RAV4 2002 доста подрусва
RAV4 2002 доста подрусва
Здравейте на всички,
От есента на 2011 се сдобих с RAV4 2002г. И от тогава мира не ми дава возията й. Не че очаквам да вози като лодка, но при неравности имам чувството, че всики камък влиза в купето. Всички дребни неравности се усещат и даже чуват. Забелязах, че след 2000 оборота огледалото за задно виждане, което е залепено на предното стъкло, започва да трепти и виждам всичко в него размазано.
Когато я взех смених предните амортесьори , защото единият беше протекъл. След смяната нямаше съществена разлика във возията.
Карам служебна HILUX и мога да кажа, че неравностите почти не се усещат и чуват в сравнение с RAV-а.
Търсих доста из Интернет за съвет, но не успях да намеря.
Кажете какво да правя, че накрая ще взема да я сменя.
От есента на 2011 се сдобих с RAV4 2002г. И от тогава мира не ми дава возията й. Не че очаквам да вози като лодка, но при неравности имам чувството, че всики камък влиза в купето. Всички дребни неравности се усещат и даже чуват. Забелязах, че след 2000 оборота огледалото за задно виждане, което е залепено на предното стъкло, започва да трепти и виждам всичко в него размазано.
Когато я взех смених предните амортесьори , защото единият беше протекъл. След смяната нямаше съществена разлика във возията.
Карам служебна HILUX и мога да кажа, че неравностите почти не се усещат и чуват в сравнение с RAV-а.
Търсих доста из Интернет за съвет, но не успях да намеря.
Кажете какво да правя, че накрая ще взема да я сменя.
Re: RAV4 2002 доста подрусва
Какв значи според теб ''подрусва''? С три или пет врати е?Рав4ето принципно не е лимузина както се убедих и аз но не вози и толкова зле,с какви гуми си, на колко си ги напомпил?
TOYOTA RAV 4 2.0D4D
OPEL Zafira 2.2 dti
Alfa Romeo 146 ti
lancia libra 2.4 jtd-ex

цены на грузоперевозки
OPEL Zafira 2.2 dti
Alfa Romeo 146 ti
lancia libra 2.4 jtd-ex

цены на грузоперевозки
-
- Получена благодарност: 38 пъти
Какво да правиш ли? Ами намери покарай още един -два такива за малко и прецени твоя ли е за ремонт или просто са така.
RAV-а е с 4 врати, гумите са Michelin напомпани на 2.3.
Прав си колега, че трябва да се повозя и на други RAV-чета за да сравня.
Но все пак ми се струва, че не е нормално огледалото да трепери при по- високи обороти. Предполагам, че някои тампони трябва да се сменят, но незнам кои и къде да отида.
Прав си колега, че трябва да се повозя и на други RAV-чета за да сравня.
Но все пак ми се струва, че не е нормално огледалото да трепери при по- високи обороти. Предполагам, че някои тампони трябва да се сменят, но незнам кои и къде да отида.
-
- Благодарил/а: 15 пъти
- Получена благодарност: 19 пъти
Предни на 2.3, задни на 2.5...! На 2 са меки...мехаННика написа:Гумите трябва да са на 2атм, спадни и виж как е.
-
- Получена благодарност: 38 пъти
Мири, това че на теб ти изглеждат меки не значи нищо. В жабката или по колонките на вратите има стикер и там пише кое колко е, също размер на гумите, налягане за возене на хора, за товари и т.н. Позволи ми да знам тъй като съм правил предпродажбена подготовка не този модел още много преди огрееш този форум със своите познания.
-
Смешко... biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif ...още по-зле за теб, че толкова дълго време не си научил елементарни неща...! Аз казвам как трябва да е, а ти си карай на 0.2 ако искаш. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
И кво си правил не ми е зор, и не само на мене... но щом от магазина сте ги изкарвали на 2 бара...
И кво си правил не ми е зор, и не само на мене... но щом от магазина сте ги изкарвали на 2 бара...

- veso_hds
- Благодарил/а: 51 пъти
- Получена благодарност: 39 пъти
Колега,не че съм голям специалист,но си закарай колата в оторизиран сервиз да ти видят тампоните на двигателя.Карам същия рав като теб и в момента сменям десния тампон (до ангренажния ремък).Аз лично съм много доволен от оторизирания сервиз в Бургас.Момчетата са много точни и си разбират от работата.Успех!
Тойота РАВ 4 D4D-2002г.
Високопрофилни гуми на по малък размер джанти е решение на проблема донякъде.И по малко надути и да се избягват задните седалки при наличие на пломби в устата.

Memorex, нещо или недовиждам или не разбирам, ама в този линк не видях RAV 4...
Mirott ,това е цитат от "Инструкция за експлоатация" на този RAV 4:
Размери на гумите:
215/70R16 99H
235/60R16 100H
Налягане в гумите, килопаскали
(атмосфери)
200 (2,0)
Въртящ момент за затягане на гайките
на колелата, Н. м(кгс. м):
103 (10,5)
ЗАБЕЛЕЖКА: За по-пълна информация
за гумите (например смяна на гуми или
джанти) вижте информацията, дадена в
Инструкцията от частта“Проверка на налягането в гумите” до частта“Предпазни
мерки прилетите алуминиеви джанти”,
страници330 до336, раздел7-2
Mirott ,това е цитат от "Инструкция за експлоатация" на този RAV 4:
Размери на гумите:
215/70R16 99H
235/60R16 100H
Налягане в гумите, килопаскали
(атмосфери)
200 (2,0)
Въртящ момент за затягане на гайките
на колелата, Н. м(кгс. м):
103 (10,5)
ЗАБЕЛЕЖКА: За по-пълна информация
за гумите (например смяна на гуми или
джанти) вижте информацията, дадена в
Инструкцията от частта“Проверка на налягането в гумите” до частта“Предпазни
мерки прилетите алуминиеви джанти”,
страници330 до336, раздел7-2
Младежи,уважавайте старостта-тя е вашето бъдеще...
Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6
Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6
-
Щом така казват от Тойота... biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
И меХХаННиците така казват...значи е така !Карайте според предписанията и си свиркайте
!

И меХХаННиците така казват...значи е така !Карайте според предписанията и си свиркайте

Благодаря за мненията!
Ще я закарам в оторизираният сервиз да я прегледат.
Ако дадете съвет за друг сервиз приемам предложения
Ще я закарам в оторизираният сервиз да я прегледат.
Ако дадете съвет за друг сервиз приемам предложения

колега незнам кои е прав и кои крив аз сам с гуми мишелин латитубе 235/60/16 и наистина като ги напомпа пове4е от 2 атм почва да подсккача,вярно е също така 4е на колонката на шофъорската врата пише предни 2 задни 2атм.и на мен ми изглеждаха меки но на 2 похубаво вози .
TOYOTA RAV 4 2.0D4D
OPEL Zafira 2.2 dti
Alfa Romeo 146 ti
lancia libra 2.4 jtd-ex

цены на грузоперевозки
OPEL Zafira 2.2 dti
Alfa Romeo 146 ti
lancia libra 2.4 jtd-ex

цены на грузоперевозки
- veso_hds
- Благодарил/а: 51 пъти
- Получена благодарност: 39 пъти
Подкрепям мнението на pres за гумите.Не само на колонката,но и в книжката за рав -а пише,че всички гуми трябва да са 2атм.
Преди доста време мой близък си беше напомпал гумите на 4 вместо на 2 атм. по погрешка и колата подскачаше като каруца с дървени колела и той се чудеше какво става.След като измерихме гумите и ги изпуснахме всичко си дойде на мястото.Между впрочем у нас е пълно с фалшиви манометри.Ако измерите гумите с 3 различни манометъра ще видите,че и трите показват различно.И това трябва да се има впредвид.
Преди доста време мой близък си беше напомпал гумите на 4 вместо на 2 атм. по погрешка и колата подскачаше като каруца с дървени колела и той се чудеше какво става.След като измерихме гумите и ги изпуснахме всичко си дойде на мястото.Между впрочем у нас е пълно с фалшиви манометри.Ако измерите гумите с 3 различни манометъра ще видите,че и трите показват различно.И това трябва да се има впредвид.
Тойота РАВ 4 D4D-2002г.