Изгасна ми колата...
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Изгасна ми колата...
Изгасна ми колата при тръгване от кръстовище. Малко газ ли подавам или бързо отпускам съединителя?
-
- Получена благодарност: 1 път
Re: Изгасна ми колата...
На всеки може да се случи. Ако е изолиран случай, няма проблем.
Corolla Verso 2,2 D4D 2008г.
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
От една година насам ми е з апърви път... ама и кола с ръчни скорости карам за първи път от една година насам. И май нещо съм започнал да губя форма или опел-а не е колаkalkam написа:На всеки може да се случи. Ако е изолиран случай, няма проблем.

Всъщност и на всяко кръстовище да я гася пак няма голям проблем, да му мислят тези зад мен biggrin.gif Ама ме дразни, че не тръгвам плавно.
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Веско, мисля че си загубил навик да шофираш с ръчни скорости. Аз сравнително често карам Корсата на жена ми и не ми гасне. Ама и Королата е с ръчка.
Преди няколко месеца ми се наложи да препаркирам Ладата на един съсед, защото беше паркирал временно пред гаража ми. Уплаших се!!!
Направо не можах да повярвам, че на такова "чудо" съм взел книжка. laugh.gif Та и ти с ръчката....

Преди няколко месеца ми се наложи да препаркирам Ладата на един съсед, защото беше паркирал временно пред гаража ми. Уплаших се!!!

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
А като няма паркинг сензори, мъката при паркиране е огромна. Вчера имаше около метър до огражнението от задната част на колата biggrin.gif Ама е къса, та не стърчеше. Ще трябва да збранят ръчните скорости и паркинг сензорите да са задължиелни 

- zi_zi_top
Виж това с паркинг сензорите наистина е голяма мъка. Като се кача на кола без сензори всеки път когато включа на задна се стряскам защо аджеба не чувам началния сигнал и започвам да си повтарям "Отваряй си очите, няма да свирне, отваряй си очите, няма да свирне..." 

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
ОФФ: След ПТП дето ми отнесе задната броня, пред офиса на застрахователя паркирайки на заден ход и както винаги на слух... така щях да отнеса служебната им кола, че чак е чудо че се сетих в посленият момент, че задните ми паркинг сензори са прибрани на топло в багажника biggrin.gifzi_zi_top написа:Виж това с паркинг сензорите наистина е голяма мъка. Като се кача на кола без сензори всеки път когато включа на задна се стряскам защо аджеба не чувам началния сигнал и започвам да си повтарям "Отваряй си очите, няма да свирне, отваряй си очите, няма да свирне..."
А и днес при движение на заден ход първата ми мисъл и действие е да погледна в екрана на навигацията вместо в огледалата biggrin.gif
Трябва да съседът минимални нива на обборудване на колите, че ще се изпотрепем

Едни паркинг сензори и камера за даден ход са с пъти по-полезни от едни въздушни възглавници, който в 99% за собствениците са им излишен разход

- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 336 пъти
- Получена благодарност: 366 пъти
Vesko, очаквам да пуснеш следваща тема 'забравих да пусна мигача - това нормално ли е'

Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
slowtraveler написа:Vesko, очаквам да пуснеш следваща тема 'забравих да пусна мигача - това нормално ли е'![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Не знам, ама моя определено не се самоизключва винаги, което си е проблем

- zi_zi_top
Веско, ти наистина си го закъсал. Май в последно време само беди те гонят. 

- zi_zi_top
И аз да си споделя болката!
Когато съм изключил радиото на Королата при силен звук и на другия ден го пусна продължава да "цепи" на макс. и се стряскам от силния звук. На Корсата радиото има функция за старт с ниско ниво на звука. 5 години не мога да свикна с липсата на тази екстра на Королата и много ме е яд на Панасоник, че не са я направили така аудиосистемата.

Когато съм изключил радиото на Королата при силен звук и на другия ден го пусна продължава да "цепи" на макс. и се стряскам от силния звук. На Корсата радиото има функция за старт с ниско ниво на звука. 5 години не мога да свикна с липсата на тази екстра на Королата и много ме е яд на Панасоник, че не са я направили така аудиосистемата.

Vesko , ако се качиш да покараш една нова S класа две три години , след това и карането на твоят автомобил ще ти се види приключение ...
ALIENO ARCANUM RP5 / 2018
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007