газов инжекцион за корола ?

lubooo

газов инжекцион за корола ?

Мнение от lubooo » 10 Сеп 2012 16:24

Решил съм окончателно да газифицирам королата 1.6 3zz-fe , четох на доста места че двигателя не носел на газ и подобни , но от друга страна и говорих с няколко човека с същата кола които са минали много хил км на газ с същия автомобил , та спрял съм се на BRC Sequent 24 с BRC инжектори , обаче идва проблема с сервиза , доста изчетох и доколкото разбирам има места където монтажа е доста немърлив , а не искам да съсипвам колата и да ходя по 100 пъти за донастройка .
Основните ми дилеми са , кои сервиз да избера за монтажа ? И другото което се чудя е дали си струват тия ситеми ланди ренцо , защото в моя град има някакво момче което ги монтира и познавам пак няколко човека които са минали доста км с неговите уредеби и нямат проблеми ?

всякакви съвети по темата ще са ми от полза :thumbsup:
Toyota Corolla E12 2002 1.6 vvti
3ZZ-FE

chukich
Автомобил: Ford Kuga 2.5 hybrid, 2025
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 4 пъти

Re: газов инжекцион за корола ?

Мнение от chukich » 11 Сеп 2012 19:41

lubooo написа:Решил съм окончателно да газифицирам королата 1.6 3zz-fe , четох на доста места че двигателя не носел на газ и подобни , но от друга страна и говорих с няколко човека с същата кола които са минали много хил км на газ с същия автомобил , та спрял съм се на BRC Sequent 24 с BRC инжектори , обаче идва проблема с сервиза , доста изчетох и доколкото разбирам има места където монтажа е доста немърлив , а не искам да съсипвам колата и да ходя по 100 пъти за донастройка .
Основните ми дилеми са , кои сервиз да избера за монтажа ? И другото което се чудя е дали си струват тия ситеми ланди ренцо , защото в моя град има някакво момче което ги монтира и познавам пак няколко човека които са минали доста км с неговите уредеби и нямат проблеми ?

всякакви съвети по темата ще са ми от полза :thumbsup:
Imam sashtata korola s 3zz-fe
Az predi godina slojih Lovato injekcion i za vseki sluchei dopalnitelna sistema FlashLube

Nastroikite na gazovoto bqha malko po pipkavi, t.e. .. na niski uboroti trqbvashe da se naglasi malko poveche da se podava gaz kam dvigatelq
inache davashe greshka na boardkompiutara che ima nedostig na gorivna smes i svetvaha ABS i traction controla i check engina na tabloto>
Kakto kazah poigra si malko maistora, no uspq da gi naglasi i nqmam nikakvi greshki cqla godina>

za 10000km kakvo moga kaja>>> ot gazovoto ne sam imal nikakvi problemi, kolata na gaz se dviji mnogo po-dobre ot benzin>
Razhoda gradsko e s okolo 1 poveche s gaz, a izvangradsko s okolo 1.5-2 poveche,

Drugo interesno ne se seshtam...
RAV4 XA40 facelift - 2016г /3ZR-FAE 152hp / CVT / AWD

lubooo

Мнение от lubooo » 11 Сеп 2012 20:51

chukich мерси за информацията , доколкото разбрах lovato е купена преди няколко години от ланди ренцо и в момнета уредбите им не са на нивото от преди години , за сега клоня към брц и монтаж в сервиза им в Пловдив , но от друга страна ходих днес до сервиза където предлагат ланди и ми вкараха оферта за 1000-1100 лв което идва с 400 лв под брц-то и ми е по близо и ми дава 2 години пълна гаранция , но доста противоречиви са отзивите за ланди и трябва да го взема това решение какво да е wacko.gif
3ZZ-FE

Аватар
stan86

Мнение от stan86 » 11 Сеп 2012 22:08

:whistle: Един съвет!!!
Прочети тук: http://peugeotclub.info/forum/viewtopic ... 43&t=86279
и тук също :http://clubcitroen.bg/forum/viewtopic.php?f=34&t=55205
Не се хвърляй на по евтиното, че после bash.gif
Успех!!!

lubooo

Мнение от lubooo » 12 Сеп 2012 00:33

аз мисля , че на королата компа не е адаптивен , защото знам че тия с адаптивния след откачане на клемите и известно време , компа се рестартира и колата първите 20-30 км държи ниски обороти , докато при мен няма такива филми , може и да бъркам .И все пак мисля , че с sequent 24 на brc ще се държи добре и мога да не вземам по скъпата plug n drive , която е с OBD rolleyes.gif
3ZZ-FE

gicho

Мнение от gicho » 12 Сеп 2012 16:00

Колко ти искат за plug n drive? Има алтернативни уредби с OBD, аз сложих такава на 1zz-fe. Мога да ти препоръчам и сервиз, но е на 80-тина километра от теб (то Пловдив е доста далеч също) - доволен съм, но не съм минал още и 1000 км. Ако се интересуваш, пиши на лично, можеш да видиш и как е сложена при мен за да си решиш.
А, и другото, адаптивен си е комп-а, особено щом има OBD, няма как да не е адаптивен.
Убаво еФтино нема!
Баси! И тия почнали да правят боклуци !!!(Специален поздрав за Тойота във връзка с "чудния" 1ZZ-FE)
Вече и на газ ...

lubooo

Мнение от lubooo » 12 Сеп 2012 22:51

1750 е plug n drive , а sequent 24 1400 , но мисля че го взех решението да е sequent 24 , ще говоря тия дни с един майстор които ще ми сменя свещите , мисля че кара версо на газ , да си каже и той мнението и ще се действа :thumbsup: а междувременно пратих и email до сервиза на брц с запитване коя от 2 те системи е по-подходяща за моя автомобил и ми отговориха , че sequent 24 e добрият избор , очаквах да ми предложат по-скъпия вариант но явно не е оправдан в моя случаи :thumbsup:
3ZZ-FE

gicho

Мнение от gicho » 12 Сеп 2012 23:07

Ти си знаеш, БРЦ са добра марка. Аз реших, че искам да сложа уредба с обд, и засега мисля че не съм сгрешил. Поне имам избора да спра обд връзката по всяко време, но засега мисля че се държи доста добре.
Убаво еФтино нема!
Баси! И тия почнали да правят боклуци !!!(Специален поздрав за Тойота във връзка с "чудния" 1ZZ-FE)
Вече и на газ ...

Аватар
stan86

Мнение от stan86 » 12 Сеп 2012 23:38

"lubooo" Пратил съм ти на лични

Аватар
saho

Мнение от saho » 16 Сеп 2012 16:46

Обд комуникацията не прави корекции сама. Фобоса също има такава коммуникация и показва живи данни от обд с допълнителен кабел. Настройката така става много по лесно, защото гледаш какво прави бензиновия компот. Преди да сложа и аз се чудех, но не видях нищо повече във брс-то освен цената, вярно марка е, но все пак... Разлика само в инжекторите, но те за мен са консуматив на стойност 70лв.
Toyota Corolla E12 2006 1.4 vvti 2006 FOBOS
Toyota Avensis T25 1.8 vvti 2008

gicho

Мнение от gicho » 17 Сеп 2012 09:05

Не знам на фобос-а как е, но на AEB си има чекбокс "Adaptation", и в мануал-а е описано, че когато е чекнато газовото ECU коригира картите си гонейки нулева промяна на fuel trim-овете при работа на газ.
Ако фобос-а са я сложили само за удобство, е*ем ти системата. Но малко се съмнявам да е така - за какво да ти опроводяват обд-то към газовата, ако същата работа можеш да я направиш с обд четец?
На полските например адаптациите могат да се ограничат да се случват само над определени обороти, по подразбиране над 2500. За АЕБ не е ясно (няма такъв лимит, има само включено - изключено).
Убаво еФтино нема!
Вече и на газ ...

lubooo

Мнение от lubooo » 17 Сеп 2012 13:39

днес в сервиза ми предложиха системата за омасляване на клапаните , но я отказах , та си спомних преди време бях говорил с едно момче което сменя масла и ми беше казал , че тия системи са пълна глупост и по добре да сложа по-хубаво масло .. та тогава ми препоръча 10w60 с идеята ,че е масло за двигатели които имат по високо температурно натоварване ( което се получава и от lpg) , и сега се чудя кое масло е по-добрия вариант за запазване на клапаните 10w60 или 5w40 - като по "тънко масло" и евентуално по добрите му качества в сравнение с 10w40 с което съм в момента :help:
3ZZ-FE

desotodorov

Мнение от desotodorov » 17 Сеп 2012 14:16

Хм, нещо те е омаслил тоя пич - т.нар. "система" за омасляване на клапаните няма за цел да ги смазва по-добре, а уж да понижава темепературата на горене в цилиндъра...което вероятно би се получило ако гориш примерно 2:1 газ/течност Flashlube, обаче при пропорцията на която в сервизите настройват тези "системи" 1л/10к км - няма как да има смазване нито охлаждане... е - естествено можеш да и отвъртиш кранчето, ама тогава пътуването ще ти излезе по-скъпо отколкото на бензин biggrin.gif ... та на въпроса - според мен няма логика да смениш типа масло на ДВГ с цел да подобриш охлаждането на клапаните... то зависи най вече от площта на повърхнината която се трие във втулката на цил глава - т.е. - площта през която клапана отдава топлината си на охлаждащата течност...затова някогашните 8 клапанови ДВГ нямат проблем с "изгаряне' на клапаните при работа на гаС/метан...щото са дебели - съответно се охлаждат по интензивно...мхмхмх, ама на новите машини не е така. Дето се казва - ако си намериш термостат, който да отваря при по-ниска температура - ще има по-добър ефект за понижаване на темп. на клапаните...но пък ще има кофти ефект върху цил.-буталната група - по-интензивно исносване. Така че - мен ако пиПаш - карай си с каквото масло трябва, а системата можеш да я сложиш "на успокоение душу"... макар че само ненужно ще ти бърка в джоба.

lubooo

Мнение от lubooo » 17 Сеп 2012 14:39

не аз система не мисля да слагам , защото не виждам никакъв смисъл от нея , а и доста нещо изчетох за тия системи и ми се струва много вс телефоп работата , а за маслото колебанията са ми големи ... и все пак какви са предимствата на 10w60 пред 10w40 ?
3ZZ-FE

gicho

Мнение от gicho » 17 Сеп 2012 22:57

С тия клапани наистина е сложно. И аз не съм слагам смазване. Точно за смазване става въпрос, а не за охлаждане - получава се ерозия на повърхността като се кара на газ и затова го слагат това нещо. Колко е ефективно, не знам, няма достоверна информация.
За мен сравнително достоверно е това, че на сайта на Prins има такава система. Това пак не гарантира нищо друго, освен че тази система на пречи на останалите неща по колата. Но дали маже ...
Доста важно за нашите талиги е да проверяваме редовно хлабината на клапаните по две причини. Първо, ако по някаква причина е некоректна започва бързо износване на клапаните (прогаряне), а, както знаем, ZZ серията е със зорлемно ремонтиране на леглата в главата. Гледах че има и по 5лв клапани за нашите, не че бих сложил от тях де.
Другото, което казват, е че като се следи хлабината след монтиране на газово, ще се види дали има тенденция на промяната и. Това би било признак за проблем и евентуално да се търсят мерки за противодействие (настройки на газовата, тия смазващи пръскалки, ... или нов собственик).
Убаво еФтино нема!
Вече и на газ ...

Публикувай отговор