Здравейте,
Обмислям покупката на Corolla '98 1.6 - 110к.с, код на двигателя 4А-FE, но поради факта че никога не съм се сблъсквал с такава кола може ли хората който имат опит да споделят мнение какво трябва да се гледа при избора на такава кола, има ли агрегати по колата който са предразположени към често чупене (скоростна кутия, проблем с окачването, проблем с климатик и т.н.).
Предварително се извинявам ако вече е дискутирана тази тема, с търсачката пробвах различни вариянти да потърся, но не успях да намера подробна информация.
Благодаря на всички предварително.
Поздрави,
Михаил
Въпроси относно Corolla '98 1.6 - 110к.с
-
- Получена благодарност: 38 пъти
Re: Въпроси относно Corolla '98 1.6 - 110к.с
Ами пожелавам ти и занапред да не се сблъскваш с такава пък и с други коли. Харесваш си конкретна кола, преглед в доверен сервиз и..скачаш в супата. Няма изразен масов дефект, а и за толкова години каквото е дефектирало е отстранено. Сигурно очакваш отговор от сорта на "тия пукат глави или тия пукат задни гуми " но това са в голяма степен празни приказки.
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 95 пъти
- Получена благодарност: 175 пъти
http://toyotabg.eu/viewtopic.php?f=1&t ... g6#p189702
Разликата с тази за която питаш е в купето - 2 срещу 4-ри врати и в кутията - 6 срещу 5-степенна - т.е. мненията,както за двигателя - 1.6 така и за останалото са напълно приложими.
Разликата с тази за която питаш е в купето - 2 срещу 4-ри врати и в кутията - 6 срещу 5-степенна - т.е. мненията,както за двигателя - 1.6 така и за останалото са напълно приложими.
Здравейте,
Благодаря много за отговорите, утре мисля да хода със майстор да погледне колата, да замери компресия на цилиндрите. Има нещо което ме притеснява в тази кола която съм си харесал, става дума за странен шум от двигателя който изчезва при 1500-2000 оборота. На празен ход двигателя тресе... това на какво може да се дължи?
Поздрави,
Михаил
Благодаря много за отговорите, утре мисля да хода със майстор да погледне колата, да замери компресия на цилиндрите. Има нещо което ме притеснява в тази кола която съм си харесал, става дума за странен шум от двигателя който изчезва при 1500-2000 оборота. На празен ход двигателя тресе... това на какво може да се дължи?
Поздрави,
Михаил
-
- Местоположение: VARNA 1999-toyota corolla AE 111 2007-honda accord sport
- Обратна връзка:
аз карам такава вече 60 х км.Много здрава машина -за тези 5 г безжалостна експлоатация единствените дефекти които даде са разхлопаните спирачни апарати понеже са система лукас и два просълзили амортисьора,разбираемо е тъй като колата не е видяла нормален път.За шума между 1500-2000 оборота не би трябвало да го има,а за тресенето на ниски обжороти,така си е,на 650 оборота колкото е празния ход претриса леко. тези модели са така