Избор на бензинова тойота

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
blackunicorn

Избор на бензинова тойота

Мнение от blackunicorn » 21 Сеп 2012 14:40

Здравейте,
От няколко години карам honda civic 2,0 tdi aerodeck 1999 г., но вече реших да я сменя с по - нов автомобил (идеята ми е за бартер с доплащане) та общо до около 8 000 лв. да е поне след 2004 г.,тойотата да е бензин защото смятам да и сложа газова уредба, та моля да ми препоръчате corolla или авенсис,не знам защо, но мисля че авенсисте са доста по трудни за поддръжка, може и да греша. Кой бензинов двигател ще е най - подходящ като икономичност, адаптивност да се сложи газова уредба, бързина и т.н. Предполагам, че в българия не се предлагат много японски сглобки та вероятно ще трябва да гледам дали е английска или турска?

Благодаря ви предварително!!!

mirott
Благодарил/а: 14 пъти
Получена  благодарност: 16 пъти

Re: Избор на бензинова тойота

Мнение от mirott » 21 Сеп 2012 15:21

Защо реши бензинова Тойота а не Хонда?! Да не съжаляваш после за избора си... :whistle: ...като мен biggrin.gif

blackunicorn

Мнение от blackunicorn » 21 Сеп 2012 16:00

mirott написа:Защо реши бензинова Тойота а не Хонда?! Да не съжаляваш после за избора си... :whistle: ...като мен biggrin.gif
Защо съжаляваш?

На мен хондите нещо с тези ровърски сглобки дето ги правят, някак не ми се иска да рискувам...

mirott

Мнение от mirott » 21 Сеп 2012 16:07

Тойота е по-малко ниво от Хонда. Лично мнение! А особено това 1.8 дето си се огледал в него с нищо не можеш да го сравниш с 1.8 136 коня, което го слагат на Акорд...като този - http://nfs.mobile.bg/pcgi/printdet.cgi? ... 9061070088 !А точно този Акорд има много по-добра возия от авенсиса...знам ли, аз бих се поогледал в Хондите...

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 21 Сеп 2012 16:09

Японски авенсис няма да срещнеш, просто защото авенсиса е конструиран в Англия и основно се произвежда там (не знам дали в последните години не са изнесли производство още някъде)...
В Япония авенсис никога не се е произвеждал...
Но пък е по-удобна/комфортна кола....
Навярно на твое място бих избрал Авенсис пред Корола...
Като двигател - параметрите, които си дал са доста общи и субективни. 1.8 е компромисен вариант между вървене и разход... 1.6 на мен ми идваше малко.
Двойката си е добре, но и разхода е по-голям.
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

blackunicorn

Мнение от blackunicorn » 21 Сеп 2012 16:39

mirott написа:Тойота е по-малко ниво от Хонда. Лично мнение! А особено това 1.8 дето си се огледал в него с нищо не можеш да го сравниш с 1.8 136 коня, което го слагат на Акорд...като този - http://nfs.mobile.bg/pcgi/printdet.cgi? ... 9061070088 !А точно този Акорд има много по-добра возия от авенсиса...знам ли, аз бих се поогледал в Хондите...
Хондата ми е точно такъв тип, само дето е Civic, но е тази генерация и няма много логика да я сменявам с подобна, а и както казах след 2004 г. искам да е колата. Никъде не съм споменавал да съм се огледал на 1.8!?!?!

mirott

Мнение от mirott » 21 Сеп 2012 17:23

Ами моя е грешката. Да, за такъв бюджет след 2004-та няма как да е Хонда. Успех с търсенето на Тойота!

blackunicorn

Мнение от blackunicorn » 22 Сеп 2012 12:55

mirott написа:Ами моя е грешката. Да, за такъв бюджет след 2004-та няма как да е Хонда. Успех с търсенето на Тойота!
Определено хондите са по - евтини от тойотите, не знам гледал ли си, ако искаш мога да ти продам моята за 3200 лв., горе долу е на годината на акорда и е същата генерация а пък на половин цена... Благодаря за пожеланието!!!
Дали ще се намери в действителност някой дето да ме насочи, какво да гледам при избора и какъв мотор е най-подходящ?!?

mirott

Мнение от mirott » 24 Сеп 2012 09:06

Гледал съм ги да...Акорд след 2003-та леко да е по-евтин от Авенсис...ти си знаеш! Успех! :thumbsup:

Аватар
martod

Мнение от martod » 24 Сеп 2012 09:54

mirott написа:Гледал съм ги да...Акорд след 2003-та леко да е по-евтин от Авенсис...ти си знаеш! Успех! :thumbsup:
Нищо не си гледал tongue.gif Акордите след 2003 ги дават по 2 за лев biggrin.gif особено дизелите дето вече не са
ровърски сглобки
laugh.gif
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....

mirott

Мнение от mirott » 24 Сеп 2012 10:01

Ами вземи ми 2 тогава biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Тук говорим за бензинова кола, нали? А поразгледай малко обяви, па после чати...Още повече акорда е класа над авенсиса biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

blackunicorn

Мнение от blackunicorn » 24 Сеп 2012 10:15

mirott написа:Ами вземи ми 2 тогава biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Тук говорим за бензинова кола, нали? А поразгледай малко обяви, па после чати...Още повече акорда е класа над авенсиса biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Не знам какво точно си гледал, ама са по - евтини само тойотите с десен волан...има един сайт, казва се mobile.bg пишеш honda accord , избираш 2003 година и бензин и гледаш цени, същото упражнение го правиш и за toyota avensis..., макар аз да имах впредвид първоначално civic и corolla. Обаче го ударихте яко на спам... няма ли едно читаво мнение тук а не само спам?!?

mirott

Мнение от mirott » 24 Сеп 2012 10:38

Ок, извинявам се за спама.
Май не сте гледали внимателно...има и много други сайтове, и по-добри от мобиле, ама щом него искаш...Пусни в търсачката на мобилето Хонда Акорд след 2003-та, бензин без десен волан и същото за Авенсис. И после ми говори! Ще останеш изненадан, как най-евтиния акорд е 9999 а авенсис 6699...! И повечето Авенсиси с регистрация и обслужвания са по-евтини от акорд нов внос biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif !
Още веднъж сори за спама. Нека някой който има мнение да се изкаже.Аз тойота не бих ти препоръчал. :thumbsup:

blackunicorn

Мнение от blackunicorn » 24 Сеп 2012 11:31

mirott написа:Ок, извинявам се за спама.
Май не сте гледали внимателно...има и много други сайтове, и по-добри от мобиле, ама щом него искаш...Пусни в търсачката на мобилето Хонда Акорд след 2003-та, бензин без десен волан и същото за Авенсис. И после ми говори! Ще останеш изненадан, как най-евтиния акорд е 9999 а авенсис 6699...! И повечето Авенсиси с регистрация и обслужвания са по-евтини от акорд нов внос biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif !
Още веднъж сори за спама. Нека някой който има мнение да се изкаже.Аз тойота не бих ти препоръчал. :thumbsup:

Както и да е, средно цената на авенсиса е по - висока, мотор над 150 к.с. според мен не отговаря на това, което описах, че търся...
ако се съди по здравината на хондата на брат ми 1.5i бензин 94г., това е перфектната кола...
Civic-те който са до моя бюджет са много грозни за разлика от corollа...
Явно във форума на тойота, ще намеря само фенове на хонда, ми ако съм сигурен, че са си с японския мотор каквито бяха преди бих си взел и civic бензин, но ...

gicho

Мнение от gicho » 25 Сеп 2012 20:52

Има една дреболия - с това ви търсене излизат новата генерация на акорд (от 2002) срещу стария авенсис (до 2002, но и 2003 според първа регистрация).
Ако се хванеш да гледаш по-новия акорд срещу Т25 на тойота, нещата си идват на мястото. Нормално е.
Убаво еФтино нема!
Баси! И тия почнали да правят боклуци !!!(Специален поздрав за Тойота във връзка с "чудния" 1ZZ-FE)
Вече и на газ ...

Публикувай отговор