще е добре дълго време
... нямах за цел да карам колегата да пробва, просто споделих какво се получи при мен.