Проблем с парното на РАВ4
Проблем с парното на РАВ4
Колеги,имам Rav4 D4D 2002 ,116 и проблема ми е в парното!Духа хладък въздух при нормапно загрял двигател!Още през полетта го забелязах,но не го взех на сериозно,а сега му дойде времето! Цяло лято съм го следял,не капе казанчето на парното,не ми замазва стъклото,антифриза не ми е мърдал цяло лято!гарнитурата на главата не е издухана,понеже не надува в системата.Всичко е на "6" ,а парно няма! Възможно ли е да е някоя клапа или да ми е запушено казанчето?Дайте идея какво да направя?Някой имал ли е подобен проблем????
modedit: колега, темата е разделена от друга тема (за друсащия РАВ4). Моля при конкретен въпрос да подбираш мястото за публикуване на мнение, а не да 'хвърляш' мнението си в първата срещната тема...
/slowtraveler
modedit: колега, темата е разделена от друга тема (за друсащия РАВ4). Моля при конкретен въпрос да подбираш мястото за публикуване на мнение, а не да 'хвърляш' мнението си в първата срещната тема...
/slowtraveler
-
- Получена благодарност: 38 пъти
Re: RAV4 2002 доста подрусва
Провери си антифриза, но не в казанчето а в радиатора. Много вероятно е водната помпа да изпуска по малко и затова не си забелязал.
-
- Благодарил/а: 15 пъти
- Получена благодарност: 19 пъти
Докато има в казанчето има и в радиатора! И като изпуска помпата няма да намалее нивото на антифриза ли? И няма да има добро парно от това, че изпуска или защото намалява антифриза без да се забелязва? Или клапа не уплътнява добре, или запушено радиаторче на парното. Възглавница в охладителната система е малко вероятно, но не невъзможно.мехаННика написа:Провери си антифриза, но не в казанчето а в радиатора. Много вероятно е водната помпа да изпуска по малко и затова не си забелязал.
-
- Получена благодарност: 38 пъти
Ами надявам се колегата да пише какъв е резултата и ще видим. Ако съм сгрешил не ме притеснява да се поправя за разлика от някои.
-
- Благодарил/а: 15 пъти
- Получена благодарност: 19 пъти
Кой го притеснява?! В момента гадаем...мехаННика написа:Ами надявам се колегата да пише какъв е резултата и ще видим. Ако съм сгрешил не ме притеснява да се поправя за разлика от някои.
Колеги в недедя ще се занимавам с джипката.И аз мисля,че е запушено казанчето или някоя клапа!Ако някъде има теч на антифриз,мисля че ще намалее антифриза в разширителя,а не мърда.Следя го постоянно,вече 6 месеца и си стой на едно ниво!
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
- Обратна връзка:
Колега, вярвай на механика. И моя антофриз не мърдаше 7 години, ама зимата ме остави на ледено парно. В крайна сметка една седмица доливах, до като се обезвъздуши като хората и парното си ми дойде. Не знам твойта дали е като Авенсиса, но при мен се долива само през разширителното казанче, като при наливането трябва да отвориш обезвъздушаването - намира се горе в дясно на самото казанче. Аз доливах в продължение на седмица по малко. Сумарно глътна 900 мл.
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Мерси,колеги.Мисля в неделя да изкарам маркучите,които влизат в казанчето на парното и да вкарам вода с високо налягане или някъв препарат имало,който го наливаш и оставяш няколко часа да стой така в казанчето на парното и после пак с вода под налягане да го промия!нещо такова ми каза майстора,че ще направим и ако така не стане,вече ще пада разглабяне:)
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 336 пъти
- Получена благодарност: 366 пъти
Re: Проблем с парното на РАВ4
Да не би да ти се е откачила клапата?
Върти ли ти вентилатора, и сменян ли е филтъра?
Върти ли ти вентилатора, и сменян ли е филтъра?
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Ще ме извиниш за въпроса но на каква позиция на селекционера/дясното копче /ти духа хладен въздух да не би да го държеш на най_дясно положение /за предното стъкло/?
Клапата ми отваря-отдолу под барчето в дясно се вижда,че отваря и затваря,плюс това като вартя топло-студено се усеща че се сменя.А връктката я въртя на всички положения-на предното стъкло;в краката;централно;в краката-всички позиции,просто не духа топло,а хладък въздух.Презенете,щом тази година март месец и април съм карал с якето и шапката.духа топло,но не е това топло което трябва да е!сменил съм доста коли и знам как трябва да е.казвам го,за да не си помислите,че ми е първият автомобил и си нямам напредстава:)
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 336 пъти
- Получена благодарност: 366 пъти
Клапите са няколко...
Дали всички се движат в пълния си ход?
Ако имаш някой познат с бороскоп - май това е най-лесния начин да провериш..
Дали всички се движат в пълния си ход?
Ако имаш някой познат с бороскоп - май това е най-лесния начин да провериш..
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???