Добавка

neardark70

Добавка

Мнение от neardark70 » 16 Сеп 2012 21:40

Здравейте хора, карам Тойота Карина 1.6, инжекцион, GLI 1995 год. 115 коня.Колата има основен ремонт на двигателя преди 30 000 километра, но има едно чукане, което ми обясни майстора, че се дължи на едното залепнало бутало което е изкарал с талпа и чук, шкурил го е и оправял (незнам как) за да се ползва, понеже не са сменяни единствено буталата след прегряването му.

Та искам да ви попитам някой ползвал ли е тази добавка или някоя подобна. И има ли смисъл от нея да си поръчвам и ползвам. Карам с Бензин 95, колата е карана само на бензин.
http://www.avto.bim.bg/Podobritel-na-ok ... 33514.html

Или може да ми препоръчате някоя добавка, която да помогне малко на моето двигателче, скоро ще сменям маслото :) почти на 10к съм.

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Re: Добавка

Мнение от zi_zi_top » 16 Сеп 2012 23:38

Според мен, ако беше добавил нови бутала щеше да е по-добре от добавка към горивото, ама вече е късно.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

memorex

Мнение от memorex » 17 Сеп 2012 00:10

[quote="neardark70"]Здравейте хора, карам Тойота Карина 1.6, инжекцион, GLI 1995 год. 115 коня.Колата има основен ремонт на двигателя преди 30 000 километра, но има едно чукане, което ми обясни майстора, че се дължи на едното залепнало бутало което е изкарал с талпа и чук, шкурил го е и оправял (незнам как) за да се ползва, понеже не са сменяни единствено буталата след прегряването му.

Та искам да ви попитам някой ползвал ли е тази добавка или някоя подобна. И има ли смисъл от нея да си поръчвам и ползвам. Карам с Бензин 95, колата е карана само на бензин.
http://www.avto.bim.bg/Podobritel-na-ok ... 33514.html

Или може да ми препоръчате някоя добавка, която да помогне малко на моето двигателче, скоро ще сменям маслото :) почти на 10к съм.[/quote]

Ако смяташ с добавки да премахнеш /както разбирам/механична повреда ,то по добре си купи антифони или тапи за уши .
Чудно ми е това задрало бутало което майстора ти е извадил не троши сегменти отново.Как ти е разхода на масалцето и горивцето нормални ли са а пушаче има ли отзад?

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 336 пъти
Получена  благодарност: 366 пъти

Мнение от slowtraveler » 17 Сеп 2012 09:12

Това чукане след задрало бутало ми прилича на заминал биелен лагер или бутален болт (или леглото му в буталото)...
Което ще рече - присадка едва ли ще те оправи...
Обаче едва ли ще влоши нещата - пробвай, пък ако не стане - пътя с цепене на двигател го знаеш..

П.С. точно заради такива майстори не вярвам на обява 'двигателя е след основен ремонт'... Основен ремонт, но с цел - продажба.. :whistle:
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Публикувай отговор