Осветление на километража

tsonev

Осветление на километража

Мнение от tsonev » 13 Сеп 2012 22:30

Здравейте, миналата седмица забелязах, че една от лампите, която осветява скоростомера е изгоряла. При нощно каране деленията на киломертажа се виждат от 100 на горе, което е доста неприятно и съответно светлината трябва да се смени. Става въпрос за Авенсис 1 2001 г. Търсих из форума теми как се сваля километража и се стига до съответните лампи, но намирам само теми за свалянето на конзолата с касетофона и климатика. Много ще съм благодарен ако някой ми посочи такава тема и покаже какви крушки или диоди трябва да си взема, за да сменя изгорялото. :)

goroust

Re: Осветление на километража

Мнение от goroust » 14 Сеп 2012 09:29

Не е никак сложно, пластмасовата дъга пред стъклото на таблото се сваля / има два винта от горната страна/, волана го сваляш в долно положение и я изваждаш /леко може да я напънеш, внимаваш да не я направиш на две части/. Цялото табло е захванато с 3 винта /по спомен/, развиваш ги и издърваш леко към теб /кабелите няма да ти позволят повече/, бъркаш отзад с ръка и откачаш двете букси /имат телена скоба за освобождаване, внимавай при обратното им слагане, закачат се много лесно без напън стига да са паснали, не можеш да ги объркаш по никакъв начин/. След като извадиш кутията с уредите ще видиш крушките - без цокъл са и са с зелена шапчица /поне при мен е така/. Успех!

tsonev

Мнение от tsonev » 14 Сеп 2012 15:12

Благодаря за инфото. Как се сваля волана в долно положение?

Аватар
labarone

Мнение от labarone » 14 Сеп 2012 15:31

tsonev написа:Благодаря за инфото. Как се сваля волана в долно положение?
Под самия волан си има лостче за регулиране на волана :)

tsonev

Мнение от tsonev » 30 Сеп 2012 14:30

След дълго отлагане и вършене на други задачи, дойде време и за този проблем. Успях да извадя изгорялата крушка по описания начин в темата и сега остава да си намеря от някъде нова и да се сложи. При мен се оказа, че крушките по таблото да с цокълчета. Още веднъж благодаря за оказанато съдействие. :)

Публикувай отговор